VW Formula 1'e Giriş için Mercedes'in İzinde Değil

yazar:

kategori:

Eski pilotlardan olan ve şu anda Alman otomobil devinin motor sporları temsilciliğini yapan Hans Joachim Stuck Sport Bild dergisine, “Formula 1’in içinde olmak istediğimiz doğru. FIA’nın Formula 1’de kullanılacak yeni motorlar (dünya motorları konsepti) hakkındaki kararını bekliyoruz. Eğer böyle bir şey olursa Formula için böyle bir motor üretip üretemeyeceğimizi görüşeceğiz.” dedi.

Dünya motorları konsepti, Formula 1’in yanında aynı zamanda diğer serilerde de kullanılabilecek gelişimi dondurulmuş motorlar fikrinden oluşuyor. Max Mosley de 2009 yılında bu konseptin düşünülmesi gerektiğini belirtmişti. Bu konsept sayesinde daha fazla üreticinin spora dahil olabileceği düşünülüyor.

Stuck, VW’nin sadece motor tedarikçisi olarak sporda yer alabileceğini Mercedes gibi bir takımı satın alarak spora dahil olmayacağını söyledi.

Ancak şu sıralarda F1 çevresinde motorlar üzerine yapılan tartışmaların odak noktası 1.5 litrelik turbo şarjlı 4 silindirli ve KERS ile desteklenen güç üniteleri.

F1’in mevcut üretici takımları arasında dünya motorları konseptinin çok fazla ilgi çekmediği belirtiliyor.


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Nedeni belli, VW aynı Kanada gibi Almanya olabilse f1 in içinde olurlardı.

  2. Aslinda aklim almiyor bu volkwagen grubunu ya sen elinde iyasadaki en iyi abalari bulundur ve bunlarin f1 de reklamini yapmak varken gidip sacma yerlere para harciyorlar Audi-Bentley-Bugatti-Lamborghini-Scania-Skoda-Seat ve ayrica Poschenin 50% sine sahipler o yuzden ben Volkswagenin kendi markasi altinda bir takim kurup kendi markalarinin da rekaminin yapmanin daha iyi olucagini dusunuyorum

  3. Volkswagen kolaylıkla 1.5 litre turbo motor kuralı devreye girerse, sağlam bir iş çıkarabilir. Belki Sauber'e motor tedarikçisi olurlar geldiklerinde, kim bilir?

  4. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    bekleriz.
    Artık kurallar bir rayına otursana herkes karar verse dahil olup olmayacağına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir