Pirelli, Aero Planlarındaki Geri Vitese Rağmen 5 Sn Hızlanmayı Bekliyor

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery, 2017 için planlanan aerodinamik değişikliklerinin büyük bölümünde geri adım atılmasına rağmen yine de araçların bugüne göre 5 sn hızlanmasını beklediğini söyledi.

2017 için planlanan kural değişiklikleri, hem güvenlik hem de şovu olumsuz etkilemesi nedeniyle rafa kaldırıldı. Lastiklerde planlanan değişikliklerle aeroda planlanan bir kaç değişiklik ise aynen uygulanacak.

Paul Hembery “Her türlü baskıya dayanacak lastik üretebiliriz ancak bugün kullandığımız lastiklerle aynı olmazlar.”

“Aero ile %50-60 daha fazla yük bindirecekseniz o zaman son senelerdeki lastik türü olmaz.”

“Biz, F1’de son yıllarda olan normalliği sürdürmek istiyorlarsa aerodinami açıdan olması gereken yük sınırlarını belirttik.”

“Gelişim ile 2015’ten 2017’ye zaten doğal bir evrim olacak. Onlara geni lastikleri ve geniş şasiyi eklersek zaten 4-5 sn hızlı olacağız.”

“Hızın çoğu viraj hızıyla gelecek çünkü düzlüklerde geniş lastiklerle daha fazla sürüklenme olacak. Bu devasa bir değişim.”

“Spora geldiğimizde lastik çalışma grubunun başında Ross Brawn bulunuyordu.”

“Onun dikkat çektiği konulardan birisi: ‘Virajda daha hızlı olmak istemiyoruz.’ şeklindeydi. Virajlarda daha hızlı olacaksak bu konuda çok dikkatli olmalıyız.”

“İnsanlar F1 araçlarının performansının zaten çok yüksek olduğunu fark etmeli. 5 sn gelişim devasa olur. Doğru yolda ilerlediğimizden emin olmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli, Aero Planlarındaki Geri Vitese Rağmen 5 Sn Hızlanmayı Bekliyor” için 2 yanıt

  1. 5-6 sn gelişme fikri geçen sene ortaya atıldı. Hembery haklı aslında.

    Bu plan ortaya çıktıktan sonra araçlar sezon içerisinde 0.5 sn gelişti diyelim. Kış döneminde 1 sn gelişse, 2016 sezonu içerisinde en kötü 1 sn gelişse, 1 sn de 2017 kış döneminde gelişse zaten doğal evrimle araçlar o açıklamadan sonra 3.5 sn gelişmiş olacak.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Bu yönden hiç bakmamıştım açıkçası. Rafa kaldırılan planlar olmasa 8-9 saniyelik bir gelişimden bahsedebilir miydik o zaman?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir