Sauber: "Yine Olsa Aynısını Yapardım!"

yazar:

kategori:

Hinwil merkezli takımı BMW’ye sattıktan sonra, BMW’nin spordan ayrılmasının ardından takımı geri alan Peter Sauber, yine aynı durumla karşı karşıya kalsa yine yapacağını söylüyor.

“Kasım ayının sonunda iki yol vardı: ya takımı devralacak ya da Hinwil’in kapılarının kilitlendiğini görecektim. İkincisi benim için asla bir seçenek olmadı. Bunun kolay olmadığı apaçık ortada. Ama yine olsa aynısını yapardım!”

Sauber, takımın performansının sezon öncesi beklenildiği gibi iyi olmadığını kabul etti ve işleri yoluna sokmanın zaman alabileceğini belirtti.

“Kış testlerinin ardından hepimiz daha fazlasını bekliyorduk, bu doğru. Rakiplerimizin gerisindeyiz. Yeni teknik şefimiz James Key bazı analizlerde bulundu ve yapmamız gereken bazı şeyleri belirledi.”

“Ama o bir mühendis, mucizeler yaratamaz. Yapacağımız işleri gerçekleştirmek zaman alacak. Rakiplerimiz de bu sırada yerinde saymayacaktır. Bu yüzden adımlarımızı ikişer ikişer atmalıyız.”

Takımın sponsoru bulunmamasına rağmen Sauber sezon sonuna kadar yeterli bütçeye sahip olduklarını belirtti.

“Kasım ayının sonunda takımı satın aldığımda herhangi bir sponsorumuz ya da gridde bir yerimiz yoktu. Projeye inandım. Ama C29’un yeterli hıza ulaşamayacağını tahmin etmiyordum.”

“Ama şunu söyleyebilirim ki sezon sonuna kadar mali durumumu güvence altında. Spnsor arayışlarımız 2011 sezonu için devam ediyor. Ama tabii ki bu sene sponsor arayışı içinde olmadığımız anlamına gelmiyor bu.”


Yorumlar

  1. massa da bu takımda yarışmaya başlamıştı f1 kariyerine ferrari destekli olarak.massanın bugünlere gelmesinde sauberin katkısı büyük massaya.ve en önemlisi tabiki kimi manhem gayet duygulu anlatmış olayı.

  2. "arkadaslar bir sorum var bu adamlar neyden para kazanıyo "
    sponsorlardan ve televizyon hakkından
    başkada varmı bilmiyorum.

  3. ibrahim emen avatarı

    arkadaslar bir sorum var bu adamlar neyden para kazanıyo

  4. Peter Sauberin kalbimde özel bir yeri var. her türlü engele rağmen kimi raikkoneni f1 e kazandırmış adamdır. halı tüccarı kılıklı diye tabir kiminin meneceri bu adama kimiyi denesin diye getirir. deneme dahi ciddi bir maliyet olduğu için sauber önce yanaşmaz. fakat sanırım robertson olsa gerek kiminin meneceri olan adam sauberi bir şekilde ikna eder. kimi ilk denemede boyun kasları dayanmadığından dört tur dahi atamaz. fakat attığı turlar etkileyicidir. sauber kimiyi takıma katmaya karar verir. iş süper lisans almaya gelince yarış tecrübesi azlığından dolayı başta mosley olmak üzere ciddi bir muhalefet ile karşılaşır. ne yapar eder çoğunluğu kendi safına çeker ve kimiye süper lisans çıkarılır. o seneki f1 racing dergisinde mavi tulumlar içerisinde uzaklara bakan yalnız adam pozlarında kiminin bir resmi ve onunla alakalı bir haber vardır. sauberin çabuk patlayacak mega bombası olarak kimi f1 severlere tanıtılır. ilk avustralya yarışında 6. olan kimi kendine güvenenleri mahcup etmez. hayat ne garip ufacık kader iplikleri ile hayata başarılara veya başarısızlıklara yükselmeye veya yok olmalara bağlıyız. insan içindeki inancı asla kaybetmemeli. sebat etmeli sürekli çalışmalı hedefi olmalı asla vazgeçmemeli. bırakalım yüce not verici ne verecek bilemeyiz. niyet amelin her zaman önündedir. önce fiili dua sonra kavli dua. yani önce inanarak doğruluktan taviz vermeden çalışmak sonra sonucunu kaderi bilen ve istediği zaman istediği gibi şekillendiren Yaradana talepleri iletip beklemek. hayatın özeti budur…
    herşeyin hayırlısı…

  5. Severim bu adamı. Ben böyle spora aşkla bağlı adamları severim önce aşk sonra ticaret bence…
    Diyalogların biraz daha içinde olsa keşke, faydalı tartışmaların içinde görmek isterim. Böyle adamlar güçsüzüm diye kenarda durmamalı.

  6. sauber gerçekten köklü bi takım onu kaybetmemek gerek.umarım iyi sponsorlar bulurlar.ve klasmanda iyi yerlere gelirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir