Newey: Geçen Yıldan Daha Kötü Olacağız

yazar:

kategori:

Adrian Newey, Red Bull’un 2015’ten daha kötü olacağını itiraf etti.

Red Bull gelecek yıl Renault motoru ile yarışmaya devam edecek ve sezonun ilk bölümünde ciddi sorunlar yaşaması bekleniyor.

Newey “Şuan motorda ciddi sorunlar yaşadığımız için şasi ve motor arasındaki doğru dengeyi bulmak zorundayız”

“Cosworth 1967 yılında Lotus’un kullanması için kazanabilecek bir motor tasarladı. Bu motorun oldukça baskın olduğu ortaya çıktı ve Lotus sporun iyiliği için diğerlerinin bu motoru kullanmasına izin verdi”

“Ne yazık ki günümüzde bu tarz tutumlar kalmadı. Spor sağlıklı değilse kazanmanın ne anlamı var ki?”

“Diğerleri şasinize bakarak aero parçalarınızı kopyalayabilir. Ancak rakipleriniz motoru göremez. Gelişim kaydetmenizin tek yolu Ferrari’nin yaptığı gibi çok fazla para harcamak”

“Muhtemelen geçen yıldan daha kötü olacağız. Umudumuz sezonun ikinci yarısında farkı kapatıp Ferrari ve Mercedes ile mücadele etmek” dedi.


Yorumlar

“Newey: Geçen Yıldan Daha Kötü Olacağız” için 10 yanıt

  1. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    adam liseli arabesk ergen gibi açıklama yapmış, zırlamaktan başka bir şey yok açıklamalarında. vay efendim mercedes kendilerine eşit motor verecekmiş. lan sen 4 sene boyunca domine ettin, kimseye eyvallahınız yoktu! sen çıkıp rekabet olsun diye aracının egzost beslemeli difüzerini nasıl bu kadar iyi çalıştırdığını, Q3’ün son turunda seb’in o yarım saniyeyi neresinden çıkardığını, o ön kanadın kurallara takılmayacak biçimde nasıl esneyebildiğini anlattın mı kimseye? yok! o zaman böyle saçma sapan konuşmaya hakkın yok! senin özellikle yok!!!

    1. Mercedesin f1 motorunu başka takımlara satmıyor olsaydı müthiş yorum derdim

      1. Enriqopalazio avatarı
        Enriqopalazio

        Mercedes’in motorunu satması bir şey değiştirmez. hibrit motorlar çağında önemli olan motor-şasi uyumu. üretici yarışıyorken müşteri takımı onu geçemez. öyle bir şey mümkün olsaydı mclaren şasisi önünde hala bir yıldız vardı. ayrıca bildiğim kadarıyla motorun yazılımı da çok önemli. mercedes bunu kimseyle paylaşmıyor.

  2. Newey çok güzel açıklama yapmış şapka çıkartmak lazım mercedes aynı motoru red bull verse mercedes açık ara yenilecek şamp olamayacak eski eskide kaldı demek ki artık herkes kendi başarısını kazanmak istiyor ama bence mercedes spora yeni geldi kazanması normal değil mi redbull 4 sene üst üste kazandı o zaman mercedes o kadar tehdit etti FIA yı spordan ayrılırız dedi hala aklımda o olaydan sonra suprizleri TURBO motormuş şimdi sıra onlarda nereye kadar gider bilinmez ama TURBO sezonu deva mettiği sürece mercedesin üstünlüğünü devam edecektir..

  3. Şu adamın Aerodinamik bilgisi harcanıyor gidiyor… Bu kurallar çerçevesinde F1 yüzünden…

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bağımsız motor gelse ve geldiği zaman en güçlü motora denk veya 5-10 hp daha güçsüz olsa bile o zaman kafaya oynayan 3-4 takım izlerdik. Asıl F1 de o olurdu. Ama bazı yalaka takımların verdiği oylar ve takındığı tavırlar yüzünden gelmeyecek gibi de duruyor.

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      aynen. williams ve force india gibi.

  5. Newey olmasa takim hepten batacak. Eh be Redbull sana da kalmadi F1. Sana kalmadigi gibi Mercedes’e de kalmayacak.

  6. Yine Mercedes dominasyonunda olurda Ferrari nin biraz mücadele edebileceği bir sezon bekliyor bizleri. Digitürk üyeliğimi iptal edeyim daha iyi. tamam motor geliştirsinler ama en azından bağımzsız üreticileri engellemesinler. hem motor vermiyorlar hemde bağımsız üreticilerin girmesini engelliyorlar. en azından Ferrari kırsın şunların egemenliğini…

  7. Red bullda dogru düzgün aciklama yapan sevdigim tek adamsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir