Lopez: “Kubica Şampiyonluğu Hak Ediyor”

yazar:

kategori:

Lopez, kişisel blogunda yaptığı açıklamalarda, “Robert’ı BMW’den tanıyorum, orada F1 pilotu olmadan önceki halini de tanıyorum. Saf hız ve karakter açısından onun dünya şampiyonluğunu hak eden birkaç pilottan birisi olduğuna inanıyorum.” dedi.

Çin yarışı hakkında da açıklama yapan Lopez, “Bizim için iyi bir yarıştı. Takım yine bir hata yapmadı ve doğru kararları verdi. Bunu sezon başından bu yana yapıyorlar zaten.”

“Vitaly’den de memnunum. Çaylak hatası nedeniyle spin attığında durumu düzeltebilmesi çok güzeldi. Yağmur her şeyi çok iyi açığa çıkarıyor, yağmur size pilotların kim olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak onun yağmurda çıkardığı iş inanılmazdı.” dedi.

Renault’nun gelişimi konusunda ise Lopez takımın sıralama performansını ilerleyen yarışlarda daha da geliştireceklerini söylüyor.

“Sıralamalarda Robert şu anda olması gereken yerde, altıncılık ile sekizincilik arasında. Vitaly de onuncu sıralarda yer buluyor ki bu bir çaylak için çok iyi bir başarı. Yarışlarda ise daha iyiyiz. Otomobil, yarışlarda olması gereken yerde ve sıralamalarda da daha iyi olmak için çok sıkı çalışıyoruz.”

“Takımı satın aldıktan sonra gelişim üzerinde çok sıkı çalıştık. Çok agresif bir gelişim programı uyguluyoruz her yarış için. Şubat ayında Barselona’daki son testi hatırlarsanız çok iyi durumda değildik ama büyük güncellemelerimiz vardı ve araç Bahreyn’de farklıydı.”

“Barselona için de yeni parçalar var. Ama tabii ki bu bütün takımlar için büyük bir yarış. Umarım diğer takımları yakalarız, neler olacağını göreceğiz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir