FIA Motor Sporlarında Daha Fazla Kadın Yarışçı Görmek İstiyor

yazar:

kategori:

Motor sporlarının birçok dalında olduğu gibi, Formula 1’de de şimdiye kadar çok az sayıda bayan pilot yer aldı. Formula 1’de en son yarışan bayan pilot 18 yıl önce Giovanna Amati idi.

Ancak tıpkı Sauber’in İdari Direktörü Monisha Kaltenborn gibi, takımların teknik ve diğer birimlerinde çalışan bayanlar mevcut.

Komisyonun kurucusu, FIA Başkanı Jean Todt; “Dünya çapındaki FIA üyeleri kadın ve erkekleri içeriyor, her biri sporun içerisinde belirgin bir rol oynuyorlar. Birçok uluslararası federasyon gibi, biz de bayanların motor sporlarında yer alması konusunda eşit fırsatların sunulması konusunda emin olmak için desteğimizi vereceğiz.” diye konuştu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda bir ralli kazanan tek kadın pilot olan Michele Mouton da, “Kadınlar şimdiye kadar motor sporlarının birçok dalında yer aldılar ve bir yer edindiklerini kanıtladılar. Ama uzun yıllardır insanlar bana neden benim ayak izlerimi takip eden birilerinin çıkmadığını soruyor. Umarım bu komisyon bu soruya bir cevap bulabilir ve umarım bu spora kadınların ilgisini çekip onları destekleyebiliriz. Motor sporlarının, diğer birçok spor organizasyonunun aksine kadın ile erkeğin birlikte yarışmasına olanak sağlayabilecek bir spor olduğuna inanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. hayır sana dememiştim jetman. +rep bile verdim yorumuna. neden sen üstüne alındın ki 😀

  2. snow bu lafın banamı kim atıp tuttu wrc de idi evet.ben kategorisini bile yazmadım nerden uyduruyosunuz ya.

  3. Sir Jack B.  avatarı

    Formula 1 de bir bayan sürücü gridi oldukça renklendirir. Hele bir de güzelse 😀 Danica Patrick başarılı ve güzel bir pilot keşke iyi bir takımda F1'e dahil olabilse.

  4. fıa çıkarımına memnuniyetle cevabı veriyorum neden olmasın

  5. michele mouton wrc dünya şampiyonluğu kovalayan bir bayan sporcuydu. atıp tutmayın. çok başarılı bayan sporcular oldu. f1 de sadece tek yarışa katılıp yarış bitirebilen bayanlar var. yıllarca yarışıp puan kazanamadan kariyerine nokta koyan erkek sporculardan çok daha iyileri motorsporlarında olmayı hakediyor.

  6. evet kadın yarışçılar olmalı bunu destekledik hep onlar daha çok seyirci çekerler bulundukları kategorilere.michele mouton la ilgili bi kaç görüntü izlemiştim.gerçekten erkeklerden daha çok ilgi çekiyordu.herkes başına üşüyordu.ve bende bu kadının yarışına davranışlarına hayran oldum.böyle bayanlar gerekli.

  7. =) dağlar kızı reyhan burcu 🙂
    çok sempatik ve hızlı bir yarışcı. bayılıyoruz ailecek

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hoş dövmeleri var.Benimde yaptırasım geldi bi tane daha 😀 Ama resimde pek iyi çıkmamış.

    Wrc deki performansı oldukça iyiydi bu sene.

  9. Katılıyorum..Hakan pekerin köylü güzeli şarkısından kaçmış gibi 🙂 Örülü saçlar felan, bence aracı direk ağacın yanına çekmiş çaput bağlıcak..

  10. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    burcu bu konuda çok iyi,ve yaptığı şey hiç de kolay birşey değil,takdir ediyoruz..
    bu resimde de köylü kızı hatice gibi çıkmış yalnız:DD

  11. sporcular sponsor istiyor kadın yarışcı olması dışında
    sponsor olmassa bi hiçsiniz bu sporda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir