Pirelli Yarışlarda Lastikler Hakkında Canlı Veriler Paylaşacak

yazar:

kategori:

Formula 1 lastik tedarikçisi Pirelli, Formula 1’in patronlarıyla birlikte yeni kurallar döneminde yarışlarda lastik stratejileriyle ilgili canlı veri paylaşımı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bu sene yarışlarda 3 farklı lastik türü kullanılabilecek. Pirelli bu sayede lastik stratejilerinin daha değişken olmasını umuyor.

Ancak yarışlarda seyircilerin strateji açısından neler olduğunu anlaması daha da zorlaşabilir. Bu yüzden Pirelli yarışlarda grafiklerle canlı veri sunumu yapacak.

Mario Isola “FOM’la birlikte her seyircinin neler olduğunu anlayabilmesi için yarışlarda canlı bilgi sunumu için çalışıyoruz.”

“Medyanın da durumu ve stratejiyi tam olarak anlaması faydalı olur. Yeni kurallarla birlikte sadece 3 lastik türü seçmeyecekler aynı zamanda 10 set lastik seçebilecekler. Bu yüzden farklı stratejiler ve ilginç yarışlar olmasını umuyoruz.”

“Bunu yapmak için bilgilere ihtiyacınız var ve pilotların garajda hangi lastiklere sahip olduğunu bilmeniz gerekiyor. FOM’la bu bilgileri sunmak için çalışıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli Yarışlarda Lastikler Hakkında Canlı Veriler Paylaşacak” için bir yanıt

  1. böylece yarışların zevkli olması yolunda en büyük eksikliğimiz de kapanmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir