Alonso: "Şampiyonluk Mücadelesi İspanya'da Başlayacak"

yazar:

kategori:

Alonso, Bahreyn’deki galibiyetin ardından Ferrari’deki kariyerine harika bir başlangıç yaptı ama sonrasında gelen sorunlu 3 yarış, onu sıralamada 3.lüğe kadar geriletti.

Çifte dünya şampiyonu pilot, son 3 yarışın normal şartlarda gerçekleşmediğini, İspanya GP’nin gerçek şampiyonluk yarışının başlangıcı olacağını belirtti.

Alonso, ilk yarışlarda karşısına çıkan birçok fırsatı değerlendiremediğini de kabul etti.

Alonso: “Şampiyona her zaman ilk yarışta başlar ama o yarış, testler sırasındaki iyi duyguların doğrulanması içindir.”

“Ama kimin şampiyonluk mücadelesi yapacağını, kimin yapamayacağını Avrupa’da görürüz.”

“İlk yarışlar sürekli olarak değişen hava şartları ile anormal bir yarışlardı. Bu yüzden şimdi Avrupa’da, kimin şampiyonluk mücadelesinde olacağı, kimin rakiplerine göre daha hızlı geliştiği görülecek. Güzel bir mücadelenin başlangıcı”

“Almanız gereken puanları alamadığınızda Pazar öğleden sonralarında her zaman moraliniz bozulur, ama daha genel bir bakış açısından ele alırsanız, evde geçen bir haftanın ardından, bu 4 yarış çok olumlu geçti. Şampiyonada 3. olmak, liderden bir kaç puan geride yer almak, inanıyorum bu çok iyi bir durum”

“Sahip olduğumuz potansiyelle, süper bir takımla, bu sadece bir başlangıç ve dünya şampiyonluğu mücadelesinde gerçekten iyi bir şansım var. Geçen sene 4 yarışın ardından bunu düşünemiyordum bile.”

Ferrari’ye katılmadan önce Renault’ta iki zor sene geçiren Alonso, yine zirve mücadelesinde yer almaktan memnuniyet duyuyor.

Alonso: “Tekrar bundan keyif alıyorum. Bir yarış kazanma veya şampiyonluğu kazanma duygusunu içimde hissediyorum. Bu senenin başı için en olumlu şey bu”

“Geçen sene sonunda Ferrari’nin liderlerden çok gerilerde olduğunu unutamayız. Bu yüzden doğrulanması gereken çok şey, kabul edilmesi gereken birçok dilek vardı ve kabul gördü”

Ferrari pilotu, takımdaki motor konusunda herhangi bir endişesi olmadığını yineledi.

Alonso: “Araç iyi. O veya bu nedenle istediğimiz kadar puan alamadık ama Barselona’da yine iyi bir araca sahip olacağımızı düşünüyorum. Endişeli değilim.”

“Motor konusunda ise sorunları belirledik. Valfler ve motorun hava harcama sistemi hakkında yazılmış bazı şeyler olduğunu biliyorum, ki bunlar her zaman olduğu gibi tamamıyla yanlış”

“Bu yüzden sessiziz. Çünkü sorunları bulduk ve sezonun geri kalanında %100 dayanıklı bir motor ortaya çıkarmaya çalışacağız”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    İspanya pistinde araba çok önemli iyi bir arabanız yoksa şansınız sıfırdır. Onun için önemli bir yer.

  2. İlk yarışı kazanan pilotlar genelde sene sonunda mutlu sona ulaşıyorlar.Alonso nun yerinde olsam şampiyona Bahreynde başlamıştı derdim:)

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    resmi
    Fia ilk 4 yarışı iptal etmiş. şampiyona yeniden start alacakmış.

    ilk 4 yarışı şaka olsun diye listeye almışlar, alınan puanlar da masus dan verilmiş. şimdi de iptal ederek şaka demişler.

    ———-
    her sene sezonun avrupaya taşınması ile bu klişeyi bir pilot kullanmazsa şaşarım. (buna kendi takımım da dahil)

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Guzel konusmus alonsonun söylediğine gore gercek kapışma ispanyada baslicak cok dogru cunku ilk 4 yarisda hep havalar kötüydü ve sorunlar vardi normal bir yaris izleyemedik nerden baksanız avrupa yarislarında kimin daha guclu oldugunu goricez buyuk ihtimal uzun duzlukleri olan pistler de mclaren once cok virajli genis pistlerde red bull yavas virajlarda ferrari önde gozukuyor ilk 4 yarislari analiz ederseniz sector leri takip edip karsilastirsaniz bu sonuca variyorsunuz maksimum hız konusunda mclarenin motoru önde ama bu sampiyon olacagi anlamına gelmez staratejinin de çok büyük önemi oldugunu unutmayalım artık yakıt almak yok 1 stop yapip yarisi bitirmek var artık umarım ferrari ispanyada çok güçlü cikar ve mclarenle red bull a biraz daha yaklaşır alonso da tecrubesini konusturarak kuru bir pistte gercek kapişmayı goricez yagmursuz sorunsuz bir yaris umuyorum

  5. adam yanlış bişey dememiş burada aranızda başka bir husumet varsa bilemeyiz tabi
    fantastik brawn gp aracının şampiyonayı kazanacağını burada görmüştük
    bi bakarsınız red bull dayanıklılık sorunlarını çözmüş olur ve şampiyona da burada bitmiş olur
    tabi ben de alonso gibi umuyorum şampiyona burada başlar da geçen senenin acısını çıkarırız red bull alıp başını gitmez
    tabi alonsodan farklı düşündüğüm tek taraf mücadeleden galip çıkanın mclaren olması

  6. mert civan bey kardeşim… Hamilton cu McLaren taraftarları arasında en sevdiğim Kirve_12 dir.Bazı şeyleri kabül edebilecek kadar iyi bir adamdır.Bazı eğrilikleri vardı fakat yinede severdim.
    Rami ise… yazıkki benim memleketlim ve üstelik tam ilçemin alt kısmında oturuyor.

  7. ramazan bakıyorum her yerdesin yorumların aynı tek fark rami olman :)))
    o geçen seneydi biten bişey göremedim ben

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Doğru demiş.İspanya sonra Monaco sonra istikamet İstanbul.

  9. MagicAlonso avatarı

    Sonuna kadar sana güveniyoruz.Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisin.Problem yaşamadığın takdirde podyumda olmaman için hiçbir neden yok

  10. güzel konuşmuş. oldukça umutlandırdı şimdi bizi:)) motordaki sorununda basında yer alan sorun olmadığının altını çizmiş ama sorunun ne olduğunu bulmaları güzel. inş en kısa zamanda çözerler ve podyumlara devam ederiz. alonso nun böyle konuştuğunu okumak gerçekten heycan verici.

  11. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    geçen yıl ispanyada bitmişti şampiyona :))

  12. Ha şöylr bir haberin çıksın be adam,bir haftadır her gün on kez kontrol ediyoruz yeni haber yok:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir