Raikkonen "Yumuşak Lastikler Sorun Olmayacak"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin bu haftasonu çok yumuşak lastiklerle zorluk çekeceği yönündeki düşünceleri reddetti ve Pazar günü yapılacak olan sezonun finalini kazanma niyetini tekrarladı.

Kimi Raikkonen, son yarışa girilirken şampiyonada Lewis Hamilton’un 7, Fernando Alonso’nun ise 3 puan gerisinde bulunuyor. Fin pilotun yarışı kazanması da şampiyon olmasına yetmeyebilir.

Bununla beraber Bridgestone’nin çok yumuşak lastiklerine McLaren aracının daha uygun olduğu daha önceki yarışlarda görülmüştü. Padoktaki uzman kişiler, Raikkonen’in İnterlagos’ta bu dezavantaj ile yarışacağını düşünüyor. Ama Fin pilot, bu durumun artık geçerli olmadığına inanıyor.

Ferrari’nin resmi internet sitesindekonuşan Raikkonen: "Çok yumuşak lastiklerin, rakiplerimiz için daha iyi olduğunu yazan hikayeler okudum. Sezonun başları için bu doğru olabilir ama sonrasında ayarlar açısından işler bizim için gelişti. Bu yüzden Brezilya’da neler olacağını görmek için beklemeliyiz"

"Brezilya’ya 3. olarak gidiyoruz. Bu yüzden şampiyonluk için favori değilim. Ama iki hafta önce Shanghai’de gördüğümüz gibi herşey olabilir. Ne olursa olsun, çok heyecanlı bir yarış olacak. Elimizden geleni yapacağız"

"Kendimizi İnterlagos’a hazırlamak için çok fazla şey yapamazdık. Biraz simulasyon çalıştık ve verileri değerlendirdik."

"İnterlagos’ta güçlü bir pakede ihtiyacımız var. Özellikle motor, uzun ana düzlük için çok önemli. Umarım bu zorlu ve engebeli pistte herşey bizim için iyi geçecek. Pistin yeniden yapılandırıldığını biliyorum ama bekleyip görmeliyiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir