Irvine "F1 Pul Zıplatma Oyunu Gibi Oldu"

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Eddie Irvine, Formula 1 yönetiminin motor sporlarının zirvesi olan sporu çocukların oynadığı pul zıplatma oyununa çevirdiğini söyledi.

2002’de Jaguar’a geçmesinden önce Ferrari ile şampiyonluğa yaklaşam Irvine Formula 1’in artık gerçek spor olmadığını söyledi.

Irvine Amerikan Edebiyatının usta romancılarından olan Ernest Hemingway’ın "Boğa güreşi, dağcılık ve motor yarışları gerçek sporlardır, gerisi ise oyundur" sözlerini kullanarak The Guardian gazetesine konuştu.

Irvine "Ancak Formula 1 oyun olmaya çalışıyor gibi görünüyor." dedi.

Irvine güvenlik için hızı azaltmanın sporun temel odak noktası olmaması gerektiğini söyledi.

Irvine "Artık gladyatörel bir mücadele yok. Monaco’yu örnek alalım. Eskiden pilotların hata yapmaması için bir test pistiydi. Ancak yüzme havuzu bölümünü değiştirdiler ve bariyerler koydular. "

"Bu onların söylediği hale geldi: Pistleri mümkün olduğu kadar kolay hale getirelim."


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''Düşünsenize 2005 yılına kadar şampiyonluklara ambargo koymuş Schumacher'e 2005 yılında üst düzey insanlardan gelen yarışları bırak mektupları hatrınızda değil mi?''

    üstad hatırlamam mı ya. sanırım sadece üst düzey kişiler değil tifosi hayranlarınında mektupları vardı. o mektupları gönderen herkese lanet ettim. ne biçim taraftar bunlar diye. oysa neden schumacher'in kötü olduğundan kendileride bi haber !! 2006'da schumacher, tekrar yükselişe geçince monza yarışına gelince bırakacağını söyleyince ekranlara bakan suratlar nasıldı acaba? :)))))

  2. Günümüz teknolojisi üst düzeye çıktı. Bu teknolojiyi f1 araçlarında da görmek güzel bir bakıma. Ancak teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerledikçe araçlardaki elektronik sistemlerde üst düzeye çıktı. Bu da eski yarışlara özlemi arttırdı. Özellikle kısmen Schumacher, Coulthard ve ondan sonra gelenler bu teknoloji ile araçlarını kullandılar. Yetenekler sorgulanır duruma geldi. Düşünsenize 2005 yılına kadar şampiyonluklara ambargo koymuş Schumacher'e 2005 yılında üst düzey insanlardan gelen yarışları bırak mektupları hatrınızda değil mi? Fakat 2006'da kısmen iyi bir araç ile Schumacher'in neler yapabildiğini tekrardan herkes gördü.

    Diyeceğim o ki; fazla kısıtlama ile f1 yarışlarını daha heyecanlı hale getiremezler. Ancak serbest bıraktığınızda ise yarışçıların yeteneklerini göremeyeceksiniz. Bu ikilemin ortasında en iyisini bulmak gerekiyor. Benim yorumum f1'deki bu teknolojiyi biraz daha azaltıp daha pilotaja dayalı yarışlar seyretmek. Saygılarımla..

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet başını alan gidiyor güvenlik güvenlik işin gıkını çıkardılar hiç bir pist zor değil artık. zaten yavaş olan arabalar ne kadar heyecan verici olur ki. arabalr elektronik ve aero manyağı oldu pilot yeteneği sıfıra indi. hiç süremese 2 sn geriden geliyor pilotlar açıkçası kalite düşmüş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir