Resmi: Magnussen Renault ile Formula 1’e Geri Dönüyor

Kevin Magnussen 2016 yılında Renault ile Formula 1’e geri döneceğini açıkladı.

2012 yılında McLaren’a katılan Magnussen, 2 yıllık test sürecinin ardından 2014 yılında McLaren ile Formula 1’de yarışma şansı yakalamıştı.

İlk yarışında podyuma çıkan ve ‘Yeni Hamilton’ benzetmesi yapılan Magnussen, ilerleyen yarışlarda bekleneni verememesi sonucu sezon sonunda koltuğunu Alonso’ya kaptırmıştı.

2015 yılını McLaren’in test pilotu olarak geçiren Danimarkalı pilot, takıma yarışmak istediğini söyledi ve sezon sonunda McLaren’den tamamen ayrıldı.

Manor ile görüşme halinde olduğu düşünülen Magnussen, geçtiğimiz hafta Enstone’da görüldü ve ‘Renault’ya mı gidiyor?’ söylentileri ortaya çıktı.

PDVSA’nın gerekli ödemeyi yapmaması sonucu Renault Maldonado’yu gönderince Magnussen’e de Renault ve Formula 1 kapısı yeniden açılmış oldu.

Bugün Paris’te bir basıntısı toplantısı düzenleyen Renault, 2016 yılında Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer ile yarışacağını açıkladı.

Takımın yedek pilotu ise Esteban Ocon olacak.


Yorumlar

“Resmi: Magnussen Renault ile Formula 1’e Geri Dönüyor” için 3 yanıt

  1. magnusen seçeneği parlak fikir değil bana göre..

    umarım yanılırım..

  2. Napolyon1453 avatarı

    Bir sene takip ettim 2014 yılında öyle cok önemli bir yarışını hatırlamıyorum. Bir farklılık yarattığını da göremedim. Önceki serilerde neler yaptığını potansiyelini falan bilmiyorum. Hayırlı olsun. İnsallah beni yanıltır da güzel yarışlar izletir.

  3. Açıkçası Magnussen’in Deneyimi iyi olacaktır ancak ben yinede daha iyi pilotların bulunabileceğini düşünmüyor değildim.Umarım beni yanıltır.
    Bu arada Palmer’dan beklentim yüksek.
    Yine yeri burası değil ancak yine admin arkadaşlar WEC Toyota’nın 2016 aracı ile ilgili yeni bilgiler var
    Sadece nasıl görüneceğini yazsalarda yeni araçla ilgili önemli bir bilgi olabilir.Bu arada resimdeki araç ts040 geçen seneki.TS050 tanıtılmadı henüz.
    http://www.motorsport.com/wec/news/new-look-for-toyota-lmp1-car-671549/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir