Renault ve Ferrari'den 1 Milyon Euro'luk KERS Teklifi

yazar:

kategori:

Williams teknik sorumlusu Sam Michael, Ferrari ve Renault’nun mevcut KERS teknolojilerini 1 milyon Euro’dan fazla olmamak koşulu ile diğer takımlara verebileceğini teklif ettiğini belirtti.

BBC’ye konuşan Michael, “Renault gridde sistemi isteyen her takıma tedarik etmeye hazır. Ferrari de Ferrari motorunu kullananlara sistemi tedarik edecek.” dedi.

Michael’ın bu yorumları, Williams F1 takımının hibrid departmanında hissesini %78’e çıkartmasının ardından geldiğinden sistemin gelecek yıl kullanılmasının büyük ihtimal olduğunu düşünülüyor. 

Ancak Michael, Ferrari ve Renault’nun 1 milyon Euro’ya tedarik edeceği sistemlerin 2009’da kullanılanlardan daha güçlü olmasını istediklerini belirtti. Aksi takdirde bunun kabul edilemeyebileceğini söyledi.

Teknik düzenlemelere göre daha güçsüz sistemin kullanılmasına izin veriliyor ancak FOTA üyeleri 2010 yılında ortak bir kararla sistemi kullanmama kararı almıştı. 

Michael, konunun İspanya GP’sinde nihayete kavuşturulacağını söyledi.


Yorumlar

  1. Getirilirse çok daha güzel yarışlarda olabilir çok sıkıcı yarışlarda olabilir … Açıkcası karasızım , eğer gelirse Mclaren biraz daha hız kazanacaktır.

  2. elif çivici avatarı

    Bence getirilmeli,daha önce de söylemiştim,Ferrari yeni hibrid aracında bu Kers verilerini baya kullandı.Dedigim gibi bu sistem boş bir sistem degil ve akıllı bir şekilde uygulanırsa F1 e yakışan bir teknoloji ortaya çıkmış olur hem de teknoloji savaşları izleriz.

  3. Ben tekrar geri getirilmemesi taraftarıyım. Geçişleri arttırmak için böyle kandırıkçı şeylere başvurmamaları lazım.
    Ayrıca Ferrarinin ünitelerini Magneti Marelli üretiyor.
    Çok güçlü bile olsa herkes kullandığında ne farkı kalıcak. Ayrıca olacaksa bile mekanik teknolojiler yönüyle en mantıklısı Williams'ın ki gibi mekanik mantıkla çalışanı. Bunun faydası büyük olur dünya için. Bataryalı Kers zaten dünyada geliştirilmiş bilinen bir teknolojiydi.
    İşin özü ne Mercedes'in ki ne Magneti'nin ki olacaksa Williams'ın ki gibi mekanik düzenekli kers olmalı…

  4. kers konusunda en iyi takım mercedes ancak yarın bundan da vazgeçerler.ferrari daha düne kadar kerse harcadığımız paralar boşunaydı dedi şimdi kers için çabaliyor.Mclarenin f kanal sistemini kopyalayamayan takımlar kers kers diye tutturdu.Açık konuşmak gerekirse ferrari ve renault her gün farklı konuşuyorlar.Kers gelirse emin olsunlar Mclaren ve mercedesin avantajına olur

  5. mehmet ceviz avatarı

    geçen sene sonunda en iyi kers mclaren-mercedesin kersiydi.eğer kerse dönüş olursa mercedes motorluların avantajına olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir