BMW 2012'de DTM'de Yer Almaya Niyetli Olduğunu Duyurdu

yazar:

kategori:

Formula 1’de yer aldığı on yılın ardından Alman üretici 2009 sezonu sonunda spordan çekilmişti.

Bugün yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulunun 2012’de DTM’de yer almaktan yana oy kullandığını ve iki yıl içerisinde şampiyonaya dahil olabilmek için DTM otomobilinin çalışmalarına başlanılacağını duyurdu.

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, “DTM için planlanan geri dönüş takımımız için oldukça heyecanlı bir mücadele. İlerleyen aylarda 2012’den itibaren rekabetçi olmamızı sağlayacak teknik açıdan gerekli olan tüm hazırlıkları yapacağız.” dedi.

BMW son olarak 1992 yılında DTM’de yer almıştı.

Şu anda şirket WTCC ve GT Racing serilerinde yarışmaya devam ediyor. GT serisinde en azından 2011 yılı boyunca mücadeleye devam edileceği ancak WTCC’de durumun ne olacağının belli olmadığı söyleniyor.


Yorumlar

  1. bakiyorum da bilen de yazmis bilmeyende , ama bunlardan kimin bilgisi var bakin bakalim , dunyada encok guc uretebilen turbolu ve turbosuz motor bmw nin , en az kubikte encok guc ureten motorlarda bmw de bmw , siz vw nin 1.9 tdimotorlarindan bahsediyorsunuz galiba , evet guzel saglam motor ama hebsi kayisli yani ideal motorlar degil , örnegin bmw motorlarda kayis degil zincir kullaniyor , bu hem guc azaltiyor hemde cok masrafli kotor yakitina geldigimizde ise hic bir sey degis miyor neden mi , cunki bmw ninkinide alman her firmanin tdi motorlarinin pompalarini bosch xyapiyor , bu ornekleri cogaltacak cok seyler var ,,, muhim olan disel motor degil degim motor tork u yani cevirme gucudur , disel motorlarin cevirme gucu benzinliye oranla daha gucludur ama disel motorlarda da devir azdir , buyuzden benzinli motorlar daha seri hizlanma yapiyor ,,,, yorum yapan ve yapacak oan arkadaslara saygilar

  2. vw'in turbo benzinli motorlarda en iyi olması isabetli olmuş. kendi aracımdan biliyorum, ödülü hakediyorlar yani.

  3. arkadaşlar bilinenin aksine; bmw dizel motorda, vw grubu benzinli turbo motorlarda son 5 yıldır en iyi motor üreticisi ödülüne sahip. öğrenince bende çok şaşırmıştım.

  4. umutntm kardes senin gibi umutlu olmayi cok isterdim ama bmw nin benzinli motorunun en iyi yani kalkista cabuk hizlanmasi ondan sonrasi hem mercedese hemde volkswagen grubu araclara gecilir disel ise hic bir sekilde ne mercedes ne de volkswagen grubuyla birak gecmeyi yanyana bile gitse super olur uzun suruslerde bmw motorlari bu ikilinin yanina bile yaklasamaz keske olsa ama hic umudum yok

  5. Zfr niye öyle diyorsun ya formula 1 gibi bir seri değil DTM. Yani f1 gibi bilinmeyeni teknik detayı çok fazla değil. İyi bir araç ve yeterli kaynakla diğerlerine ayak uydurur. Zaten Alman binek otomobilleri şampiyonası olduğu için BMW işi ciddiye alacaktır. Audi ve Mercedes te kafa kafaya gidiyor. BMW de 2012 de döneceklerine göre baya hazırlık yapacaklar. F1 deki Lotus tarzı bir giriş değil yani. Ben umutluyum. Ayrılan kaynak ta önemli ama F1 de olduğundan daha parlak yarışlar çıkaracaklardır.

  6. Guzel haber bazi arkadaslar kizmasin ama bence mercedes ve audinin yaninda bmw nin hic ama hic sansi yok sampiyonluk icin belki bir kac birincilik alirlar karambole hepsi o kadar bakalim orda kac sene dayanabilecek

  7. BMW için küçük ama DTM için büyük bir adım.

  8. Harika bir haber gerçekten çok sevindim. 2011'de dönseydiler keşke biraz fazla bekleyeceğiz ama olsun. WTCC'den çekilirse birçok pilot da DTM'e geçer heralde. Hadi hayırlısı.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Farfus DTM e Bmw ile geçerse muhteşem olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir