İspanya da Yağmurlu Bir Yarışa Sahne Olabilir

yazar:

kategori:

Avustralya, Malezya ve Çin’de yağmur bir şekilde etkili olarak gridde sıralamayı değiştirmişti. Yağışlar nedeniyle, 2010 sezonunda yasaklanan yakıt ikmali kuralının sezonu stratejiler açısında ne şekilde değiştirdiği görülememişti.

Görünüşe göre İspanya’da da bu soruya cevap alamayabiliriz. Barselona şu günlerde oldukça soğuk ve yağışlı.

Şehir için hafta boyunca yapılan tahminlerde hafif ve sonrasında da yoğun yağış tahmini yapılıyor. Pazar akşamı ise bulutların şehri terk etmesi bekleniyor.

Sıralamaların yağılacağı gün olan cumartesi günü havanın bulutlu olması bekleniyor ama yağmur ihtimali düşük. Yarış günü ise sabah saatlerinde hafif yağmur bekleniyor.


Yorumlar

  1. Hva tahmin raporunu foruma link olarak vermiştim. İşin ilginci ben İspanya'da yağmurlu bir yarış olduğunu pek hatırlamıyorum. Sanırım ilk İspanya-yağmur tecrübem olacak. Mesela 2007 yılında yarış 13 Mayısta idi ve oldukça da açık bir hava vardı.

    Küresel ısınmaya ve yanardağa gelirsek de; yanlış hatırlamıyorsam 9 eylül üniversitesi meteoroloji bölümünden bir hoca basına "küresel ısınma değil, küresel soğuma olacak. buzul çağlarından önce böyle olmuştur her zaman" gibi bir şey demişti yamuluyor olabilirim. Ayrıca İzlanda'nın Barcelona'ya yakın olması veya uzak olması bir şey ifade etmiyor. Çünkü eğer ejjafjallajökül (kesin yanlış yazdım) tekrar patlasa bile en azından İngiltere'nin hava sahasını kapatır. İngiltere de çoğu takımın merkezi… Ama şu 4 gün içinde patlayacağını da sanmıyorum. O kadar bekledik bari yarıştan sonra tekrar patlasın.

  2. küresel ısınma yağmurda artış veya azalış sağlamıyor sadece rejim dolayısıyla iklimi değiştiriyor yani 6 ay yağmur yağmıyor ama bir günde 3 aylık yağmur yağıyor

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Umarım bundan sonra hep 7-8 in üstünde olur.Aslında da öyle oda ayrı tabi ama daha fazla olsun.Gönül isterki tüm turlar 7-8 nolu araçların içinden yansıtılsın.

  4. bernie ecclestone nin tepesine kocaman kül düşsün 🙂 volkan patlar, parçalar gebertir kendini ama bernie e bişi olmaz. kazık çaktı dünyaya 🙂 yaşayan en büyük tekel 😀 eğer giderse bir taraftan arabaların ön kanatından tutup alayını sürükler yok eder şerefsizim :)))

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yorumlar f1 den ziyade küresel ısınma yanardağların külleri , dünyanın sonunun yaklaştığıyla alakalı olmuş:))
    ancak bende tüm arkadaşların yorumlarına katılıyorum yanardağın patlamasında insanların belki bir etkisi yok , diğer tüm felaketlerden insanlar sorumlu….küresel ısınma ve bozulmanın etkilerini artık her alanda ve organizasyonda görmek mümkün…yaparsanız katlanırsınızda…

  6. mert merter avatarı

    minardi arkadasa katiliyorum biraz bilgisi olan bile bilir küresel isinma yagmur ve sel felaketlerini cogaltir malesef meksikadaki son petrolplatformu da cok büyük bir felaket o bölge icin resmen deniz öldü canli yasamaz orada beli bir süre hala durduramadilar petrol ün denize akmasini göz göre göre evimiz olan dünya son 20 yildir son hizla ölüme dogru biz insanlarin sayesinde ölüyor :((

  7. mert merter avatarı

    yagmur yagarsa LEWiS show u izleriz yine ;)) gerci yagmasada yine kamaralar hep lewis in üzerinde.

  8. Umarım yine yağmurlu bir yarış izleriz. Hatta mümkünse sezonnun tamamı yağmur altında geçsin. Yoksa kuru pistlerde bahreyni mumla ararız. Düşünsenize valensiya, singapur gibi pistlerin bu araçlarla kuru pistte yapıldığını… Düşünmek bile istemiyorum. Bence bu sezon hangi pistte olursa olsun yağmur olmazsa zevkli bir yarış izleyeceğimizi düşünmüyorum.

  9. yağmur rahmettir arkadaşlar.bırakın yağsın.yarışlara gelince yağmuru kimse bahane olarak(takımlar ve pilotlar için söylüyorum) göstermesin.çünkü herkes eşit şartlarda yarışacak.akıllı olup kazansınlar.

  10. burak bocek avatarı

    İnşallah yağmaz bıktık artık yağmurdan en azından ben.Artık tam bir rekabet gerçek bir rekabet zamanı.Sonra istediği kadar yağsın yada ülkemize yağsın bol bol:)Piyango dolu yarışlara bir süre ara verilsin istiyorum

  11. insallah yagmurlu bir yarış olur ve bizde harika yarış izleniriz yine xD

  12. eywalhjftyouküll volkanından yükselen küller ispanyadan geçerken ilk 5 in üzerine pıtır pıtır dökülsün, geride kalsınlar, sonra tekrardan yükselsinler yarış içerisinde heyecan artsın, olaylar olsun, ön kanatlar kırılsın, motorlar yansın mangal partisi olsun, uzun ince saçlar tel tel dökülsün =)

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    biz en iyisi ona akılda kalması için eyvallah haleluyah diyelim:D izlanda da bazı uçuşlar durduruldu ama ciddi bir tehlike yok, ancak kül bulutları çıkmaya devam ediyor, ancak patlasas bile f1'i yarış olarak etkileyeceğini sanmıyorum,sadece seyirci olarak yurtdışından gelenleri etkileyebilir… Ama yağmur olmasın yeter artık!

  14. İspanyada yağmur yağmayacak bence romatizmalarımdan biliyorum :)bu gidişle f1 araçlarının üstünü örtmeleri lazım.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Nasıl çok yakın abi ya :S Epey uzak sadece Britanya etkilendi ve güvenlik amacıyla kapatıldı ve BBC nin son haberlerinde yeniden açıldığı söylendi.

  16. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    luris yine yanlış yazdın :p

  17. yağış çok sorun değil de, bu izlanda'daki eywalhjftyouküll yanardağı tekrar haraketlenmeye başlamış, izlanda hava sahasının kapatılacağı söyleniyordu. barcelona da izlanda'ya çok yakın

  18. Arkadaşım aslında küresel ısınma, yağış miktarını arttırıyor. Arttırmaya da devam edecek. Bunun nedeni ise artan sıcaklıklardan dolayı daha çok suyun buharlaşması (çok genel bir tabirle). Şuradaki makalede daha ayrıntılı açıklamış:

    http://www.grida.no/publications/other/ipcc_tar/?src=/climate/ipcc_tar/wg1/008.htm

  19. Barcelona – Tenerife maçında 60 dakikadır 1sn.durmadı sağanak yağış. hadi bakalım. =)

  20. hani küresel ısınma, hani dünya kuraklık vardı? hani nerde felaket tellalları.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir