Alonso Akıl Oyunları Oynuyor

yazar:

kategori:

3 defa dünya şampiyonu olmuş Nelson Piquet’e göre Fernando Alonso, McLaren’in kendisini şampiyonluk yolunda engellediğine inanması konusunda yanlış düşünüyor.

Alonso, daha önceki yarışlarda, bu sene takım arkadaşı Lewis Hamilton ile aynı derecede destek görmemiş olabileceğini yönünde ifadelerde bulunmuştu.

Piquet, bu ifadelerin yersiz olduğunu düşünüyor.

Autosprint’e konuşan Piquet: "Alonso tarafından ifade edilen sabotaj şüphelerinin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Ama yarışta yarışa, durum dejenere oldu"

"Belçika yarışına kadar kontrol altındaydı. Ama Japonya ve Çin’de; Hamilton, Alonso ve Ron Dennis arasında Formula 1’de örneği görülmemiş sözlü bir kavga başladı."

"Alonso’ya karşı bir komplo olduğunu düşünmüyorum. Kaybedecek bir şeyi yoktu. Pistte ve garajda daha karışık ve sinirli oldukça durum onun için daha iyi hale gelebilirdi."

"Onun amacı Hamilton’u istikrarsızlaştırmak. Benim, karısının çirkin ve aptal olduğunu söyleyerek (Nigel) Mansell’e yaptığım gibi."

"Ama bunu Hamilton ile yapabilmiş görünmüyor ve Dennis ile ilişkisi de bana tedavi mümkün değil gibi geliyor."

"Sezonun başında Hamilton’un kaybedecek bir şeyi yoktu ve o şekilde hareket etti. Ama belki de takımın kendisini Alonso ile aynı konuma koyacağını düşünmemişti."

Piquet, Alonso’nun McLaren’den ayrılmasının aslında takımın en iyi seçeneği olmasından şüphe duyuyor ve Hamilton’un, İspanyol pilotu takımın dışında istemesine de şaşırdığını söylüyor.

Piquet: "Ron Dennis’in Alonso’yu bırakmak istediğinden emin misiniz? Belki onu McLaren’de tutmak ve tartışmaya devam etmek, onu başka bir araçta karışınızda bulmaktan daha iyidir."

"(McLaren) neden (Alonso’nun) gitmesine izin vermek istesin? Nedeni sadece Hamilton ile geçinememesi mi? Bana çok basit gibi geldi."

Hamilton’un Alonso’dan takımı terketmesini istemesinin normal olup olmadığı sorulduğunda Piquet "Hayır, değil. Hiç bir pilot, takım arkadaşına bu şekilde davranmamalı. Hele de bir çaylakken, bir dünya şampiyonuna karşı"


Yorumlar

  1. alonso bu sürekli oynar….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir