Ferrari, Motor Konusunda FIA’dan İzin Aldı

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takımda ilk 4 yarışta hem Alonso hem de Massa, motorlarında sorunlar yaşadı ve bütün sezon için kendilerine tahsis edilen motor haklarından bazılarını kullanmak zorunda kaldılar.

Müşteri takım Sauber’in de her iki pilotuyla motorlarında sorun yaşaması ile Ferrari, Çin yarışı ardından verilen arada ayrıntılı bir incelemede bulundu.

Bu inceleme sonrasında motor tasarımında bir sorun olduğunu bulan Ferrari, FIA’ya başvurdu ve dayanıklılık amaçlı bazı değişiklikler yapmak için izin istedi.

İtalyan takım, yönetim kurulundan izni aldı ve değişiklikleri İspanya GP’ye yetiştirecek.

Ferrari ne olduğunu tam olarak söylemese de, ve hatta Alonso’nun bunu reddetmesine rağmen inanılan o ki sorun, hava kaçağına neden olan pnömatik valften kaynaklanıyor.

Ferrari: “Test düzeninde çok çalışma yapıldı, bir çok uzun sürüş tamamlandı ve bu çalışmalar, Bahreyn ve Malezya’da yaşanan dayanıklılık sorunlarına bazı çözümler üretmiş hissi verdi. Dolayısıyla takım, geçerli motor kuralları çerçevesinde bazı değişiklikler yapmak için FIA’dan izin istedi ve aldı. Bu değişiklikler, İspanya’da kullanılacak motorlara uygulanacak.”

İspanya GP’de ayrıca her iki pilotta da F-kanal sisteminin tam versiyonu Cuma antrenmanda hazır bulunacak ama yarışta kullanılıp kullanılmayacağı, elde edilen veriler sonrasında karara bağlanacak.

 


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    :))) son yorumuna diyecek birşeyim yok 😀 Sen bu yoldan devam et.

  2. Birileri bahçe hısızı ise ziyaretçiğini bilsin.Daha kısa ömürlü motor olmaz… kullanma şeklinden ötürü ömrü kısalır o kadar.Bilmiyorsanız öğrenin ve insanlara yanlışlarınızı öğretmeyin.

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Sir Jack B." Arkadasim Bosver Onlar Herseyin En Iyisini Bilirler 😉

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bunların hepsi böyle;amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek

  5. Sir Jack B.  avatarı

    AARank arkadaşım, şimdi sen burada çok bilmişlik yapıyorsun ama bırak bilmeyi benim söylediğim şeyle senin söylediğin şeyin aynı şey olduğunun bile farkında değilsin.

    Evet Alonso motorunu 2. kez kullanmak zorundaydı. Hamilton Massa ve Raikkonen de son yarışta yeni motor kullanacaktı ve bu üçüne tek yarış için optimize edilmiş daha kısa ömürlü ve daha güçlü motorlar getirildi. Bahsettiğin güncelleme bundan ibaret. Bu kurallara aykırı olmadığı gibi Ferrari de dahil başka takımlarda bunu yaptı. Bunun arkasında birşey aramaya gerek yok. Sonra ki sene son yarışta bu tür geliştirilmiş motor kullanılmasıda yasaklanmıştı.

    Seninde dediğin gibi konu hakkında bilgisi tam olmayanlar , biliyormuş gibi yanlış bilgileri insanlara sunmasalar iyi olacak.

    Rb3 2007 de kullanıldı. 2008 de fazla değişikliğe gidilmeden dayanıklılık sorunlarını çözerek ve geliştirilerek tekrar kullanıldı RB4 olarak. 4. 5. yarışta da şasi ferrari motoruna uyarlanıp toro rosso tarafından kullanıldı. Eğer senin sandığın gibi şasi toro rosso tarafından geliştirildiyse sonra ki 10 12 yarışta neden anatakım toro rossodan feyz alıp kensini geliştirememiştir.

    Ayrıca o araçlar şu anki RedBull un zemin aracıdır felan değildir. 2008 de ki tüm tasarımlar çöp oldu.

    Bilmiyorsanız öğrenin ki öğrenmebilmekde bir menkıbedir.

    Öyle sallamakla olmuyor bu işler.

  6. Bilmemek bir yana yanlış fikirleri gerçek olaylar gibi yutturmayın dye yazmışdım.ToroRosso sezonun başında eski şasi ile başladı ve düzenleme yapılan RedBull şasisinin yeni versiyonu ToroRosso için hazırlandı.ToroRosso nun başarısının asıl sebebi Ferrari nin motorundan önce iyi çalışılmış ve düzenli hazırlanmış şasisidir (şu anki RedBull un zemin aracıdır).Bilmiyorsanız öğrenin ki öğrenmebilmekde bir menkıbedir.

  7. Hafızan seni yanıltmıyor Sir Jack B. Hatta Ferrari sorunun nedenini McLaren'in ECU'suna bağlamıştı.

  8. Jack B…. hafızan seni yanıltıyor.Yeni motor yeni olduğu için değil motorun aslında olduğu üzre güç farkı vardı ve bunu Mercedes in açıklaması olarak yazmış olmama rağmen beni yalanlamaya çalışmanıza anlam veremedim.Mümkünse o zamanın yayınlarından incelersen benim ne demek istediğimi ve gerçeği öğrenebilirsin.Bu meseleyi birilerine o kadar çok anlattım ki sonunda birisi birazz anladı fakat o da motorun güç farkını o şekle getirdi.Tekrar yazıyorum… Fernando 2. yarışa isabet eden son yarışda motorunu kullanmak zorundaydı fakat Hamilton un değişme zamanı gelen motorunun yerine güncellenmiş bir motor takıldı.Mercedes resmi açıklamasını yaptığında bu yeni takılan motorun kullanılmamış motora göre bir miktar güç farkı olduğunu açıkladı.Kullanılmış motorla kullanılmamış motor arasında güç farkları oluşmaktadır ama bu bahsedilen o değildir.
    2007 ortalarında Ferrari nin bir güç artışı sağladığı ve bunuda motorun daha ekonomik olması amaçlı malzeme değişimi yada dayanıklılığını arttırıcı amaçlı bölgelerdeki parça değişimiyle yapması sonucunda (ana motor aksamında değişim yapmadan) sağlamış olması sonucunda Mercedes çalışmalara başlamışdı vebu gün elde ettiği motora ulaşmışdı.
    Konu hakkında bilgisi tam olmayanlar , biliyormuş gibi yanlış bilgileri insanlara sunmasalar iyi olacak.Jack B. nin söylediği konu… benim konuyu anlatmamadan sonra birilerinin geç kalmış anlayışlarına kılıf olarak vermiş oldukları cevapdı yani savsataydı.

  9. Sir Jack B.  avatarı

    AARank, o bahsettiğin 13 beygirlik fark tek yarış ömürlü motor ile çift yarış ömürlü motor farkıydı. 2007'nin son yarışında Alonso motorunu ikinci kez kullanmak zorundaydı ve Hamiltonla beraber Ferrari pilotlarıda daha kısa ömürlü ve daha güçlü motorlarla yarıştı.

    Hafızam beni yanıltmıyorsa dondurulmuş motorun performansını artıran ilk üretici Ferrari idi. Sözde dayanıklık için yapılan geliştirmeler aksine motorun dayanıklılığını zayıflatırken motor gücünü artırmıştı. 2008 in ilk yarışında ferrari motoru kullanan takımlar sorun yaşadı. Motorda ki güç artışı Toro Rossoyu bile iddealı bir hale getirdi. Ancak bu gücün kötü sonuçlarını macaristanın son turlarında massa valencia da raikkonen gördü. Uzun süre sonra duman atan motorları ilk kez görmüştük. 2009 da ise Mercedes hem güçlü hem dayanıklı bir geliştirme yaptı. Bunlara karşı çıkan Renault ise özel izinle motorunu geliştirdi.

    Şimdi FIA nın verdiği bu izin ile daha önce Ferrari ve Mercedesin geliştirdiği alanlardan dahamı kapsamlı bir alanda geliştirme yapılıyor bilmiyorum. Eğer aynı ise neden FIA dan neden izin alma ihtiyacı hissettiler ki bu sene başında tekrar Renault izin aldı. Şimdide Ferrari.

  10. 2007 de en güçlü motor Mercedes değildi ve bazı düzenlemeler hatta motor durumunu test için Fernandı dan önce Hakkinen e özel bir test yaptırıldı.Hakinen test sonrasında araç hakkında yorum yaparken Mercedes in bunu başarmasından dolayı teşekkür ederken motorun dayanıklılığından bahsetmişdi.2007 son yarışında Fernando motor değiştirememiş ve Hamilton un değişen motorunun düzenlemelerle 13 beygir fazlası (sıfır motor karşılaştırması) olduğu Mercedes tarafında açıklanmışdı ki 2008 de en güçlü motorun kimin olduğunu herkes söyleyebilir.Sezonun sonyarışında 13 beygir güç artışı yapacak kadar iyi çalışmış ve dondurulmuş motorda düzenleme yaparak bunu sağlamış firmanın ortağı olduğu takımın taraftarlarının savundukalrı saçmalıklara bakarmısınız. fia=ferrari diye yazacağınıza FIA nın ceza verdiği dönemde dahi Mercedes e verdiği bu hakla McLaren e neyi sağlamış olur.At yada deve değil ,bahsedilen değer çok fark yaratan bir sonuç.İlahi adalete inananlar 2007 nin son yarışınıda biliyorlar ya… 2008 de en güçlü ve sağlam motor bu özellikleri kazandığı zamanda motor dondurma kuralı vardıysa nasıl bu hale gelebildik diyede değerlendirmesi lazımdır.

    Williams takımın dahi hala nasıl kabül görür diye eleştirmesine rağmen sırf MP-5 25 in zemin çalışmasıdır diye kabül edilmiş F-duct sistemine sahip bir takımın taraftarlarının bu acımasız itirazlarının anlamı nedir?

    Yapılan şeyleri provoke etmeden evvel Sauber takımının yerine koyulmakda lazım.Motordaki bu sorunu Ferrari takımı tekniği ile kısmen elimine edebiliyor ama Sauber takımı daha başlangıçta kenara çekiyor ki FIA dan en çok bu takım talepde bulunmuş olabilir.

  11. Siteye artık yorum yazmamaya çalışıyorum. Nedeni de aşağıdaki gibi cevaplara maruz kalmamak için. Bu yoruma tek cevap verilebilir; "Höst! Öküz!"

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    konuşacak kelimen kalmadığında böyle saygısızlıklara başvurabileceğini tahmin ediyordum zaten,o yüzden şaşırmadım,şimdi sana efendi olmanı felan söylesem bunlar boş sözler biliyorum,bunları da anlayabilecek bir durumun yok,ama bak bu kadar sinirlerini bozduysam,belki bunu başka bir şekilde halledebiliriz,ben buradan hakaret etmeyi hem siteye hem de diğer arkadaşlara terbiyesizlik olarak adlederim,ama istersen bana ulaşabilirsin bak bu konuda çok ciddiyim,ya da ben sana ulaşayım hiç farketmez..

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    cehennemin dibine kadar yolun var geberesi.Lewis in seninde iğrenç takımınında.

  14. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kaç zamandır buralardayım,senin kadar yanar döner ve nefret edilen birini hatırlamıyorum,ben ne söylüyorum sen ne söylüyorsun,bir kereliğine yapıp daha sonra müdahele şansın olmayan bir parçadan bahsediyoruz,konunun df ile aero ile alınan galibiyetlerle ve de sezon içinde görüşürüz gibi seviyesiz ilkokul çocuğu muhabbetiyle alakası nedir.
    her neyse bu kadar basit kavramları bile birbirinden ayırt edemeyen birine laf anlatmakla uğraşmak istemiyorum,sen burada her başlık altında yanar dönerliklerine devam et olur mu,ben bu kadar mantıksızlığa daha fazla dayanamayacağım kusura bakma kardeşim..

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sezon içinde görürüz kim aciz kim değil.Bir sorun varmış halledilmiş.Şimdi sizin aracınız uzun düzlüklerde,iki yağmurlu yarışta strateji yardımıyla iyi puanlar aldı.Ama kuru yarışlarda ortada yoktu.Şimdi İspanya-Monaco da bir varlık gösteremesse-umarım gösteremez

    Biz beceriksizilik,acizlik bir işe yaramaz bumu diyeceğiz?

    En ufak bir hatada aşşağılamaya bayılıyorsunuz,peki sizin aracınızda yeteri kadar df üretmeiyor ve üretemeyecek bazı pistlerde,kaldıki f1 de df çok önemlidir.Buda bir beceriksizlik yada acizlik değilmi?

  16. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu konunun ceza ile ne alakası var yahu,sen daha elma ile armutu ayırt edemiyorsun,kaldı ki ananası nerden bileceksin diyeyim de belki böyle anlatırsam anlayabilirsin..
    lewis tam olarak nerede cezayı kahetti mesela,var mı yani bariz cezalık birşey,ben hatırlamıyorum,burada acizlikten söz ediyoruz motor acizliği,beceriksizlik,anlayabiliyor musun?

  17. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Tüh ya mercedesin motorlarında da sorun var bence hemencecik fia ya başvurması lazım bi telefon açayım daimler chrysler e de başvursun ferrari pardon fia başkanına…

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Fia Lewis e ceza vermeyince harika,Ferrari nin avantajına olunca tüh .a.a değilmi?Ah siz yok mu siz =)))

  19. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    jean todt un başkanlığındaki bir yerden izin istemeleri bile yersiz.

  20. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    FIA'nın büyük takımları kısıtlayarak küçük takımları ayakta tutma stratejisi ( tabii bu teori şahsi fikrim ) F1'i sıkıcı hale getiriyor. Ben güvenlik haricindeki kısıtlamaların her türlüsüne karşıyım. Ama kurallar varsa uygulanmalı.. Madem kurallar öyle emrediyor hamlesini doğru yapan kusursuz olan kazanmalı..

    İzin vermeseylerdi şaşardım zaten…

  21. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kurallar neye hükmeder bu işler nasıl olur bilmem ama böyle bir konuda ferrari nin izin alamaması şaşırtıcı olurdu,ve diğer takımlarda baş göstermeyen bir sorunun sadece ve sadece ferraride baş göstermesi bana göre acziyetten başka birşey değil..
    resmen;motorda bütün herşeyi yanlış yaptık,eline düştüm fia,bırak şurayı değiştirelim modu bu..
    sonuç olarak kim olursa olsun sezon ortasında motoruyla ya da herhangi bir yeriyle oynayıp durumu toparlamak bana makul gelmiyor,hee ben tabii ki bunu ferrari nin her yarış motoru patlasın canları cehenneme mealinde söylemiyorum,sonucta rekabeti seviyoruz;ancak sonucu belirleyen şey de,birilerinin yanlış yapıp diğerlerinin doğru yapması değil midir? eee o halde orta yerde izinler mizinler ne oluyor?
    f-duck da hayırlı olsun,bakalım başarılı bir copy paste olabilecek mi..

  22. burak bocek avatarı

    Mahem haklısın ancak unutma Ferrari harcamalr sınırsız,motorlar sınırsız,testler serbestken silip süpürüyordu tüm şampiyonlukları.Şimdi herşey kısıtlı.Rüzgar tünelini bile çalıştırmaya korkuyor takımlar.Test desen test kalmadı 6 tane mi 8 tane mi düzlük testi var.Herşey simülatöre bakar oldu.Eğer açılırsa motorlar ki motor sporlarının zirvesindeyiz rekabet bunu gerektirir o zaman patlayan motorlar sürekli başka takımlardan çıkar.Çünkü Ferrari motoru maksimum devirde hızda çok iyi.Kısıtladınız mı sorun çıkarabiliyor.Kim iyi kim kötü eski kurallarda zaten net ortadaydı

  23. ferrari international assistance

  24. ferrari international assistance

  25. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    evet ben aklı yarim bir insanim =)
    Sizinlede Gurur Duyuyorum Yurdumun Zeki Insanlari

  26. Burası bir takıma ait bir klan olmadığı gibi başka takımların adı geçen bir haber olmamasıda var ve diğer takımların hırçın taraftarlarının buradan uazak kalması gibi tavsiyelerde bulunmamız çok doğal.

  27. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kullandıklarımızı size veriyoruz işte 🙂 Ben Avrupa nın herşeyini severim ve tüm ülkeleri ingilizler hariç.Gel Ferrari ci ol sende.Huzur bulursun.

  28. MP4… şu haberin yorum kısmından çık git be kardeşim. Her gün bir tane aklı yarım adam görmek zorundamıyız burada.

  29. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Evet Aklın Yolu Bir…Bizde Hic Saygi Görmüyorlar O yüzden Ferranin Mühendisi Mclaren'e Geciyor =))

  30. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Aklın yolu bir.Bizim takımımızda saygı görürler.Sizde olsalardı ….

  31. ingilizlere duyduğun nefretini f1'e de yansıtmışsın… şunu unutma ki bugün tuttuğun takımın bünyesinde çalışan ve takımın başarısında emek sahibi bir dolu ingiliz var. özellikle de shell ile ortak çalışan elemanların hepsi ingiliz… bir zamanlar ferrari'yi başarıdan başarıya taşıyan ross brawn ingiliz? onlara da duyuyor musun aynı öfkeyi?

    şu bir gerçek ki ingilizler mühendislik alanında gerçekten harikalar. bu gerçeği görmezden gelemezsin herhalde? sezar'ın hakkı sezar'a demişler. bence saygıyı hakediyorlar. bütün bu başarılar formula 1'e heyecan veriyor.

  32. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaş olamayacağın insanların lafına kırılmassın boşver.:) Her ne kadar sitede üyelik için olsada rakiple arkadaş olunmaz.Ama tek dileğim onların kalan tüm yarışlarda kırmızıların arka kanadını okumaları olur.

    Bu arada İspanyolların yaptığı ne kadar ayıpsa seninde insanlara çingene demen ayıp.Dünyanın her yerinde çingene var.Bunu sakın unutma.Çingene olmak molla olmaktan iyidir.

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu sırada bu tarz bir tartışmada yine daha önce aynı şeyi belirtmiştim. Arkadaşlar bazen o kadar abartıyoruz ki başka takımların ülkelerinin milliyetçiliğini yapıp, abartıyoruz.
    Avrupa'da aslında bir çok millet birbirini sevmez. Hatta neredeyse hiç biri birbirini sevmez ama beraber yaşamasını bilirler.
    Hani Batıdan durmadan birşeyler alıyoruz ya!; birbirimizi sevmemeyi değil yanyana yaşayabilmeyi alsak artık diyorum!!!

  34. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Lol sana gülüyorum…unutma ki o aşık olduğu ferrari nin bünyesindeki muhteşem mühendislerin çoğu ingiliz

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öncelikle şu büyük yanılgıyı ortadan kaldırmak gerekir ki,Mercedes motorunun yükselişi genel olarak motor kısıtlamalarından sonra gerçekleşir. Motorlarda kısıtlama yokken sanırım Mercedes motorlarının çektiği sıkıntıyı herkes biliyor. Ne zaman ki kısıtlama getirildi,o zaman Mercedes motoruna yaradı…
    Takımlar bazen kuralları ihlal etmeden performans kazanabiliyorlar. Kuralların etrafından dolaşarak yapıyorlar bunu. Geçen sene ve ondan önceki sene bunu güzel bir şekilde başarmıştı Mercedes. Takımlarda bu farkın kapanması için izin istediklerinde ben bugüne kadar izin verilmeyen görmedim. Burada bir illegal ayrıcalık söz konusu yok yani! Renault istediğinde de verildi, Mercedes birgün geride kalırsa ona da verilir.
    Öküz altında buzağı aramaya,birbirimizi kırmaya gerek yok!

  36. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bir İspanya,İtalya Kuzey Avrupa Tarihini oku ondan sonra git yorum yap.İngiliz ler Avrupada tek sevilmeyen millet.Sen önce düzgün yorum yapacaksın.Lakap takmayacaksın.Ondan sonra böyle dikileceksin.En söylemek istemediğim şeyleri söylettin ya
    helal olsun sana.Msn e döndü burası neyse.

  37. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari nin üstündeki toz mclaren tarihinden daha temizdir.Bunu sakın unutma.Senle daha fazla konuşmak istemiyorum.

  38. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Dostum Sen Resmen Sacmaliyorsun Ya Gercekten o yüzden yorum yazmayi birakiyorum…Webber carpti diye inletmisiz ortaligi ne yapmisiz webber e yumurta mi attik…İngizlier cahilmis senin ispanyollarin cingenin önde gideni..Lewis e yaptiklarini unutmadik tamam mi!Hic kimse ten renginden dolayi yargilanamaz..allah misiniz siz

  39. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Her şeyde karşı olduğun adamı şimdi mi eleştiyorsun?İşine gelmeyince kötü işine gelince yorumu harika.tipik kaybeden takım taraftarı.

  40. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence sende sevin.Bu verilmek zorudaydı ve verildi.Ferrari sorun yaşayacağına diğerleri sorun yaşasın.Eğer içinizde biriniz Ferrari nin sorun yaşamasını istiyorsanız dönsün sizi bulsun.Bırak yola gel Ferrari olda ..

  41. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    İngiliz Diyorsun Sana Cok Basit bir Örnek Vericem "Briatore'nin aciklamisi"
    Baska Takimsaniz Size Zorluk Cikarirlar.
    Bunu Ben Demiyorum senin sevdigin Alonso'yu Ve Efsaneyi F1 kazandiran insan soyluyor

  42. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    o lewis denen adam kullanmadımı?2009 da yine aynı şeyi yapmadımı?2010 da Webber çarptı diye inlettiniz ortalığı 2008 de Lewis Webber a dokunup onun zaman keybetmesiyle bir puan daha fazla alarak şampiyon olmadımı.bu adamı! mı savunuyorsun bana bu takım! mımı.

  43. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    ingiliz değilmi.Avrupa gibi muhteşem bir medeniyette sadece ingilizler cahaldır.O da ingilizdi.Ve yaptı bir hata.mclaren FERRARİ nin telsizini hiçmi dinlemedi.bu kadar tikindirici bir takım,nefret ediyorum noktasına kadar.

  44. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    o günler eskide kalmis peh peh peh
    Fia'nin Ferrarinin Yasal olmayan parcalar kullanildigi ve benzin deposundaki beyaz tozu unuttun galiba…Eskide Kalmismis neyi eskide arkadasim soylermisin?Ne Eskisi

  45. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O günler eskide kaldı.hırsız lewis kullanmadımı?satıcı mclaren yarış satışı yapmadımı rakip olabilecek Williams la.O kadar iğreniyorumki tüm mclaren camiasından o kadar.Sizin canınız sıkıldı ya umarım dahada canınızı sıkılı.Umarım en ufak bir sıkıntı çıkmaz.Bence sende dileme.

  46. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ferrari Mühendisi Aciklarken "Hakkinen" Telsiz Konusmalarini Dinliyorduk…Hadi Bunlarida Gectim F*Duck Sistemi Niye Kopyaliyorsunuz O zaman??ayrica Mclaren'e belgeleri verende sizin mühendisiniz

  47. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hırsız Mclaren'mis Senin öve öve bitiremedigin alonso kullanalim diye maillesirken birsey yok dimi.At gözlüklü arkadasim

  48. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    fiarairmi?Hırsız mclaren desek?Alonso kulladıda hırsız lewis kullanmadımı desek.En sempatik halimizle sırıtıp sırtınızı en rahatsızlık verici şekilde sıvazlayıp geçer desek çok sempatikmi oluruz.Gelin sizde Ferrari ci olun.

  49. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    fiarairmi?Hırsız mclaren desek?Alonso kulladıda hırsız lewis kullanmadımı desek.En sempatik halimizle sırıtıp sırtınızı en rahatsızlık verici şekilde sıvazlayıp geçer desek çok sempatikmi oluruz.Gelin sizde Ferrari ci olun.

  50. red bull'a da izin versin fia. yoksa çok mu önde olurlar. ferrari istemez sonra

  51. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    *fiarari ortakligi kaldigi yerden devam ediyor..Parası olan gelistirsin demissinizde biraz iyi düsünün "Mercedes Motoru" Cok Kuvvetli Diye Kısıtlama Koyan Kimdi??

  52. Manhem kardeş… dayanıklılıkla ilgili parça değişimlerini (motor üreticileri) hemen hemen sezon içinde yapıyorlar.Kullanımlardan sonra ortaya çıkan durumlara izinler dahilinde müdahale ediyorlar.
    Ferrari nin fazla yakıt kullanımı söz konusuydu ve bunun için izin verilen değerler ölçüsündeki çalışmalar dolayısıyla değişen şartlardan etkilenmiş olan bir parça olmuş olabilir ve bunun sonucundaki çıkan sorunu düzeltmek adına küçük bir müdahale yapılmış olabilir.Bizlerin izleyici taraftar olarak bir dünya itiraz edebildiğimiz durumlarda dünya paralar vermiş olan takımların susmasını bekleyemeyiz ve takımlar konuşmyorsa bir sebebi vardır.

  53. şunuda ekleyeyeim. madem burası f1 madem araba yarışlarının zirvesi belli kurallar konup gelişimi kısıtlamaya karşıyım. gücü olan parası olan teknolojisi olan sonuna kadar kullansın. kim daha iyi görelim.

  54. ben sezon ortası olması hasebiyle konuyu değerlendiriyorum. transfer sezonu bitmiş ama bir takıma transfer hakkı tanıyorlar gibi.

  55. Bu meselede takım ismi anarak konuyu abartıyorsunuz ve sonucunda kelimelerin dalaşmalarını yaşıyoruz.Manhem kardeş… Mercedes taraftarı ve Fernando seven bir izleyiciyim. Mercedes motor 2007 yılında dayanıklılık sorununu, 2008 yılında güç sorununu hallderken olduğu seviyede sayan sadece Renault idi.Mercedes in güç gelişimi çok ileri boyuttaydı ve kimse buna itiraz etmedi.Takımlara izin verilen yerlerin ana yapı dışındaki kısımlar olduğuda göz ardı etmemek gerek.Sübap açıları yada malzemeleri gibi kısımlar motorun gücünü etkilemeyen kısımlarıdır ve sadece dayanıklılık etkileriyle bir sonuç oluşturabilirki F1 de belirli sayıda motor kullanma zorunluluğu dayanıklı hale gelen parçalara yönelmr münasebetidir.Dayanıklılık vasitasıyla daha az parça kullanımı ve daha az sarfiyat olması asıl amaçdır.Bakarsınız … küçülen motor evsaflarıyla birlikte bir sezonda 3-5 motor hakkına bile inilebilinir.

  56. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İyi oldu.Umarım sene boyunca en ufak bir hız yada dayanıklılık sorunu olmaz,en ufak bir hız sorunu olmaz ve beklediklerinden kat be kat daha fazla verim alırlar.Bakalım normal şartlarda kameralar kimin üstünde.Umarım 8 nolu araç ağırlıklı olmak üzere,7-8 in üstünde olur 1-2 gider ve öyle tamamlarlarken.En ufak bir sorun çıkmaması ve ihtimalininin bile doğmamamsı dileğiyle.

  57. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    domi kuralları sonuna kadar zorlayacaklarını söylemişti. geçen sene motorda dayanıklılık problemi olmayan ferrari bu sene kurallar dahilinde o bölgede değişiklik yapmış ama bu değişiklik ters tepti. bu izinle birlikte ferrari yakıt tüketimi ve güç konusunda gelişim yaparsa ki büyük ihtimalle öyle olabilir F1 deki haksızlıklar zincirine bir yenisi daha eklenmiş olur.

  58. acaba başka bir takım aynı sorunu yaşasaydı fia aynı izni verirmiydi o takıma? zannetmiyorum.

  59. Bu motor regulasyonu saçmalıktan başka bir şey değil. Madem delik deşik edilecekti niye dondurdunuz motorları? Ha bir de anlamadığım, zaten dondurulmuş motorlar 3 senedir kullanılıyor, şimdiye kadar motor tasarımında problem yoktu da şimdi mi çıktı? Ferrarinin geride kaldığı bir konuda aradaki farkı kapatmasına izin verildi, speed trap'lerde en üstlere görürüz ferrarileri artık hayırlı olsun..

  60. burak tamda onu söyleyecektim.motor sorunu tamam kanalmıdır nedir oda tamam büyük ihtimal.eee geriye ne kaldı.oturup zevkle seyretmek herhalde değilmi:)

  61. demek ki diğer takımlardan izin almasını gerektirecek bir durum yokmuş ortada. ispanyaya yetiştirmeleri sevindirici.

  62. burak bocek avatarı

    Çok iyi haber sevindim.Motor sorununu atlattık mı bizi durdurmak daha zor olucak.Patladı dayanıcak mı kaygısı taşımayacağız.Avrupada havada pek sıcak olmaz Bahreyn ve Malezya gibi sadece kuru olur.Şu aracın tam potansiyelini gösterin suyunu sıkın artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir