Mercedes'ten Radikal Motor Kapağı Tasarımı

yazar:

kategori:

Otomobilin ağırlık dağılımını düzenlemek için W01’in dingil aralığının artırılmasıyla birlikte Brackley merkezli takım otomobildeki diğer aerodinamik güncellemeleri de tanıttı.

Bu yeniliklerden biri de geleneksel airbox’tan vazgeçilip, motor hava girişin çarpıcı bir şekilde yerinin değiştirilmesi. Hava girişleri, pilotun kafasının sağ arkasından alınıp motor kapağına kadar itiliyor.

Yeni tasarımda hava akımı boşluğu oldukça keskin bir yapıda ve motor kapağının iki yanındaki iki simetrik boşluktan oluşuyor.

Bu tasarımla takla yapısının üstü çok inceliyor, böylece de sürtünme açısından bir aerodinamik kazanım elde ediliyor.

Ayrıca takımın ilk kez Çin GP hafta sonunda denediği F kanal sisteminin son versiyonunu da kullanması bekleniyor.

Autosport’un haberine göre Michael Schumacher de güncellenmiş araç ile Rockhingam’da piste çıktıktan sonra sezona yaptığı zor başlangıcın ardından şimdi W01’in karakteristiğinin kendisi için daha rahat sürülebilir olduğunu umuyor.


Yorumlar

  1. denemeye değer

  2. Vay be. Çok iyi görünüyor. En azından görsel anlamda. İşte mercedesten sezon başından bu yana görmek istediğim de buydu. Ayrıca schumiden de. Schumiyi efsane yapan en büyük özellik pilotajının yanı sıra belki çoğu pilotta göremediğim (alonso da bir nebze) mühendislik bilgisiydi. Brawnı anlatmaya gerek yok zaten. İşte bu ikili yeni yeni çalışmaya başlıyor.

    Yeni kanatmış, süper difüzörmüş diyerek taraftarlarını oyalamasın. Böyle radikal değişikler radikal çözümlerle F1 e yenilik getirsin. Varsın bu çözümler araca çok büyük etki yapmasın, varsın mercedes olduğu durumdan daha kötü olsun ama bişeyler yapsın.

  3. Simülasyonlarda olumlu sonuç almamış olsalardı veya güncel durumdan daha düşük bir seviyede görselerdi kullanmazlardı.Belki yarar sağlamayabilir ama şimdiki konumundan geriye taşıyacağını zannetmiyorum.Elbette getirisi olacaktır ama ön taraftaki grupla arayı bir anda kapatacaklarını düşünmüyorum.

  4. böyle radikal değişiklikler lazımdı mercedese diğerleriyle arayı kapatmak için umarım işe yarar

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    işe yaramazsa güle güle mercedes diyebiliriz

  6. bi işe yarayacağını sanmıyorum.

  7. Vay be, benimde son yillarda gordugum en ilginc tasarim, bakalim neler getirecek.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    alp, ordan giren havanın motor soğutması ile direk bağlantısı yok. mclarende vites kutusu yağını soğutan radyatöre,motorda yanma için gerekli olan havaya ve F-duct için gerekli olan havanın ana kaynağı(ön kanal havanın yönünü değiştirmek için). mercedeste en azından bunlardan 2 si için kullanıyordur.

  9. elif çivici avatarı

    Eğer Mercedes in bu güncellemeleri işe yararsa,ki bu baya fark kapatır.Barcelona çok çekişmeli geçecek,kesin izlemeliyim.

  10. Mercedesin bu riskli tasarımı ypama sebebi motorun çok sağlam olması bence.

    Aşırı dayanıklı mercedes motorunu bakalım maksimum sıcaklıktada aynı performansı gösterecek mi eğer böyle bir şeyi mercedes motoru başarabilirse diğer motor üreticileri ve motor alan firmalar da deneyebilir.

  11. çok ilginç olmuş gerçekten işe yararsa harika olurr

  12. mehmet sezer avatarı

    Eskinde yeniliklerin yarısını Ferrari takımı diğer yarısını ise dier takımlar icad ederdi. Şimdi ise Mercedes GP yapıcak gibi gorunuyor.

  13. mehmet sezer avatarı

    Eskinde yeniliklerin yarısını Ferrari takımı diğer yarısını ise dier takımlar icad ederdi. Şimdi ise Mercedes GP yapıcak gibi gorunuyor.

  14. waooww çok ilginç bir tasarım olmuş gerçekten.

  15. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    kesinlikle radikal helal olsun diyorum ama ama şüpheli bir tasarım zarar getirebilir

  16. Schumi farkı bence takımı çalışmaya itti ve herkesin bildiği bir şey vardır Schuminin asıl farkı mühendislik bilgilerinde yatıyor inşallah ileri doğru bir adım atılır gerçekten çok radikal bir parça

  17. Bu arada fotoğraflardan tam anlaşılmıyor ama geleneksel hava girişinden daha dar gibi geldi bana.(ikisinin toplamı) Bu uzun güvenlik aracı periyodunda hararet problemi yapabilir. Ya da motoru yeterince soğutamazsa motor verimi de düşebilir.Uzman değilim tabiki sadece tahmin. Biraz da risk ama İspanya da çok ta sorun çıkarmaz gibi. Ama Monaco da riskli olabilir.

  18. Tolga Soydan avatarı

    radikal olmuş gerçekten

  19. İşte ben buna radikal tasarım derim.

  20. MagicAlonso avatarı

    acaba F duct sistemini de bu yeni hava girişine mi entegre ettiler.Belki kendi sistemleri bu buldukları çözümle çalışıyordur.Umarım hızlanmalarına ciddi anlamda yardımcı olur

  21. Çok ilginç gözüküyor. Umarım Mercedes'in ilerlemesine fırsat tanır.

  22. Valla aynen f1 kariyerim boyun ilk defa böyle bişey gördüm bakalımm işe yarayacakmı yararsaa bütün takımlar kopyalar gibi

  23. vay be çok şekhil gözüküyor yarın antremanlarda daha net görürürz hadi hayırlısı

  24. Onca senedir F1 izliyorum böyle bir motor kapağı hava girişi gördüğümü hatırlamıyorum.Hakikatten radikal bir karar.Bakalım etkisi nasıl olacak??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir