FIA, Çevreci Motorlar İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları son günlerde 2013’ten itibaren kullanılacak olan motorlar konusunda anlaşmaya varmaya çalışıyorlar ve  2013’te KERS’in dahil olduğu 1.5 litrelik turbo motorlar olacağı tahmin ediliyor.

Bu değişiklik ile Formula 1 daha çevreci motorlar kullanmaya başlayacak ancak FIA sporun 2013’ten daha önce daha az yakıt tüketen ve daha çevreci olan motorlara geçmesi gerektiğini düşünüyor.

FIA Motor ve Elektronik Bölümü Başkanı Gilles Simon “Yakıt tüketimi konusunda daha hızlı davranmak zorundayız. Eğer mühendis olarak bana maksimum seviyede yakıt verilirse ben o zaman sürücüye mümkün olan en güçlü motoru vermeye ve en verimli motoru yapmaya çalışırım.”

“Bu teknik bir mücadele ve yakıt bakımından yüksek verimli olmak yol otomobilleri için de önemli. Bu yüzden yeni motor formülünde bu kuralları adapte etmeye çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. 1980'li yıllarda da V6 turbolarının da hacmi 1.5 litreydi. Çok takmamak gerek demiştim hacmi.

  2. 1.5 motor pehhh nerde güzelim .0 v10 lar cidden arkadaşlar f1 in imajına zarar ya düşünsenize tofaş şahinler bile 1.6 tabi mukayese olmaz kuvvetli olacak ama ne bileyim 1.5 bi tuhaf geliyo bana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir