Dixon: Formula 1’de Para Ödenen 6-7 Sürücü Var

yazar:

kategori:

Son IndyCar dünya şampiyonu Scott Dixon, Formula 1 ile ilgilenmediğini söyledi.

Formula 1’de son 5-6 yıllık dönemde paralı pilot sayısında ciddi bir artış yaşandı.

IndyCar pilotu Dixon “Tek kişilik yarış serilerinde artık çok yetenekli olmanıza gerek yok”

“Formula 1’de muhtemelen para ödenen sadece altı ya da yedi kişi var. Diğerleri para getiriyor. İyiysen ve hızlıysan uzun mesafeli yarışlar artık iyi bir seçenek”

Scott Dixon’ın IndyCar’dan 30 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.


Yorumlar

“Dixon: Formula 1’de Para Ödenen 6-7 Sürücü Var” için 5 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Williams, Lotus, Force India, Sauber ve Manor pilotlarının tamamı paralı pilot. Azı çoğu fark etmiyor, bir şekilde takıma para da getirdikleri için tercih ediliyorlar.

    Mercedes, Ferrari, Red Bull, Toro Rosso ve Mclaren pilotları ise para ödenen adamlar.

    Yarı yarıya.

  2. İnsan tercihinin önemine, fark kazandırmasına inanmadıkları ortamda parasına bakarlar…
    Çocuk oyuncağı binek yarış arabaları (yavaş düdütler)…
    Cern’e para vererek giren fizik profesörü, ISS (UUİ) de 3 ay geçirmek için para veren yüksek mühendis Astronot, F35 kullanabilmek için para veren savaş jeti pilotu.. komik durdu gerçekten….

    Haydi güzel güzel villalar arabalar alın instagram da twitter da aşık atın.
    🙂

  3. üstad güzel belirtmişsin Allah razı olsun yani takımları var eden gene sporcunun kendisi adamlar kırsa döksede bişe diyemen en azından paralılar için konuşuyorum.Diğerleri büyük takım atarlar adamı.Değişik vesselam.

  4. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Uzun zamandır düşünüyordum helede siz sponsor reklarımlarıyla ilgili haber koyduğunuzda hala aklım almıyor bi izahat istiyorum.F1 de para verip yarışıyorsa bu adamlara niye para veriyorlar?Mesela şu manor kafam almıyor.Cevap beklerim.!Ya da pırasalığıma verip cevapta vermeyebilirsiniz.Saygı duyarız..

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Örnek verelim. PDVSA. Petroleos de Venezuela S.A. Venezueleda tatlı petrol üreten devlete ait bir şirket. Bu şirket Maldonado yarışsın diye yıllık 40 milyon Euro parayı Lotusa ödüyor. Maldonado’nun maaşı tam hatırlamıyorum ama sanırım 5 milyon Euro civarı . Hadi abartalım Maldonado 20 milyon Euro alıyor diyelim.

      40 milyon Euro ödeyen Pdvsa zaten Maldonado’ya bu parayı sayıyor. Geri kalan 20 milyon Euro Lotusun. Maldonadoyu neden 20 milyon Euro saydım? Yaptığı kazalarla takıma verdiği tahribat aşağı yukarı oraları buluyordur. Yazdıklarım tahmini rakamlar; detaylı araştırmak isteyen Maldonado Salary yazsa zaten çıkar.

      Formula 1’de para verip yarışıyorlarsa bu adamlara neden takımlar maaş ödüyor? Sebebi işte bu. Ödediği maaş’ı halihazırda sponsor takıma veriyor. Takım formaliteden ödemiş gibi gösteriliyor. Çünkü bu işin maliyesi var, vergisi var. Prosedüre uyarlamak için sanki ödenen maaş takımın hesabından çıkmış gibi gösteriliyor. Yasal olarak Maldonado bir kurumun işçisi pozisyonunda. Bu kurum Lotus ise çalıştığı kurumdan maaş almak durumunda.

      Bu örnekler Ericsson, Nasr, Gutierrez hatta Perez diye gider. Gerçi ben şöyle baktım paralı pilot kriterine uyan 7-8 kişiyi ancak buldum. O kadar da paralı pilot yok. Indycar pilotu çok abartmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir