Berger “F1’de Büyük Değişiklik Lazım”

yazar:

kategori:

Gerhard Berger’e göre Formula 1 yarışlarının mühendisler değil de pilotlar tarafından kazanılması için yapılması gereken büyük değişiklikler olduğunu düşünüyor.

Bugün Londra’da yapılacak toplantıyı değerlendiren Berger, F1’in büyük değişikliklere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Berger “Taraftarlar pist üstünde daha fazla mücadele ve aksiyon görmek istiyor. Benim dönemimde F1 araçları kontrol edilemez seviyedeydi.”

“1400 beygir güç vardı ve çok fazla sürücü yardımı yoktu. Ancak bugün ilk virajda yarışın kimin kazanacağı belli oluyor.”

“Tekrar pilotun başarının anahtarı olduğu sisteme geri dönmeliyiz. Kopup gidebilecek sadece 4 ya da 5 sürücü olmalı.”

“Taraftarların izlemeye devam etmesini sağlamak için bu değişikliği yapmalısınız.”

“Geçmişte de üstün takımlar vardı ancak aynı zamanda daha fazla yarış dışı kalma oranı vardı. Günümüzde her araç bitiş çizgisine ulaşıyor ve sürpriz olmuyor.”

“Eski günlerde bitişe gelene kadar bitireceğinizden emin olmuyordunuz. Yarış son turunda bile emin olamıyordunuz. Pilot hataları da ciddi bir şekilde sonuç buluyordu.”

“Ancak günümüzde startın ardından her şey bitiyor ve devasa asfalt kaçış alanları var. Biraz şanslıysanız pist dışına çıktığınızda pozisyon bile kaybetmiyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

“Berger “F1’de Büyük Değişiklik Lazım”” için 4 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Para’lı Pist Uğruna Formula 1 resmen Tecavüz edildi. Paralı Pilotlar da cabası ve birde üstüne Ferrari Döneminden beri devam eden sürekli kural değişikliği yüzünden artık sporun keyfi kaçtı. V12 V10 V8 V6 Motorlarından sonra acaba merak ediyorum V3 Motor görürmüyüz…!!!

  2. F1’in basitliğe ve yarışçı ruhuna ihtiyacı var…

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Son kısma katılıyorum.Özellikle Abu dhabi gibi pistler mesela..En azından çakıl taşlı alanlar kerblere birkaç metre yakın olsa pistin her virajında iyi olabilirdi.

  4. Sencer aksu avatarı

    Herkesin bildiği bir şeyi söylediniz alkışlayıp yerinize oturtuyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir