F1 Dünyası 2017 Kuralları İçin Bugün Önemli Bir Toplantı Yapıyor

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyası bugün 2017 kurallarını belirlemek için Teknik Kurallar toplantısında bir araya geliyor. Yapılacak toplantıda FIA ve 11 takım temsilcisi yer alacak.

2017 Formula 1 sezonunda kurallarda ciddi değişiklikler planlansa da bir türlü planlanan değişiklikler netleşmedi. İlk başta planlananlara göre downforce seviyesinde ciddi artış olacaktı ancak planlanan değişikliklerle lastik basıncı üzerinde çok yüksek yük olacağı ve bu yüzden yol tutuşunun düşeceği için o planlarda geri adım atıldı.

Bunun yanında aerodinamik downforce seviyesinin artışının araçların birbirlerini takip etmesini zorlaştıracağı belirtildi.

Red Bull’un başını çektiği 3 takım kuralların hafifleştirilmesine karşı çıksa da bu konuda geri adım atıldı.

Aralık ayından beri bu konuda resmi bir toplantı yapılmasa da bazı öneriler ortaya atılmıştı. McLaren’in aracın altından daha fazla downforce üretilmesini önerdiği söyleniyor. Bir diğer iddia ise araçların birbirlerini daha yakın takip edebilmesi için lastik paçalıkları tarzında sistemlerin kullanılabileceği.

Aktif süspansiyona dönüş de önerilenler arasında.

Asıl sorun 2017 kurallarını belirlemek için vaktin iyice daraldığı. 1 Mart’tan önce kuralların tam anlamıyla belirlenmiş olması gerekiyor.

O tarihten sonra planlanan değişikliklerin onaylanması için tüm takımların onay vermesi gerekiyor. Bu da pek mümkün olan bir şey değil.

 

 

 

Bu toplantıda sadece 2017 kuralları değil aynı zamanda kapalı kokpit çözümü de masaya yatırılacak.

Toplantıda yarış hafta sonu formatında da değişiklikler görüşülecek. Sıralama seansında değişiklik fikirleri ve sprint yarışı tarzı fikirler görüşülecek. Takımların istemediği yakıt ikmalinin de bir kez daha gündeme gelmesi bekleniyor.

Son olarak son yıllarda artan araç ağırlıklarının da gündeme gelmesi bekleniyor. 2017’de daha geniş lastikler ve jantlarla araç ağırlıklarının 10-11 kg civarında artması bekleniyor. Bu yönde takımlar araçları hafifletmek istiyorlar.


Yorumlar

“F1 Dünyası 2017 Kuralları İçin Bugün Önemli Bir Toplantı Yapıyor” için 4 yanıt

  1. Hayır bir karar alabilseler neyse, şimdi bir düşünce atıyorlar ortaya bütün takımlar evet güzel fikir bunu 1 sene sonra hayata geçirelim diyorlar, sonra o 1 sene dolmak üzereyken takımların yarısı bu olmaz diyor, haydi rafa kalkıyor. Sonuç? 0 (sıfır)..

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bizim ülke gündemi gibi. Ordan oraya onun makamında bunun makamında toplanıyorlar ve sonuç ; …

  3. Ya ben anlamiyorun cok mu zor 05 06 07 08 kurallarini tekrardan uygulamak hayir nedir yani bu insanlar hic mi dinlemiyolar taraftarlari hic bilgileri yok bizden ?

  4. Sanki atomu farklı bir şekilde parçalayacaklar..Toplana toplana telef olacaklar yakında ,altı üstü motor sporları organizasyonu…. Yönetenler, el birliğiyle F1’i bu hale getirdiler yani kısaca b.k ettiler, şimdi nasıl çıkarırızdan ziyade daha da nasıl batırabiliriz diye toplanıyorlar heralde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir