Brawn: "Rosberg İlk Zaferine Çok Yakın"

yazar:

kategori:

24 yaşındaki Alman pilot Williams ile geçirdiği dört yılda sadece iki kez podyuma çıkma başarısı gösterebilmişti ancak Mercedes GP’de sadece dört yarışta iki kez podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Brawn, Daily Star gazetesine verdiği demeçte, “Nico yarış kazanmaya artık çok yakın. Sadece parçaların birleşmesi gerekiyor. Ama bunu yapacağından eminim. Kesinlikle yapacaktır.” diye konuştu.

Rosberg, Çin ve Malezya’da üçüncü olurken takım arkadaşı Michael Schumacher ilk on içinde kendine zor yer bulmuştu.

Sir Jackie Stewart da, “Nico kendini geliştirdi. Bu çocuğun olağanüstü yetenekleri var. Michael’in buna şaşırdığını düşünüyorum. Bu durum onu etkiliyor olmalı.” diye konuştu.

Rosberg’in eski patronu Sir Frank Williams da, “Nico kendine çok güvenen genç bir pilot ve bu konuda yeterince kanıtı var. Michael’in varlığında sindirilmiş bir durumda olmayacaktır.” dedi.

Ancak Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Mercedes’in W01’in  değiştirme kararı alması Rosberg’in performansını etkileyebilir.

Bununla birlikte Mercedes’in F-kanal çalışmaları İspanya’ya yetişmesi bekleniyordu ama Bild amSonntag’ın haberine göre son hali tamamlanmadı. Bu durumda Monako’nun es geçilmesi ile Mercedes’in bu sistemin son halini Türkiye’de çalıştırması bekleniyor.


Yorumlar

  1. araçla alakalı bir durum. aslında çok süper bir pilot değil. birazda şans yağmur öndekilerin kazası vs. olursa olabilir.

  2. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bu güne kadar iyi bir geçişini görmedik. aracı rekabetçi değil, bu kadarıyla yarış kazanması zor

  3. elif çivici avatarı

    İlk zaferini aldığı anda bu çocuktan daha fazla korkmamız gerekecek,çünkü kendine daha fazla güveniyor olacak.

  4. Arek Batmaz avatarı

    Rosberg icin monacoyu bekleyin derim.
    hem iyi yarıştıgı hemde bu seneki mercedese daha cok uyacak bir pist…

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Rosberg bu sene çok gelişti.Hakkını vermek lazım.Yapıcı olalım yıkıcı olmak kolay.

  6. efendimayin  avatarı

    Rosberg çok iyi bir sürücü ama bence mercedes kazanan bir araba bu sene zor yapar.

  7. Schumii Kimi avatarı

    Jetman tabi Ross Brawn'a büyük saygı duyarım. inşallah vardır bi bildiği. ilerde dediğin gibi sen haklı çıkarsan ve hala burda olursak sana da tebriklerimi sunarım ve en çok sevinenlerden birisi ben olurum yarışlara zevk katacak bir seviyeye gelirse ya da dediğin gibi bu seviyede ise ve bunu gösterirse.

    bir önceki yorumunda da Rosberg Schumiye saygı gösterdi bu mu karşılığı demişsin. İnsanın birsine gösterdiği saygı kendisine olan saygısının göstergesidir. ben de Rosberg'i görünüşü itibariyle şımarık biri olarak algılıyordum ama şimdiye kadar çok sükür böyle olmadı Schumiye karşı o yönüyle takdir ettim. İnşallah bunu topluma sevimsiz görünmemek ve antipati toplamamak amacıyla değilde içinden gelerek yapmıştır ve böyle devam eder.

  8. schumikimi ben sanada hak veriyorum ispat olayımızdan dolayı ama önemli olan bi pilotu yıldızı parlayınca çok kişi destekler.önemli olan yıldızı parlamadan sevebilmek anlamak.ona ve yeteneklerine güvenmek.ross brawn ve haug da bunu gayet iyi anlamışlar.onlar elbetteki bizden daha net görüyorlar geleceği.

  9. Schumii Kimi avatarı

    Haklısın Umut çok doğru söyledin. Demek ki bu zamana kadar biz yarışları başka bi tarafımızla izlemişiz farkedemediğimize göre.

    Heidfeld neyse Rosberg de odur. altındaki araca göre istikrarlı sonuçlar alan bir pilot. Schuminin zamanında yaptığı ve Kimi'nin geçen sene Spada yaptığını (araca rağmen) yapabilecek ve öyle üst düzey pilotlarla kıyaslanabilecek ve kapışacak bir pilot değil bence. hele kendi jenerasyonundan olan Hamiltonla kıyaslanamaz bile.

    Yanlış anlaşılmasın kötü pilot demiyorum iyi pilot ama o kadar sadece iyi. Çok iyi, harika veya üstdüzey değil bana göre.
    tabi ilerde bunun aksini kanıtlayabilecek bir performans ortaya koyabilirse fikrimiz değişir. ama ben Vettel'de göremediğim ışığı Rosberg'de de göremiyorum. Önde başlarlarsa iyi alıp götürürler (o da belki) ama arkada başladıklarında o büyük pilotlarda gördüğümüz girişimleri sergileyemiyorlar, bu yüzden böyle düşünüyorum.

  10. rosberg rekabetçi bi arabaya sahip değil o nedenle bu çocuğun yetenekleri ne kadar hızlı olduğu tahmin edilemiyor.rekabetçi bi arabayla bunları ispatlaması gerek o açıdan size hak veriyorum bi iddianız varsa kanıtlamalısınız.ayrıca bu çocuğun taraftarıda çok az.vettel kadar yok mesela olmayacakta niye schumi tekrar emekliye ayrıldığında schumimiciler vetteli destekleyeceklerdir.ben bu çocuğa canı gönülden inanıyorum ve onun müthiş işler yapacağınada inanıyorum. varsın kimse beğenmesin ama dediğim şeyler gerçekleştiğinde göreceğim ben beğenmeyenleri

  11. Orada canavar derken neyi kastekttiğimi anlamadın galiba. Büyük yetenek babında söyledim sizin abartılarınıza karşı.

  12. canavar mı el insaf.schumiyi korumak için elinden geleni yaptı o.ona destek oldu hep.sende diyosun canavar vay be.saygının karşılığı bumu

  13. Schumacher döndü direk anti Schumi ekibi full fanatik Rosberg taraftarı oldu. Neymiş be bu Rosberg bu zaman kadar göremedik böyle bir canavarı vay anasını beee daha ne kadar abartacaksınız acaba ?

  14. Herkesin fikrine saygı duyarız jet man senin fikrine katılmıyorum ama SAYGI DUYUYORUM…

  15. hami-alonso-(schumi) ne kadar hızlı ise rosbergde o kadar hızlı.öndekilerin sorun yaşamasına gerek yok versin ross amca rekabetçi aracı gridin en hızlı aracı olmasınada gerek yok rekabetçi olsun yeterli rosberg işi bitirir.

  16. Rosberg iyi ve tuttuğum bir pilot olmasına rağmen öndekiler sorun yaşamazsa bu sene zafer göremez diye düşünüyorum…

  17. Rosberg hiç fena bir pilot değil. Ben zaferini bu sene içerisinde kazanabileceğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir