Kubica: "Yeni Kurallar, Akıllıca Sürüşleri Ödüllendiriyor"

yazar:

kategori:

Yakıt ikmalinin kalkması ile pilotlar daha uzun sürüşlerde artık lastiklerine daha çok dikkat etmek zorunda, özellikle de kuru zeminlerde sadece tek pit yaptıklarında.

Kubica, bu sezonki ilk 4 yarışta görünenlerin ardından artık pilotların hızlı turlar atmak yerine bütün yarışı düşünerek hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Kubica: “Bu sene durum farklı”

“Bu yıl lastiklere dikkat etmek, 2-3 tur zorlamak yerine bir şekilde akıllıca sürüş yapmak çok önemli. Çünkü sonrasında lastikler bozuluyor”

“Şimdi yarışın sonunda aracı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde eve getirmeyi düşünmemiz gerekiyor”

“Bu yüzden lastiklerin size daha iyi bir yarış zamanı mesafesi vermesi için bir şekilde bazı denge, basınç ve ayar değişikliklerini tahmin etmelisiniz”


Yorumlar

  1. doğru sezon başından beri söylüyoruz zaten bunları.ne yapmak lazım herkes istediği yakıt yüküyle yarışmalı herkes istediği kadarda lastik değiştirmeli böylece bu sezon olmayan seyir zevki yeniden gelir

  2. schumi kimi:kardeş yorumuna aynen katılıyorum çok güzel izah etmişin

  3. Schumii Kimi avatarı

    Bana akıllı sürüş yapan pilot değil mümkün olduğunca zorlayan geçiş yapan pilot lazım yarışlardan zevk almak için, çoğu kişi içinde böyledir diye tahmin ediyorum. Kubica'nın dediği gibi F1'in mantıklı sürüş yapan piltları değil lewis gibi yarışan(!) pilotları ödüllendirmsi lazım. 50-60 tur boyunca aaa bak button lastiklerini ne güzel koruyor diyerek izlemek çok da eğlenceli olmasa gerek.

    bunun önüne geçmek için ve şu an günü kurtarmak için en iyi çözüm bence daha önce gündeme gelen zorunlu iki pitstop kuralının gelmesidir. böylece pilotlar lastiklerini koruma derdine düşmeden zorlayarak atak yapabilir.

  4. Kubica'nın düşünceleri yanlış değil. En basiti Button mantıklı kararları ile 2 yarış kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir