Button: "McLaren'de Kazanılan Başarı Bir Başka"

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot, şimdiye kadar dört yarışın ikisini kazanmıştı.

Button, McLaren’in başarısına katkı sağlayan pilotlar arasında bulunmanın şimdiye kadar en çok gurur duyduğu başarı olduğunu düşünüyor.

McLaren’de kazandığı başarıların, Honda ve Brawn’dekilere oranla kendisi için daha fazla şey ifade edip etmediği sorulduğunda Button, “Şimdi değil ama gelecekte öyle olacaktır. Kariyerinize geri dönüp baktığınızda McLaren tulumlarıyla fotoğraflarınıza bakıp öyle bir takımın parçası olduğunuzu görmek çok önemlidir. Ben de geriye dönüp baktığımda çok büyük farkı olacaktır.” diye konuşuyor.

“Şu anda her yarışta kafamı önüme eğip işime odaklanıyorum. Burada duraklama yok.”

“McLaren’deki fark şu; onlar kazanmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorlar ve bunu şimdiye dek birçok kez başardılar.”

“Buna karşılık Honda motor olarak başarıya ulaşsa da takım olarak başarıya ulaşamamıştı. Bu açıdan da fark var.”

“McLaren’da takımın her sezon şampiyonluk mücadelesi için çalıştığını bilirsiniz. Eğer öyle değilse de bir şeyleri gerçekten ciddi anlamda yanlış yapmışlar demektir.”

“Griddeki diğer takımlar şampiyonluk için daima mücadele edemez demiyorum ama en azından bu takım kadar alışkın değiller.”

“Ama Honda ve Brawn’ı da asla göz ardı edemezsiniz çünkü bu iki takım beni kişilik ve pilot olarak gerçekten geliştirdi.”


Yorumlar

  1. JB şu ana kadar olağan üstü şartlarda yarışlar kazandı ve bana kalırsa hiç birinde de Lewis'ten daha hızlı değildi ancak biraz şansı biraz da taktiksel isabetli kararlarıyla bunu başardı. Bundan sonra ise düzenli olarak Hamilton tarafından geçilecektir şu anda ise kazandığı zaferlerin etkisiyle böyle demeçler vermesi doğal. Birkaç yarış sonra eleştrilmeye başlanacağını düşünüyorum. Lewis lastik harcıyor diye yorum yapılmasını ise anlamıyorum sürüş stili daha agresif olabilir ama henüz lastik kullanımını tam olarak değerlendirdiğimiz bi yarış görmedik biraz bekleyelim ve görelim diyorum, bana kalırsa söylendiği kadar lastiklere kötü davranan bi pilot değil bunu herkes görecek. Kısacası şu balayı dönemi geçtikten sonra Lewis'in JB'ye üstünlüğüne hepimiz şahitlik edicez…

  2. AARank ilk defa bir yorumuna katılıyorum…tebrikler…

  3. Geride kalmış olmanın rizikolarını alarak mevki edinmiş ve kazanılmış yarışalardır.Bu yazdığımla yarış kazanamaz demiyorum ama bundan sonraki yapılan noırmal yarışlardan kazanmasıyla bunu gösterebilir.

    Bu konuda en başarılı çalışmayı McLaren yapmış olmalı.Mevcut kuralların Hamilton un sürüş pozisyonuna uygun olmadığının farkına olan Mclaren Button ın bu seneki transferini gerçekleştirdiğini sanıyorum.Button ın ise Hamilton la yarışmak için McLaren e geldiğini söyleyenler ancak bilmeyenleri kandırırlar.Brawn mali olarak güç kaybedince Honda gibi para veremeyeceğini anlayan Button ın kaçısını sağlamışdır.Mercedes in gelişiyle senelerdir istedikleri Alman kökenli pilot arayışında çok seçici olabileceklerini göz ardı etmemişdir.Geçen sene tam işsiz kalma korkusunu atlatmışken bu sene tekrar yaşamamak için kocaman bir takım olan McLaren in teklifini hemancecik kabül ettiğini sanıyorum.Hamilton un sürüş stilinin fazladan lastik değişimine sebep olduğunu 4 yarış sonra anladık ve Button ın McLaren tarafından bu seneki transferinin belkide haklı bir karar olduğuna kanaat getirdik.Benim için artık farketmiyor fakat Mclaren cilere hayırlı olsun.Senelerdir söylerim ; McLaren i destekliyor olsaydımda, Button ı Mclaren de görme arzusunda olan bir taraftar olmazdım.

  4. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Harika Açıklamis Herseyi Button…Tebrikler Jenson Seni Hep Boyle Görmek İstiyoruz

  5. GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM avatarı
    GÖKHAN_F1_TEAM GÖKHAN_F1_TEAM

    button için yazıp çizdiniz yok haketmedi falan dediniz. alın size button. bu adam bile 3. takımda zafer yaşadı daha ne yapsın. hadi şimdide lekelemeye çalışın bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir