Webber, Hava Şartları Bizi Engelledi

yazar:

kategori:

Webber: “Fazlaca -se,-sa vardı ama kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız ve nihayetinde sonuçlar ve puan tabelası yalan söylemez.”

“Tempo peşinde koşuyoruz durumu yok, tempodan uzak değiliz. Sadece bazı ortamsal şeyler oldu”

“Oynadığımız kartlar, pit duvarında verilen kararlar, bütün bunlar… Sonunda tekrar geri sarmak için bir buton da yok. Bizim için iyi geçen tek bir yarış oldu.”

“Jenson, her şeyi bir araya getirdiği 2 yarış geçirdi ama şimdiye kadar zor hafta sonları geçiren bir çok da pilot oldu”

Webber ayrıca yağmurlu havanın, bu seneki kuralların sorunlarını gizlediğine inanıyor.

Webber: “Yağmur yağdığında yarışların karışması kaçınılmaz diye düşünüyorum. Ayrıca Lewis’in Sepang’da gerilerden gelmesi fazlasıyla eğlenceliydi, ki bu yarış için iyiydi. Çünkü hepimiz yerlerimizden (normal) yerimizde olsaydık potansiyelde ilginç bir yarış ortaya çıkmazdı”

“F-kanalın da belli araçların azami hızlarına yardım ettiğini düşünüyorum. Geçişleri kolaylaştırdı. Bir şekilde bunun devam etmesini de isterim.”

Red Bull pilotu, eski günlerin daha heyecanlı olduğunu söylerken o durumun devamının olamayacağını ve F1’in değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Webber: “Her zaman eski günlerin daha iyi olduğunu düşünüyoruz, öyle değil mi? Araçlar V10, 900 beygirlik motorlara sahipken, lastik savaşları varkenki zamana bayılıyordum. Bunlar harikaydı. Ama bu devam edemezdi. Çekiş kontrolü değiştirdik, tek lastik tedarikçisine geçtik, KERS taktık, sonra çıkardık. Çok değişiklik yaptık”

“Araçları sürmekten hâlâ keyif alıyorum, her sene durum böyle. Pilotlar için yeni zorluklara sahibiz, alışmamız gereken yeni düzenler var, yarışın bir bölümünde ağır bir bölümünde hafif araçla yarışıyorsunuz.”


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    tam taraftarın gönlünden geçeni telaffuz etmiş webber.Keşke V10 lar lastik savaşları geri dönse ama artık çok zor F1 in çehresi biz istemesek de değişiyor .Umarım olumlu değişimler olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir