Ferrari, 2016 Aracında Beyaz Rengi Kullanabilir

yazar:

kategori:

Ferrari 2016 yılında, 90’ların başında kullanılan kırmızı beyaz tasarıma geri dönebilir.

La Gazetta dello Sport’a göre henüz ismi açıklanmayan 667 kodlu Ferrari aracının 19 Şubat’ta yapılacak bir online lansman ile kamuoyuna açıklanacağını yazdı.

Ve F1 Analisi Tecnica adlı bir web sitesine göre yeni Ferrari’nin kokpit alanı çevresinde beyaz renkler olacak.

Rapora göre kokpit ve motor kapağının çevresinde önemli bir beyaz şerit olacak ve bu tasarım 1993 sezonunda Jean Alesi ve Gerhard Berger tarafından kullanılan Ferrari F93’e benzeyecek.

ferrari-f93a


Yorumlar

“Ferrari, 2016 Aracında Beyaz Rengi Kullanabilir” için 35 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Ferrari aracındaki siyah renkleri beğenen tek ben varım herhalde…

    1. Numan-Vettel avatarı

      bencede kırmızı üzerine siyah güzel duruyor

    2. 2000 aracına kadar Schumacher’in olduğu yıllarda kanatlardaki renk seçimi siyahdı. Gerçekten ben de senin gibi beyaza tercih ederim.

    3. Perf. da kırmızı üzerine siyah, beyaz, racing sarı iyi uyar gelenektir de.
      Beyazın güzel olması için hatların dar ve sade olması lazım şimdi ki araçlar karmaşık görünüyor siyahtan daha iyi durmaz o yüzden alttaki çalış olmamış o yüzden. Siyah ve sarı bantlar açıkları kapatır.

      1. Numan-Vettel avatarı

        sizce hangisi daha güzel duruyor

        1. Numan-Vettel avatarı

          bu mu ?

          1. Numan-Vettel avatarı

            yoksa bu mu ?

          2. Sadece renklendirme bazında üstteki. Alttaki uygulama insan için karmaşık, hatları da aslında tersi olması gerekirken boğuyor.
            Bu tasarımlarda kızıl üzerine beyazı uygulamak gerçekten pek kolay değil bunlar 2007-09 ların araçlarına göre bile hatları karmaşık araçlar.

  2. Siyah çok berbat oluyor. Beyaz daha iyi duracaktır.

  3. İstedikleri kadar rengi tuttursunlar maya da hamurda iş olmayınca eski makinelerin dehçesini, tadını yakalatamayacaklar…
    Aynı F40, 512TR gibi….
    Bu iş boyamayla olmuyor…

    Uykuyu açmayan makine… makine değildir..

    https://www.youtube.com/watch?v=APVOVPS0Y-8

    1. xtrabitracing avatarı
      xtrabitracing

      Ya hala F40 diyo yaa… Adam turboları beğenmeyip çift turbo araca hasta oluyor. Anlamadı ben 😀

      Uykuyu açmayan makine… makine değildir..

      Sen hiç kiralık Linea ile yağmurda 140-150 gittin mi? Aracın inanılmaz dengesiz bir şey olduğunu o hızdayken fark ettin mi? Pantera da neymiş, o heyecan hiçbir şeyde yok 🙂

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Sen hiç FIAT LINEA ile 100 km’de ani firen yaptın mı.Bir kere denemeni tavsiye ediyorum.Böyle aksiyon hiç bir arabada yok 🙂

        1. xtrabitracing avatarı
          xtrabitracing

          Yukarıdaki adrenaline nasıl ulaştım sanıyorsun 😀

      2. La hala anlamadınız 🙂 biz turbo ya karşı değiliz turboculuğa karşıyız yalanına, kuru sıkıcılığına, çakmacılığına karşıyız. Elbette ki doğalı, atm i daha çok seviyoruz.
        Herkes takmış F40’a 🙂 pek bilinmeyen birşey diyeyim onun turbo olmasının asıl önemli nedeni adamların elinde güncel ünite yoktu o zaman hafif güncel V10, 12 olsa koymayacaktı mı sanıyorlar 🙂 F40 turbo’larıyla özel ve güzel. Biz turbolu çok şey gördük.
        Bu arada söyleyeyim F40′ da uygulanan turbo bugün hiçbir araçta yok tadı da yok 488 dangalağıyla bir tutmuyoruz biz bunu. Turbo olmasaydı keşke dedirtiyorsa bir şey o olmamış demektir aynı şimdi ki F1 gibi…

        Daha fazlaları da var da maksat “makine”nin hayran bırakan korkutuculuğu yoksa 80lik kartalla 140 la beylikdüzünden inip dönüşe yaklaşırken fites kolunun elde kalıp yerine sokmaya çalışılması da yaşandı.
        Şöyle diyelim benzinin rengi bir başka atar..
        🙂

        1. xtrabitracing avatarı
          xtrabitracing

          Diablo dahil her bi haltı sürme şansım oldu, şu kuşlardan birine denk gelemedim. CBX 1000, 1100 Ninja ve 1400 GTR sürme şansımın olup Peugeot Ninja 103 sürmeme olayım da bununla yarışır 🙂

          488’in nesi kötü? O da çift turbo sanırım, tam olarak neyini beğenmedin açıkça yazar mısın? Gerçekten seçim yaparken turboda neye baktığını çıkaramadım.

          1. Diablo süremedim malesef ama sürmüşlük kadar bilgi var. Diğer dediğin dünyaya uzağım en iyi sen biliyorsun 🙂 Peu. ninja neymiş dedim bi bakayım ve epeyce güldüm 🙂

            Evet twin ama seni tatmin edemeyebilirim. Şöyle uzatalım.
            Tecrübeli iyi bi izleyici 458, 488 farkını sadece video’larından bile anlayabilir. 488, 458 gibi speciale bir ürün değil çakma bir model. Sürüş, taban vs hiçbir benzerliği olmamasına rağmen piyasa segment ve fiyatlarla Mp4-12C ve avanesiyle bir tutulurdu yoktu gerçekte öyle birşey işte 488 buna yaklaştı. Sesi dahi o sınıfa göre iyi olmasına rağmen iyi değil 458 ile metalik cızırtıların tadı hiçte aynı değil. Basitçe akıcı değil, noslanmış gibi bazı anlarda gelip gidiyor.. Yani “daha güçlü” değil olay ben turbolanmış 458’ler gördüm hem sesi hem de gidişi mukayese dahi edilemez 🙂

            Yani bu uygulamanın F40 ile alakası yok F40 yarış ve daha fazla kolaycı güç için turbolanmıştı 488 ise sadece piyasaya uymak için.
            488’i satın almamak için tasarımı bile yeterli bir sebep sen maserati değilsin mokun laciverdini çıkarmakla olmuyor kaldı ki ben FF’i dahi beğenebilen bir insanım.
            458 çok acayip birşey olarak piyasaya çıktı 458 ve F12 alışkanlık klasının çok üzerinde makineler bunu Ferrari bile pek kolay yapamıyor geçmişten bugüne 360 ve 430 böyle şeyler (yarış, güç, tutunma, dinamizm) gibi getiremedi belki 355 sayılabilir öncesine göre.. Ki 355 yürüyüşü aslında o parasına göre kötü bi arabadır bilenine sadece diyebileceğim sırtında ki motorun konfor bozan varlığını 355 kadar 458 yaşatıyordu. En başta Charge devasa yürümeyi hedeflemiyorsan bunu bozan birşey.
            Yani 488 GTB çakma bir ürün bunu ilk bakışta bu işlerden hiç anlamayanlar bile anlıyor tasarım berbat… ve otomobil motordan ibaret birşey değildir.

            Velhasıl motoruna twin turbosuna bir yere kadar laf edebilirim ama varlığı hepten problem 458’i güya facelift yapıp motorunu değiştirip çıkarılmış birşey bunu zaten garajlar yapabiliyor 458’in turbo kit uygulanmışı çok daha iyi denilir geçilir. Çünkü maksat ortadadır işte bu maksada F40 yakın ama şimdinin maserati, 4xx leri değil.

            Kanundur daha güçlü olmak daha mükemmel olmak değildir… Sayfa ilgisinde misal mukayesesiz, muazzam sesli ve dökümlü V10’ların mükemmelliği 20 bin’in üzerinde çeviriyor oluşuydu heyçpi’leri değil zira çok öncelerinde erişilen 1400-1600 hp’lere ulaşamadılar.

            Biz sınırsız bir Ferrrarriciyiz (only yol dünyası) bizim adil olmamız pek kolay değil 🙂 şayet onu arıyorsan…
            488 motoruna daha gelmeden tasarımıyla görünümüyle çakan birşey yani.

            Defaultta Turbo, charge yüksek mühendislik istemez o yüzden TR dahil 2000, 2500 hp lik makineler var.. O yüzden GTR, Veyron gözümüzde kıymetli değil sadece şu şu maksatla mecburduk denilse onu anlayabilirim.
            O moskow unlim’lerde yürüyen acayip makineleri küçücük garajlar charge’layıp ortaya çıkarıyor.
            Amerikan dünyasında atm HEMI’leri çok daha kıymetlidir bunlarla 1k görmek çok iyi çalışma lüzumu hissettirir.
            Kaldı ki o makineler viraj almıyor işte Ferrari’nin tüm olayı gerçekte bu herşey onları roll’de geçebilir ama pek pek az şey virajda daha tatlı olabilir. Bunu da ancak büyük naturally aspirated sağlar.
            Bir V10, V12’li BMW 7, Bentley keyfi sürmek varken değiştirilen dünya non naturally aspirated pompalayabilir ama bunun için senin ayağının müdahalesine çok daha fazla ihtiyaç var biri diğeri kadar rafine değil hiçbir zaman. İşte bu Bmw’i, Honda’ı, Ferrari’i bugüne getiren şey yani önemsiz olamaz.
            Şöyle düşün 911 şasisiyle olabiliteli, ucuz dünyada turbolama olmadan bir yere kadar birşey yapabilirsin o motor tipi ölçüsüyle de. Ama Cup’larıyla da sergilenen gerçek başarım dünyasında 911 şasisi Only RWD ve atmosferiktir. Gerçekten adam gibi viraj döner. Ki bunların racing’e rağmen ara hızlanmaları (GT2 series kastetmiyorum) turbo s’den bile kötüdür ama işte düz gitmek değil bizim gibilerin aradığı şey.
            Charge smart roadster gibi birşeyi ucuz yollu daha katlanılabilir kılmak için var yani 🙂

            Velhasıl GTB’nin böyle birşey çıkarabileceğine inan sonra tekrar konuşalım…
            https://www.youtube.com/watch?v=NYYA2jE3Ze0

            🙂 bilmem anlatabildim mi.

            Dialog;
            – Usta, yetmiyor artık bunu daha nasıl güçlendirebiliriz.
            – İstersen turbo uygulayabiliriz.
            – Ne kazanırız sence?
            – Şunları şunları iptal edip değiştirmekten daha fazlasını!
            – Ok o zaman parasını konuşalım çek lifte.
            😛

            1. xtrabitracing avatarı
              xtrabitracing

              Sanırım 488 içindi, turbo olduğunu bile anlamıyorsunuz demişti bir videoda. Bunu nasıl sağlıyorlar? Basıncı çok yükseltmeyip turboyu hafif tutarak mı?

              Aslında mevcut F1’leri teknoloji olarak bu yüzden seviyorum. Turbo gecikmesini sıfıra indirebilecek bir MGU-H var. Bana sorarsan da her türlü atmosferik derim ama turbo olacaksa da bu tür kendini hissettirmeyeni olursa sevilir elbette. Gaza tepki vermek lazım.

              1. Yes, anlaşılıp anlaşılmaması ayağa bakar ve ne için, doğru konuşulup konuşulmadığına.
                Power of charge için değil çünkü. Bar’ı düşük tutarsın, remap ona göre yaparsın zaten arkasında emisyon için kat var pipe var. Twin’i de yürümek için olmayıp daha geniş bir band da conf. edersen olur sana güya yüklenmiş harcaması tartışmalı araç.
                Sadece arkasında kileri iptal etsen remap etsen biraz psi’ı açsan 100 hp gelir sana ama o comp. ratio hacimde daha da deli gibi içer likiti…
                Yani bu uygulamanın emisyondan başka hiçbir varlık manası yok.
                Turbo lag’ı ers gibi ek tahrik rpm map tahriği dışında yok etmek imkansız döngüsüne imkansız sadece bunu anlayabilecek kişi önemli. Punto daki lag’ı dahi anlayamıyor çoğun kitle 🙂

                Editörler, tester’lar çoğunlukla yalan söylüyor, bilerek söylemiyor çünkü böyle olması gerekiyor iş yapmaları gerekiyor yoksa onların bazılarına kalsa 12C, GTR, 458 çok daha rezil bir hal de gösterilebilecekti…
                Yukarı da söylemedim Ferrari için turbo çok daha handikap demektir (F40’ın motoru sağlam ama turbo’ları değil min. 16psi çakmasına rağmen alışınca yetersiz olduğundan change eden çokları var motoru yine de sağlam) belki de dünyanın en dandik, zayıf ömürlü, maliyetli motorlarıdır ferrari motorları can yakar bmw, honda motorlarına göre hatta rotary’lere göre bile dandiktir. Krank yamultması, conta yakması çok kolaydır sen bir de buna ömrü hiçbir zaman motor kadar olamayacak charge ekliyorsun işte bu sıkıntı ama yalnızca çeken bilir. 🙂
                Birşeyin en iyisi ve mantıklısı dahi ekonomiği (uzaya gitmiyoruz malum) ne kadar az parçayla işi yaptığıdır handikaplarına rağmen hep rotary’i anlatırken bununla anlatırlar. İşte charge of the power bu yüzden sıkıntı.
                Bütün bunların hepsi emisyon için yapılıyor yakıt vs gerisi yalan. Ve HP araba sattırır aynı bize yeni F1’i sorgulatmadan sattıkları gibi.

                Turbo’nun kendini hissettirmeyeni manalı değil ki sadece ağacının daha düzgün olması talep edilir. Düşün nos, etanol atıyorsun ama farketmiyorsun harcamak için mesele sadece roll süreleri değildir olmamalı.
                Bu yeni F1’in teknolojik olduğunu düşünmüyorum mesele sadece para… Daha pahalı alaşımları ve dökümhaneleri kullanmak teknoloji demek değildir bana göre. Segment’lerin biraz aşağıya çekildiğinde küçükcene kimlerin aday olduğunu gördünüz.
                Yarışlar da mesele emisyon olamaz olmamalıydı algı management da akış limitinde aç bakalım ne tüketiyor bunların alaşım, compound düzeyi hariç V10’ların ürettiğini üretebilmesi için çok daha fazla yakması lazım yoktan enerji üretilemez malum daha küçü daireden büyüğü kadar alabilmen için daha fazlasını yakman lazım. 80’lerde bu yüzden 1.5’lara yakıt yetiştirmekte zorlanıyorlardı 🙂
                Ve dikkate değer hiçbir pilot diğer şeyleri ile birlikte bunlardan memnun değil. Gerçekte hacimlilere kıyasla 80’lerde de memnun değildi sn başına daha fazla şey yapmaları gerekiyordu ama mantalite şimdi ki ile hiçbir şekilde aynı değil daha fazla yaptıklarının karşılığını daha fazlaca alıyorlardı.
                Charge işi basittir youtube’u aç gt86’lara felan charge nasıl uygularsınız video’ları görür kişi..
                Müh. garaj ustalarının vaktini alan şey hacim büyütmektir charge basit iş.
                Mesele gibi göstermek yanlış sonra diesel gate gibi oluyor 🙂
                Mesele know how ise 28 bin çeviren V6/V8 üret yiyorsa.. 🙂 işte ona teknoloji derim.

              2. Aklıma gelmişken ben son zamanlarda mevcut ERS uygulamasını da mantıklı, lüzumlu görmüyorum artık. Getirdiklerine karşı araç ağırlıkları devasa arttı bunu düzgünce sorgulayan pek kimse görmüyoruz. F1 bir üretim, lab değildir sadece üretileni, oturanı da para rahatlığından kullanma, yaygınlaştırma alanıdır. Open whell ve racing’in 1. kavramı power ratio değil weight idi her zaman. Gidersin nerede geliştiriyorsan geliştirirsin daha aşağıda yaparsın bunları çünkü izl. kitleden tut tekniğe kadar tolere edebilir. (DRS yeni birşey değildi 80-90’larda button ctrl spoiler’lar vardı ve hatta bineklere uygulanabiliyordu) Ama F1’de bunlar yanlış Indy de de yanlış tek o.w. seri bunlar değil. Formula E’ye karşı değilim gerekli bunlar racing dünyada oturtulur ama ben izlemiyorum mesela yapan yapsın. F1 de karşıyım, varlığını sorguluyorum. Çünkü getirilen şey geçmiş dönemini aratmamalı. 2000’lerin öncesi ve başında kimse Can Am’lerden bahsetmiyordu artık historical’lar çok daha kıymetli bu bir örnektir. Dünya ilerlemiyor artık sadece şirketler büyüyor.

  4. Ön kanat beyaz olsa yeter. Beyaz yakışıyor ama sadece ön ve arka kanada.

  5. Schumacher dönemindeki gibi ön kanatlar beyaz olsa daha etkileyici olur

  6. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Gövde kirmizi kanatlar beyaz olursa olur. Gövdede beyaz olmaz umarim.

  7. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Böyle bir şey çıkarsa ortaya ehhhhh yani

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Tepeden iğrenç görünüyor. Bakınca Ferrari olduğunu anlamamız lazım. Az daha zorlansa Marussia gibi olacakmış 😀 Ben 2008 yada 2010 gibi bir görüntüden yanayım

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Bencede iğrenç görünüyor.Diğerinden iyidir 😀 Ben güzel bir şeylerin çıkacağından eminim.Bunlar bence hikaye 🙂

  8. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Kırmızı Beyaz olsun Türk bayrağı olsun. Bir de hilal logolu sponsorla anlaşılsın tam tescilli Türk Bayrağı olsun. Tüm Türkiyedeki bayrak hassasiyetli gençleri Ferrarici yapalım; anahtarlık, parfüm, saat falan satalım 🙂

  9. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    KIRMIZI – SİYAH güzel.

    2013 ARACI GİBİ OLMALI

  10. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    HİÇ GEREK YOK !!

  11. Acaba bir gün yine kıpkırmızı sade bir Ferrari görebilecek miyiz 07-08-09 gibi

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      siyah renk kaybolsa da yeterli benim için. beyaz kanatlar kırmızı şasi. (benim de ilk tercihim senin dediğin gibi)

  12. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    19 Şubat olması gerekiyor herhalde yanlış yazılmış. Şöyle bir resim görmüştüm spekülasyonlar üzerine

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      İğrenç ötesi

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ben de sevmedim ya açıkçası

    2. Bence siyah olmasina göre beyaz olmasi cok cok daha güzel ya tam kirmizi ya da böyle olsun

    3. Ne güzel mühür basmak için yer yapmışlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir