Kanada, Britanya ve Avrupa GP Lastikleri Belirlendi

yazar:

kategori:

Japon üretici, bu üç yarıştaki lastik çeşitleri arasında 2 kademe farkın korunacağını ekledi.

Formula 1 tek lastik tedarikçisi Bridgestone, Montreal ve Valensiya için süper yumuşak ve orta sertlikteli lastikleri, Silverstone için ise sert ve yumuşak lastikleri takımlara sunacak.

Hirohide Hamashima: “Kanada ve Avrupa GP, pist yüzeyinin kaygan yapısı nedeniyle tutunmanın önemli olduğu caddelerde yapılıyor.”

“Bu pistler, (sene içinde) düzenli olarak yarışlara ev sahipliği yapmıyor, hatta Cuma günü kullandığımızda lastiklerin buralar için yine de sert kaldığını görüyoruz”

“Yarış günü itibari ile ise pistin gelişmesi, kauçuk kaplanması, iyi tutunmaya sahip süper yumuşaklarla dayanıklı orta sertlikteki hamurun güzel bir kombinasyon olmasını sağlıyor.”

“Silverstone pisti, geleneksel olarak takvimdeki en zorlusu ve şimdi yeni düzeni ile daha da sert oldu. Yeni düzlük, ortalama hızın artmasını sağladı ve bir tur boyunca sert frenlemeler, sert hızlanmalar var”

“Her zaman olduğu gibi, lastik sıcaklıklarını ve aşınmaları izlerken ihtiyatlı olacağız. Ufalanma göreceğimizi bekliyoruz, hatta sert lastiklerde bile. Ama yumuşak ve sert hamurların heyecanlı bir yarışa izin vereceğine inanıyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir