2016 Monte Carlo Rallisi: Ogier Sezona Galibiyetle Başladı

yazar:

kategori: ,

Sebastien Ogier, 2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağının gerçekleştirildiği Monte Carlo’da kazanarak sezona galibiyetle başladı.

Cumartesi gününe kadar PH Citroen’den Kris Meeke ile galibiyet mücadelesi veren Ogier, Meeke’nin vites kutusu arızasıyla ralliyi bırakmasının ardından çok rahat bir şekilde kalan bölümü tamamladı.

Yaklaşık 2 dk farkla 2016 Monte Carlo Rallisi’ni kazanan Ogier, bugünkü güç etabını da kazandı ve böylece Monte Carlo Rallisi’nden 28 puanla ayrıldı.

Volkswagen’de Ogier’in arkasında yer alması beklenen Jari-Matti Latvala dün 11. etapta pist dışına çıkıp süspansiyonlarına zarar vermesinin ardından ralliye erken veda edince 2. olan isim VW’nin diğer sürücüsü Andreas Mikkelsen oldu. Latvala ise aynı kazada seyirciye vurması nedeniyle ertelemeli bir yarış men cezası aldı.

Yeni Hyundai i20 ilk mücadelesine yavaş başladı. Pilotlar yeni aracın kontrolünden ilk başta şikayet etse de cumartesi gününden itibaren hızlandılar. Vites kutusu arızasına kadar Mikkelsen ile farkı iyice kapatan Thierry Neuville buna rağmen 3. olmayı başardı.

M-Sport’tan Mads Ostberg 4. olurken onu Citroen’den Stephane Lefebrve ve Dani Sordo takip ettiler.

Eski Formula 1 pilotlarından Robert Kubica son anda Monte Carlo Rallisi’ne katıldı ancak bir kez daha buzda kayarak kaza yaptı ve ralliye erken veda etti. Monte Carlo Rallisi’nin Kubica için son ralli olduğu tahmin ediliyor.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir