Ecclestone: Mercedes ve Ferrari Müşterilerine Daha Kötü Motor Veriyor

Bernie Ecclestone’a göre Mercedes ve Ferrari müşteri ekiplerine daha az güçteki motorları veriyor.

Mercedes fabrika takımının yanı sıra Williams, Force India ve Manor’a motor sağlıyor. Ferrari ise Sauber, Haas ve Toro Rosso’ya motor sağlıyor. Honda McLaren’e, Renault ise Renault fabrika takımı ve Red Bull’a motor veriyor.

Bernie Ecclestone “Mercedes dört müşteri ekibine motor sunuyor. Ve bu motorlar fabrika takımına verilen güç üniteleri ile aynı seviyede değil. Böylece dört takımı oyun dışında bırakıyorlar”

“Aynı şey Ferrari için de geçerli. Ferrari en iyi motor değil ama Mercedes en yakın motor. Her durumda kendi kullandıkları motor ile müşterilerine verdikleri motor aynı değil”

“Böylelikle rekabet sadece Mercedes ve Ferrari fabrika takımları arasında oluyor” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: Mercedes ve Ferrari Müşterilerine Daha Kötü Motor Veriyor” için 6 yanıt

  1. GP2 ENGİNE avatarı

    hadi canım ciddi misin bilmiyorduk valla aydınlattğın için saol bunak herif

  2. Ya ne olacağıdı?

  3. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Üreticiler aynı performansı veren motorları vermek zorunda değiller. Bunu yaptıkları için Mercedes ve Ferrari’yi sportmen olmamakla suçlayabiliriz, ancak takımları 2-3 üreticinin eline muhtaç bırakan kuralları getirenleri ve kabul edenleri suçlamak daha doğru olacak.

  4. Üreticiler müşterilere eşit motor vermek zorunda diye koyun kuralı engelleyin sizde bu her zaman böyle oldu şimdimi dillendiriyorsunuz.

    1. Motorların eşit olup olmadığını kontrol etmek de kolay değil ki hocam, motoru kurayla dağıttırsalar yazılımlar hep farklı. Çözülmesi çok zor bir sorun bu.

      Ya çok fazla motor üreticisi olacak eskisi gibi, ya da bağımsız motor gibi bir çözüm…

      1. Sende haklısın burda okumuştum yazılımlar farklıymış farkı bu yaratıyormuş.Bağımsız bir üretici iyi olabilirdi aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir