"Max ve Bernie İzin Verirse Önemli Olursunuz"

yazar:

kategori:

Williams takımının kurucusu ve sahibi Sir Frank Williams 30 yıllık geçmişi sonrasında düşüşten önce kibirin geldiğini düşünüyor.

Formula 1’in en başarılı 3. takımı olan Williams bu sene 30. yılını ve 500. GP katılımını kutluyor ancak Williams’ın takımının başarılarına olan taklaşımı oldukça dürüst.

Williams "Bunlar sadece rakam, değil mi? Bir süre önce gurur kelimesini aklınıza soktuğunuzda yüzünüzün kısa süre içerisinde asılacağını öğrendim."

"Max ve Bernie izin verdiği sürece Formula 1’de önemli olabilirsiniz" diyerek güldü yaptığı röportajda.

Şu anda Toyota motoru kullanan bağımsız üretici Williams’ın kendisini başarıya götürmesi için nedenleri var ancak takım bazı senelerde çöküşler yaşadı.

Takım 2006’da Coswoth motoru kullanıyordu ve ancak 8. sırada sezonu tamamlayabildi. Geçen sene ise Mclaren’in puanlarının silinmesi sonucunda sezonu markalarda 4. sırada tamamladı.

Takım en son yarışını 2004 sezonunda Brezilya’da Montoya ile kazandı.

9 markalar ve 7 pilotlar şampiyonluğu kazanan ve 2002 ve 2003’te 2. olan takım için bu kadar düşüş oldukça zor bir durum ancak takım tekrar dirilmeye çalışıyor.

Takımın yeni aracı FW30 kış testlerinde oldukça hızlı ve dayanıklı bir görüntü verdi.

Formula 1’de en uzun takım patronluğu yapan kişi olan Williams "Bir kaç seneden beri tepede mücadele için zorlanıyoruz ve hâlâ uzaktayız. "

"Ne yapmamız gerektiğini, tekrar tepede olmamız ve ciddi bir rakip olmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak bunu başarmak biraz zaman alıyor ve bunun farkındayız. Yukarıda hayat zor ancak bir kaç sene içerisinde orada olmalıyız." dedi.

Williams takımı kış testlerinde çeşitli görünümler denedi ve bunların birisinde şampiyon pilotların imzası ve dilekleri bulunuyordu.

Takım ile ilk şampiyonluğunu yaşayan Alan Jones "Ben ilk şampiyondum." diyordu bu görünümde. 1996 şampiyonu Damon Hill ise "Teşekkürler Frank." demişti.

Takımın resmi olarak katılacağı 500. yarış Monza’da gelecek. 50.000. yarış turunun ise Barcelona’da gelmesi bekleniyor.

8 mart 1986’da Williams büyük bir kaza geçirmiş ve bunun sonucunda felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Ancak Williams bu konudan fazla bahsetmiyor.

Williams "Bu konuyu bazen düşünüyorum. Ancak ben duygusal birisi değilim." dedi.

 


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet bu sporun başında bu gibi para gözlü insanlar olduktan sonra onları beslemezsen işey değilsin. işte en son kanıtı 2007 mclareni şampiyon yapmayan max k… ği.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Williams ömrünü bu spora harcamış f1 öğrenilecekse bu kişiden öğrenilir yazı dikkatlice okunduğunda birçok şey açığa çıkıyor tabi anlayana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir