Raikkonen Formula 1'den Vazgeçmiş Değil

yazar:

kategori:

Ferrari’nin ardından WRC’ye geçiş yapan Fin pilot Ürdün Rallisi’nde puan alarak Carlos Reutemann’dan sonra hem F1’de hem de WRC’de puan alan ilk pilot olmuştu.

Raikkonen Formula 1’i özlemediğini söylediği açıklamalarından bir hafta sonra da Türkiye Rallisi’ni Sebastien Loeb’ün 7 dakika gerisinde beşinci sırada tamamlamıştı.

Aldığı bu sonuçların 2011’de rallide kalması konusunda kendisini teşvik edip etmediği sorulduğunda Raikkonen, “Herhangi bir değişiklik olmadı. Karar vermek için acelem yok. Seçeneklerin neler olduğuna ve benim için en ilginç olanın ne olduğuna bakacağız, en çok zevk aldığım ve en çok istediğim yerde olmalıyım. Bu sezon ilerleyen zamanlarda neler olacağını göreceğiz.” dedi.

Formula 1’deki aktivitelerden ve baskıdan sıkıldığı söylenen Raikkonen’in rallide daha mutlu olduğunu düşünülüyordu.

Fin Pilot,”Eğer F1 dünyası 20 yıl önceki gibi olsa şimdiki rallilerdeki gibi olurdu. (Ralli) de profesyonel ama daha rahat bir stili var.”


Yorumlar

  1. tabi birde di montezemelo denen adamla hesabımız var.ben ona la montezemelo diyorum

  2. rbr seneye rekabetçi olacaksa gelsin kimi f1 e.2003 te schumi 2005 te alonso ile bi hesabımız var.(tabi bu hesabın sorumlusu aslında kimi değil kimi elinden geleni yapmıştı.sorumlusu mclaren mercedes)ama olsun.kimi nereye fanları oraya

  3. talha hüseyin eyibil avatarı
    talha hüseyin eyibil

    raikoneni severim ama bir kaç huyu insanı kendisinden soğutuyor belki bana kızabilirsiniz bir kere aracın gelişmesine yardım etmiyor bn yarışiim şampanyamı içiyim paramı aliiim der gibi bir havası var yani gamsız.Hele massa kaza yaptıında massayı arayıp sprmayan onu bırak geçmiş olsun demeyn bir insan.Gerçektende İCEMAN!!!

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Hiç sponsor aktivitesi istemiyorsa Saubere gitsin 😀

    Bir sene daha WRC'de kalmasını istiyordum ama seneye Türkiye de yarış olmayacaksa kalmasın oda WRC de 😀

    Aslında Red Bull'un da fazla sponsoru yok. Sadece kendi reklamlarını yapıyorlar. Bunun da onu fazla sıkacağını zannetmiyorum. Hatta çoğu organizasyon eğlenceli bile oluyor.

    Ama Red Bull önlerde kalmaya devam edecek mi ? oda bir sorun ama herkes kazanmak zorunda değil 🙂 Kazanamazsan ben oynamıyorum diyeceksen zaten hiç gelme. Tutkulu pilotlar gridin en zayıf takımında olsalar bile yarışmaya devam ediyorlar.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi fazla göz önünde olmayı ve fazla konuşulmayı sevmiyor onun istediği aslında başarılarla dolu sade bir yaşam ama imkansız hem bu kadar yakışıklı,yetenekli olup hemde sade ve göz önünde olmadan bir yaşam sürmek mümkün değil hele böyle büyük organizasyonlarda hiç değil

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Açıkçası lacivert red bull tulumları ve buz grisi-koyu lacivert bir kask la çook cool durur bence.

    Şimdi ayrılması konusuna girmek istemiyorum ama diğerleride almak için pek çaba sarf etmedi.Tutkusunu biraz yansıtsa kimi yi kimse kaçırmaz.

    Ya arkadaş anlamıyorum.Neden sıkılıyorki.Jason'ında altında ne imkanlar vardı hırs yapmadı adam.Böyle bir fırsatın olacak,iş yok ders yok para kazanma zorunluluğun yok.Hem spor-hem iş hem milyonlarca fan…..

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kırmızıları vurgulamamın nedeni Ferrari gözle görülür hatta elle tutulur şekilde hızlı 🙂 ve Kimi F1'e tekrar dönerek onlara (aslında Seb'in deyimiyle) onlara kim olduğunu göstermeli..ne kadar takımdan ayrılmasının nedeni hız olmasada..

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    raikkonen_the_best_of_f1 bence kimi nin kırmızılarla değil f1 ile kapatacak bir hesabı olmalı.Adam daha genç,f1 den alacağı ve katacağı birşeyler olmalı.Her ne kadar artık şampiyonluk konusunda desteklemesemde bence 1 den fazla (alonso-lewis-kimi) gibi pilotlarların 3 er şampiyonluk almadan gitmemeleri gerek ''en az''.Tabi dönmessede wrc de şampiyonluklar kazanmasını isterim.

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    hepimizin bildiği gibi Kimi fazla göz önünde olmayı sevmiyor çıksın işini en iyi şekilde yapsın ona yetiyor F1'de sponsor aktiviteleri hayranların fazla ilgisi onu boğmuş olabilir WRC'ye rahatlama umuduyla gelmiş olsada hayranları onu asla yanlız bırakmaz ama sponsor aktivitelerinden biraz olsun kurtulmuş diyebiliriz
    zaten rallinin daha rahat bir stili olduğunu söylemesinden anlamalıyız birazda oraya neden gittiğini
    sezon sonu onu ve fanları olarak bizi neler bekliyor bilmiyoruz biz nerede olursa olsun onu desteklemeye devam ederiz ama ben onu tekrar motorsporlarının zirvesinde yeni şampiyonluklara yeni başarılara imza atarken görmeyi çok istiyorum
    kendisi 2010'da kırmızıları pistte izlemiş değil henüz ama Monaco'da birşeyler değişebilir kırmızılara karşı intikam demeyelimde kapatılacak bi hesabı olabilir ve RedBull'da teklif yaparsa şartlar olgunlaştığında "tekrar hoşgeldin Kimi" demek için sabırsızlanıyorum 🙂

    KARAR SENİN..GO KIMI GO!!!

  10. bu adam çok bohem bir insan. dışardan çok ilgi çekiyor. ama yaklaştıkça size karşı gösterdiği ilgisizlik canınızı sıkabiliyor. gerçi ben uzaktan sevmeyi tercih eden bir insanım. her insan kendine has hatalarıyla veya özellikleriyle yaratılmış. insan ilk aşık olduğu zaman sevdiğini melek gibi görüyor. bir tanışma gerçekleştiğinde yahu ben bu kadar bunumu sevmişim diyor. hayatın gerçeği bu. o yüzden uzaktan sevmek desteklemek hep iyi yönleriyle bilmek belkide en güzeli. kimi birçok güzel özelliği olan bir insan. benim en hayran olduğum insanlık tarafı birileri hakkında asla kötü konuşmaması. mesleki kabiliyetleri zaten sıradışı ölçülerde. çok yakından tanıyıpta zaten ne yapacağız akraba olacak halimiz yok. zaten bir spor sevgisi belli çerçevede kalmalı diye düşünüyorum. nerden yazdım şimdi ben bunları onuda unuttum ya neyse:)
    kimi eğer alonso veya hamilton kadar hırslı olsaydı şu an daha iyi seviyelerdeydi. çabuk sıkılan bir yapısı var. onu belkide geçicide olsa f1 den uzaklaştıran konuların başında sponsor aktiviteleri gelmekte. oda elbette olacak. kimse babasının hayrına sponsor olmuyor. elbette kullanacak hem takımı hem pilotunu. birde böyle medyatik ilgi çeken milyonlarca fanı olan bir pilot varsa elinizde fırsatı kaçırmaz sponsor firma.
    kimi bence f1 e dönecek bence yarım kalmış bir hesabı var onu görmek için tekrar bu arenaya dönmeli. redbull gerçekten çok iyi durumda. bu fırsatı kaçırmamalı. redbullun sahibi avusturyalı çok iddialı bir adam. iki sarışınla iki başarıya ulaşabilir(takımlar ve pilotlar şampiyonluğu).

    Allah herşeyin hayırlısını versin.

  11. doğru ya.sözlükten baktım ingilizce bilgim zayıflamış.kullanmayınca zayıflıyot meret.
    teşekkür ederim arkadaşlar

  12. fun eglence, nese vb. demek 🙂

    hayran = fan

    fan club'lar falan vardi ya bir ara; oradan aklinda kalsin 😉

  13. Senin kaninda var hiz seni wrc kesmez gelecek sene redbulun koltugu seni bekliyor bende her yil oldugu gibi yine spada olucagim kimi bu sene yine ordayim ama isteee sen olmadan olmuyor allahtan efsane varda yoksa degmez gitmeye

  14. ingilizcesi fun değilmi

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    jet man o fan. Küçümsemek için değilde sadece dostça bir uyarı olsun diye yazdım.

  16. fun ı olarak ben diyorumki farketmez.kimi nerdeyse ben ordayım.o her yerde en iyisini yapar.hiç bir şeyde onun büyük ve cesur bi pilot olduğu gerçeğini değiştirmez.en büyük mutluluğum hem f1 de hemde wrc de puan alan tek pilot oldu.bundan sonra bu rekoru podyum olarak bekliyorum.go kimi

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Dönsün ya.Bence seneye Redbull da.

  18. MagicAlonso avatarı

    sende hiç sıkıntıya gelmiyorsun be aslanım amma rahat adamsın.bu sene seninde yarışmanı çok istiyordum F1 de ama eğer sen istemiyorsan sıkıcı geliyorsa ne diyelim güle güle ama dikkatli konuş ki F1 deki tarftarlarını ve seni beğenen insanları ürkütüp kaçırma.bu sene seni görmek için he seyirci özel etabına hemde cumartesi günkü etaplara geldim.Umarım geri dönersin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir