Trulli Lotus'un Sorunlarından Sıkıldı

yazar:

kategori:

Trulli Autosprint’e yaptığı açıklamalarda “Açıkcası kolay olmayacağını biliyordum, herşey yeni ve zamana ihtiyacımız var.”

“Fakat, en azından yarışabilmeyi bekliyordum. Start alamadığım dört yarıştan sonra finişe gittiğim zaman, ideal şartlardan uzakta, damalı bayrağı görmem gerektiğine karar verildi.”

“Kötü talih aracımdan ayrılmıyor gibi görüyor; aracıma herşey oluyor, sadece benim aracıma. Bu yüzden bu güne kadar beklentilerim karşılanmadı.”

“Değerlendirmek için hala çok erken, daha güvenilir bir yargı için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Zor olacağını biliyorum fakat hala tam olarak sürebilmiş değilim. Değerlendirmeyi yıl sonuna bırakıyorum.” diye konuştu.

Trulli’nin şu ana kadar en iyi finişleri Bahreyn ve Malezya’da ki 17.likleri; 2 yarışında da problemler sonucunda başarılı olamadı, öyle ki yarışı bitiren son sürücü oldu.”

Tam tersine, takım arkadaşı Heikki Kovaleinen daha sorunsuz startlar aldı ve 13.,14.,15. bitirdi.

Trulli şu anki asıl amacının Finli pilotun geçmesi olduğunu doğruladı. Lotus’un rekabetçi bir araç yapmak için yeterli zamanının olmadığını söyledi.

“Kağıt üzerinde, takımımız F1’e giren yeni takımlar arasında en iyisi.”

“Gerçek bir takımmışız gibi hareket ediyoruz; fakat zaman yetersizliği yüzünden potansiyalimizin sadece %10’unu gösterdik.”

“Denemeler yok, yarış hafta sonları test yapabileceğimiz tek zaman. Bizim için bu çaylak yılı. 2011’de sorunları arkamızda bıraktığımızda ve yeni aracın dizaynına konsantre olduğumuzda potansiyalimizi göreceğiz.”

“Bugün amacım takım arkadaşımın önünde kalmak, yeni takımların önünde olmak. Gerisi sadece hayal; 2.sıralama bölümüne kalmayı düşünebilirsiniz; fakat bunu olması için Malezya’daki gibi bir felakete ihtiyacımız var.”

“Cosworth motoru ve x-track vites kutusu paketinin performans eksiliğimizde ki etkisi çok az. Bence %10’dan fazla değil. Yani sorunlar başka yerde. Lotus’un eksik olduğu şey zaman, sıkıntılarımızın ana nedeni.”

“Her şeyi daha önceden planlayabilmemiz için zamanımız olsaydı, yapıyı, aracı, vites kutusunu, hidrolik sistemi, iyi başlamak için gerekli olan herşeyi hazırlardık. Bunların hepsi şu an her yarış sonrasında yapılıyor.”


Yorumlar

  1. ibrahim emen avatarı

    ewt lotusun sorunları çözmesi gerek ben bir mercedes gp taraftarıyım ama lotus 2. desteklediğimtakım bunun icin sorunlarin cozülmesini istiyorum

  2. hayal kurmak güzeldir:)

  3. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    Manhem sende biraz hayal kuruyosun lotus'un adam gibi araca kavuşmasına bu şartlarla en az 2-3 sezon var ve trulli'nin şurda kariyerinin 4/3 ü bitti sayılır

  4. bozma moralini trulli. çok acele etme lotus gerçekten çok iyi yerlere gelecek tüm kalbimle inanıyorum. bak force india ya. kim beklerdi bu performansı onlardan geçen senenin ortalarından beri ne kadar güzel işler yapıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir