Todt: "FIA KERS'in 2011'de Dönmesi Konusunda Ciddi"

yazar:

kategori:

Sisteminin 2013’te yeni motor sistemli Formula 1’in bir parçası olacağı kesin iken, bazı takımların gelecek sezon KERS’i gridler de geri istediği söyleniyor.

F1 Takımlar Birliği FOTA bazı takımların elde ettiği sonuçlar sonrasında, bu yıl KERS’in yasaklanması yönünde hem fikirdi. Ferrari, Renault ve Williams da 2011’de F1’de KERS’i tekrar görmek isteyen takımlar.

FIA başkanı Todt, yönetim kurulunun bu teknolojinin geri dönüşü konusunda olabildiğince ciddi olduğunu söyledi.

Basına göre, Fransız başkan İspanya’ya gidişinde, KERS’in F1’in yeni teknoloji elçisi olabilmesi yönünden önemli olduğunu belirtti.

Eski Renault mühendisleri tarafından kurulan İngiliz firma Flybrid Systems, FOTA’ya 2011’de KERS sisteminin bağımsız üreticisi olmak için bir teklifte bulundu.

Ferrari ve Renault, KERS sistemlerinin 1 milyon euro’ya alıcı takımlara verilmesi konusunda teklifte bulunmuşlardı. Williams ise kendi volan bazlı sistemini kullanmayı planlıyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi konu bu hafta sonu Barselona’da FOTA tarafından tartışılacak.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Sadece Ferrari mi diyor kers girsin diye 3 takım çok ısrarcı yine bağladınız herşeyi Ferrariye.Çift katmanlı difüzöründe spora kim tarafından nasıl sokulduğunu hepimiz biliyoruz.Demekki kendi araçlarında sistemi epeyce kulanıp geliştirmişler.Merak etmeyin ben 2011 de gireceğini sanmıyorum spora 2013te artık gelirsede gelir.Ancak bende pek istemiyorum kersi

  2. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar.KERS konusunu gerçekden sıkıcı olmaya başladı.Bazı takımlar bundan büyük pay hedefliyorlar ama Mercedes bu işin müdavimi olduğu halde KERS çığırtkanlığını diğerleri kadar yapmıyor.Ferrari yarın oluklu lastik diye tutturur sonrada çift katmanlı difüzör der.F kanal sistemi ortalığı karıştırmaya yetti sanırım.Herkeste kers olursa kim kimi geçecek merak ettim düğmeye bas geriye yaslan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir