"Bruno, Ayrton Kadar İyi Değil"

yazar:

kategori:

1983 yılında Britanya F3 şampiyonasında Ayrton Senna ile sıkı bir rekabet içinde olan Brundle, 26 yaşındaki yeğen Senna ile Ayrton arasında fiziki benzerlikler olduğunu da söylüyor.

Brundle, Senna’nın vizörünü kaldırdığında dayısına ne kadar da benzediğini dile getirdi.

“Senna iyi bir genç pilot ve oldukça iyi bir karakteri var. GP2’deki performansı ile Formula 1’de bir şansı hak etti ama dayısı Ayrton’un sahip olduğu potansiyel sahip olmadığını söylemek yanlış olmaz.”

Bununla beraber Brundle, Sanna’nın sadece 2010’daki performansıyla sert bir şekilde eleştirilemeyeceğini de düşünüyor.

“Kullandığı aracın Hispania olduğunu düşünürsek, aslında şu anda daha fazla değerlendirme yapmak imkansız olur.”


Yorumlar

  1. daha 4 yaris oldu. 14 veya 15 yaris var daha; gecer muhtemelen senna… minardi nin dedigi gibi gecmesi de gerek.

    ancak en buyuk rakibi olan takim arkadasi yani chandhok da basta sandigimin aksine hic de bos degil. hispania patronu demec vermisti yamamoto daha tecrubeli falan demisti ama ben karun – bruno ikilisinin yamamoto, nakajima vb pilotlardan cok daha yetenekli olduklarini dusunuuorum, sadece pismeleri gerek…

  2. HRT aracını yarışlarda özellikle takip ettim. Downforce problemi çok yüksek ve şasisi f1 için 2.sınıf. Özellikle virajlarda Bruno aracı toplamak için çok çaba sarfediyor. Araç gerçekten çok kötü. Zaten aracı planlayan firma GP2 ye araç hazırlayan firma. Bruno, dayısından 1 yıl sonra da motosiklet kazasında babasını kaybetti. Ta ki 2004 yılında ona dayısının kullandığı Lotus aracı hediye edilene kadar da hiç yarışmadı. Lotus aracıyla birlikte hayatı değişti ve kendini pistlere verdi. 2008 de GP2 de gösterdiği başarıyı F1 de gösterebilir mi? bilinmez ama eğer Ayrton'un dediği gibi "BENİM HIZLI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORSANIZ YEĞENİM BRUNO'YU GÖRENE KADAR BEKLEYİN" Cümlesi ,daha önce kurduğu ve yaş****** yön veren sözleri gibi çıkarsa BRUNO F1 de ÇOK CAN YAKACAK gibi geliyor bana

  3. elif çivici avatarı

    Ayrton kadar iyisi gelmedi hiç zaten.Bruno yetenekli,Chandok tan da hızlı ama araç,araç değil çim biçme makinesi sanki.Seneye güçlü sponsor destekleriyle daha potansiyelli bi takıma gitmesi şart iyi bir gelecek için.

  4. Ben Chandook'u geçebileceğini düşünüyorum Senna'nın. Şahsen aksi aklıma bile gelmiyor.

  5. İyi de vega, Bruno'nun orta sıra takımında yarışabilmesi için önce orada yarışabilecek kapasitede olduğunu göstermesi gerekmiyor mu? Bunun için de takım arkadaşını geçmesi gerekmiyor mu? Bence durum böyle. Misal Rosberg- Nakajima, Webber-Yoong gibi örnekler de arttırılabilir. Ne Nakajima ne de Yoong şu anda f1 de değiller. Alonso da öyle mesela. Minardi'de takım arkadaşını geçmişti, sonra da Renault test pilotu oldu. Bruno zaten genç değil, kendini bu sene göstemezse, sponsor sayesinde takımda kalan bir pilota ( misal son yıllardaki bütün minardi- spyker pilotları) dönüşür ve birkaç yıl içinde F1'den silinir. O yüzden bu sene Chandhok'u geçmesi gerekiyor.

  6. Schumii Kimi avatarı

    Kız halaya oğlan dayıya çeker derler :))
    hadi bakalım inşallah

  7. Sonuçta oda bir Senna yarışmak kanında var. Daha sonra kıyaslama yapmamız gerek.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Eğer Brawn geçen sene Rubens i değilde,Bruno yu alsaydı Bruno ortalama 50-60 puana sahip olacaktı.İlk senesinde vay be diyecekti çoğu kişi.Muhtemelen Mclaren şampiyon olan Button u ı değil,saygısını sunmak için Bruno yu alacaktı,belki 2-3 yıl içinde ona ağırlık vereceklerdi.AMA….

    Olmadı ve o şimdi Hispania pilotu.Bence bu soyadı f1 de tekrar görmek güzel.Ben bir Senna taraftarı değilim ancak saygımız sonsuz.

  9. Ertan Akkaş avatarı

    Bruno'yu eleştirirken efsanenin şu sözlerini hatırlamakta fayda var;

    ''Eğer benim iyi olduğumu düşünüyorsanız, bir de yiğenimi görmelisiniz.''

  10. Evet gerçekten dayısına benziyor.

    http://www.f1cartvideos.com/sennahelmetincar.jpg

    Ancak ben Bruno'nun performansını değerlendirmek için erken olduğunu ve her hangi bir orta sıra takımında test ederek doğru bir düşünceye varacağımızı düşünüyorum. Brundle da temkinli konuşmuş.

  11. ibrahim emen avatarı

    bu tartişmasız bir konu

  12. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bende süper bir yetenek olduğunu düşünmüyorum ama o vizör kalkınca bir efsane gözümde canlanıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir