Monza’nın Efsanevi Grande Curva Virajı Değiştiriliyor

yazar:

kategori:

İtalya GP’si organizatörleri efsanevi Monza pistinde önemli bir değişiklik tasarlıyor.

La Gazzetta dello Sport’a göre, organizatörler Monza’da Motosiklet yarışları görmek istiyor ve bu kapsamda efsanevi Grande Curva virajında değişiklikler planlanıyor.

Haberde, Formula 1 Yarış Direktörü Charlie Whiting’in 2017’nin yazında uygulanacak bu değişikliği kabul ettiği vurgulandı.

Gazzetta’nın haberine göre o bölüme önce sol ardından sağa dönülecek iki viraj yapılacak ve değişikliğin toplam maliyeti 4 milyon euroyu bulacak.

Habere göre Ferrari pilotu Sebastian Vettel zaten simülatörde bu değişikliği test etti.

12573149_952924551464873_207690002022095536_n


Yorumlar

“Monza’nın Efsanevi Grande Curva Virajı Değiştiriliyor” için 7 yanıt

  1. inşallah olmaz.yoksa grande curva öncesi yapılacak şikanda bir sürü ağaç katledilir.

  2. Yanlış uygulama, dangalakça karar….
    Gerçekçi dünyada pistler araç sınıflarına uydurulmaz… araçlar pistlere uyar…

  3. Monza da moto gp yapılacaksa bence yapılmadan ducatilere 1, ve 2, lik verilsin Monza düzlüklerin de ducatiler affetmez

  4. Eski F1 pistleri istisnalar hariç orta ve yüksek hızda virajları bolca barındırırlar, 2000’lerin ortalarından itibaren anlamsız şekilde bunu değiştirmeye başladılar sanıyorum Senna’nın kazasının bir etkisi bu. Bir yerde okumuştum Ros Brawn’ın teknik heyetteyken “virajların yavaş dönülmesini istiyoruz” açıklaması sanıyorum bu görüşü gösteriyor, özellikle ultra hızlı pistlere bu tarz şikan ve hairpin tipi virajlar ekliyorlar ve bu bence pistleri de gösteriyide mahvediyor. Monza’ya gerçekten dokunulmamalı burası harika bir pist.

  5. Arkadaşların da dediği gibi, konu tam net değil. F1 yarışlarında yine eski versiyonla yarışılacaksa tamam. Ama eski kısım Hockenheimring gibi tamamen iptal edilecekse hiç yarış yapılmasın daha iyi. Parabolica’yı motor yarışları yüzünden berbat ettiler zaten…

  6. Alttaki görüntüye göre ağaçlık alandaki viraja paralel uzanan eski Pirelli pistinin parçası kullanılarak Grande Curva sonuna eklenti olacak, Grande Curva aynı kalacak gibi.

  7. Değişikliğin motosiklet yarışları için ayrı bir layout olarak kalması F1 adına daha iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir