Schumacher'in Sıkıntı Yaşaması, Ticaretini de Etkiledi

yazar:

kategori:

Schumacher’in genel manajerlik görevini Sabine Kehm devralmıştı ama Willi Weber, Alman pilotun kişisel sponsorluk ve ticari mallarının sorumluluğunu sürdürüyor.

68 yaşındaki Weber, Schumacher’in öncekiki gibi performans gösterememesinin yanında ürün satışlarının da yavaş gittiğini belirtti.

Bild Zeitung’a konuşan Weber: “Satışlar, olmasını beklediğimiz gibi değil. Belli bir Schumi-yorgunluğu var. İnsanlar şöyle diyor: Tantım, nerede sürüyor? Onu sadece bir kazanan olarak tanıyorsunuz”

“Geçmişte tribünler Ferrari şapkalarıyla doluydu. Şimdi ise elinde gümüş renkli şapka olanları sayabiliyorsunuz”

Weber ayrıca Alman medyası tarafından ‘Bebek-Schumi’ olarak lakap takılan Vettel’in şu anda ülkede daha çok tutulduğunu kabul etti.

Weber: “Nereye baksam Vette yeni Schumi. TV reklamlarında ve reklam tabelalarında 1 numara.Michael, bir boşluk bıraktı ve Sebastian orayı doldurdu. Çünkü başarıya sahip, Michael’in henüz yok”

Sponsorluklar açısından ise Weber, durumun yine aynı olduğunu ama bütün F1 çevresinin sorun yaşamadğını söyledi.

Weber: “50 yaşında bir bakire bulmak, Formula 1’de sponsor bulmaktan daha kolay”


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    sponsor bulmak bu kadar zor demek

  2. mehmet sezer avatarı

    Bu adamın 7 dünya şampiyonu, 68 pole ve sanırım 94 yarıs galibiyetinin olduğunu unutanlar var sanırım. Sihirbaz değil bu adam. Kendimizden pay bicelim yepyeni bir araba aldıgımızda tepkilerini öğrenmek için en az 1000 km surmek gerek ki bu bile bazen yeterli olmayabilir. Bahsettiğimiz araç diferansiyel ayarının dahi yapılabildiği son derece teknolojik bir araç. 2006 daki teknik yonetmelikle 2010 yonetmeliği arasında çok fark var. Schumi er yada geç eski formuna kavuşacaktır.

  3. vettel i tahtından rosberg indirecek.rosberg ağırlık dağılımı-önden kayma-bunlara bağlı aşırı lastik yıpranması sorunlarını elinden geldiğince bertaraf edebilen mükemmel bi pilot ayrıca 2 kezde bu araçla vetteli sıralama turlarında geçerek avladı.

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu sene sıkıntılı olduğu söylenen Schumi ile Vettel' i yer değiştirin bakalım neler olacak.Vettel ilk ona bile giremez.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    İlginç bir demeç.Ben Vettel ile söylenenlere katılmıyorum.Zaten bu sene araçlarına rağmen şampiyon olamaz ise dediğim çıkacaktır.Vettel koca bir balon.Önemli olan hızlı araç ile zirvede olmak değildir, önemli olan normal bir araç ile hızlı olabilmektir.O yüzden ben Vettel' i başarılı bulmuyorum.O araca Kobayashi' de otursa zirvede olurdu bu yıl.Çünkü araç iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir