Capito: Alonso Formula 1’in En İyisi

yazar:

kategori:

McLaren’in yeni takım Ceo’su Fernando Alonso’yu ‘Formula 1’in en iyisi’ olarak nitelendirdi.

McLaren, geçtiğimiz perşembe günü Volkswagen’in Motor Sporları Patronu Jost Capito’nun kendileri adına çalışacağını açıklamıştı.

Ancak McLaren’in yeni CEO’su Jost Capito’nun Volkswagen ile olan mevcut anlaşması nedeniyle yeni görevine ancak nisan ya da mayıs ayında başlaması bekleniyor.

McLaren ile ne zamandan beri görüştüğü sorusuna Capito “Yaz aylarında görüşmeye başladık. Volkswagen’in dizel sorunları başlamadan önceydi. Farklı birşey yapmak istedim”

“Aslında değişikliğe ihtiyacım yoktu. Herşey tamamen duygusaldı”

“Küçükken Bruce McLaren’in büyük bir hayranı oldum. Takımı kurdu ve daha sonra Ron Dennis geldi. O benim için her zaman bir rol model oldu”

“İlk önce oraya gidip işlerin nasıl gittiğini görmem gerekiyor. Formula 1 farklı alanlarda pek çok sorunu çözmek için var. Benim konumumdaki birinin en önemli amacı sağlam, güçlü ve rekabetçi bir takım kurmak. Bunun için çaba harcamak. Yönetmelikler herkes için aynı olduğu için bu bir sorun değil.”

“Fernando’yu kişisel olarak tanımıyorum ama onu çok takdir ediyorum. Özellikle geçen sezon neler yaptığını takip ettim. Onun gibi bir sürücü sinir bozucu olsa bile pes etmedi ve takımı teşvik etti. Benim için Formula 1’in en iyisi olduğunu söylemeliyim” dedi.


Yorumlar

“Capito: Alonso Formula 1’in En İyisi” için 9 yanıt

  1. alonso mclaren’in bile en iyisi değil. ’15 sezonu puan durumuna bakın

  2. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Onun gibi bir sürücü sinir bozucu olsa bile pes etmedi ve takımı teşvik etti. Benim için Formula 1’in en iyisi olduğunu söylemeliyim

    Alonso’nun en iyisi denilebilecek birkaç özelliği var. Ancak içinde pes etmemek ve teşvik etmek geçen cümleye dayanarak bunu söylüyorsa buna kargalar bile güler. Button o zaman en iyisinin de en iyisi, çok az eleştiri yaptı.

  3. F-one-Driver avatarı

    Daha F1 de kaç pilot gördü de iddialı konuşuyor, gaza gelip yapılmış bir açıklama bence.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      McLaren’in Capito anlaşması haberini okursan bilgi edinirsin. Sitede mevcut.

      1. F-one-Driver avatarı

        Haberi tabi ki okudum, ama F1 in en iyisi ifadesi her ne kadar birçok kategoride tecrübeli de olsa kendisi için fazla iddialı bir demeç. Üstelik bu takım 2 şampiyon pilot içeriyor, gelir gelmez ayağının tozuyla alonso tarafına kaymış gibi gösterdi kendini, bundan sonraki adımı muhtemelen button ı da övmek olacaktır. Sonra da adama F1 ‘e hoşgeldin diyecekler.

        1. Belkide sadece Alonso hakkinda soru yoneltmis olamazlarmi

  4. Bilmediğimiz birşeyi söyleseydi iyiydi.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Herkes yerini bilsin diye yapılmış bir hatırlatmadır belki. 🙂 Malum 1 yıldır Alonso dinlenmede. O ortada olmadığı için bazı pilotlar kendini en iyi zannetmesin diye yapılmış bir hatırlatma. 🙂

  5. Ya Button? Bir yöneticinin göreve gelmeden önce iki pilottan birini öne çıkarması pek profesyonelce değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir