Renault Sport F1 2016 Aracını ve Yeni F1 Takımını Tanıttı!

Renault Paris’te gerçekleştirdiği basın toplantısında 2016 yılında kullanacakları aracını ve yeni F1 takımını tanıttı.

Fransız ekip, geçtiğimiz yılın sonunda Lotus’u satın alarak Formula 1’e geri döneceğini açıklamıştı. Bugünkü organizasyonda takımın yeni adının Renault Sport Formula 1 olacağı duyuruldu. Yeni aracın adı ise Renault RS16.

Takım yeni renklerini beklenen sarı rengi yerine siyah olarak tanıttı. Ancak bu renklerin ilk yarışa kadar değişebileceği işaret edildi.

Renault Sport F1’de 2016 Formula 1 sezonunda Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer kokpitte yer alacak. Takımın yedek pilotu ise Esteban Ocon olacak.

Yeni Renault F1 takımında Cyril Abiteboul takımda idari müdür olarak yer alırken Fred Vasseur Yarış Müdürü (Takım Patronu), Bob Bell ise teknik patron olarak görev alacak.

Takımın sponsorları arasında Red Bull ile yollarını ayıran Infiniti ve Magnussen’in getirdiği Jack & Jones yer alıyor. Bunun yanında geçen seneki gibi Microsoft Dynamics, Total ve Genii sponsorluğa devam ediyor.

2016 Renault Sport F1 Takımı

İdari Müdür Cyril Abiteboul
Yarış Müdürü (Takım Patronu) Frederic Vasseur
Teknik Patron Bob Bell
Yarış Pilotları Kevin Magnussen and Jolyon Palmer
Yedek Pilot Esteban Ocon

 

renault-rs16-2

renault-r16-2

renault_rs16-2 renault-rs16---

 

 

 

 

renault-livery-laumch-launch_3409992

renault3 renault1 renault2


Yorumlar

“Renault Sport F1 2016 Aracını ve Yeni F1 Takımını Tanıttı!” için 35 yanıt

  1. Araç güzelde fazla siyaha boyamışlar…Pirellinin test aracına benzemiş

    Renoyu özlemiştik,rekabet her zaman güzeldir..

  2. Bütün F1 fanlarına ve benim gibi Renault fanlarına hayırlı olsun 🙂 Takımın teknik yönden patronları güçlü bence, pilotlar için ise bu yeni takım için iyi bir başlngıç olacak… Renk kombinasyonu ile ilgili bir kaç yabancı sitede ve twitter’da okuduğum kadarıyla Sarı renkleri ilk yarışa kadar biraz daha arttıracaklarmış !!! Ama beklenenin aksine Sarı-Mavi değil araç Sarı-Siyah olarak devam edecek. Ancak herşeye rağmen Fanı olduğum yıllar önce Alonso ve Sarı-Mavi Renault ile başladığım F1 sevdasına 11 Yıl sonra aynı takımı destekleyerek F1 izleme keyfine tanık olmaktan çok mutlu olacağım kesin :)))

  3. son yıllarda gördüğüm en güzel araçlardan birisi 🙂
    daha da şahsi fikrimi belirtmek gerekirse: araç çok güzel olmuş 🙂

    “güzel araçlar hızlıdır” teorisi bakalım geçerli olacak mı…

    bu arada siteye önceki yıllar kadar giremiyorum artık. buradaki tüm güzel insanlara selamlar ederim 🙂

  4. Ben aracın renklerinin bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Nedense aracı görür görmez heyecanladım bence harika bir renk kombinasyonu var. Gayet karizmatik ve etkileyici.
    Ayrıca aracı görür görmez arkasının çok sıkı paketlendiğini fark ettim ve bir arkadaşımız daha aynı konuya vurgu yapmış.
    Herkese hayırlı uğurlu olsun.

  5. Renault’u fabrika takımı olarak tekrar F1 de görmek güzel (Her ne kadar üreticilerin sadece motor sağlayıcı olmalarını istesemde mevcut durumda mümkün görünmüyor). Araç fazla siyah, bir çok değişik tasarım denemeleri görmüştük ve hepsi bundan güzeldi. Özellikle Jack Jones yazısının bulunduğu bölge aracı kesmiş sanki ortadan. Bir F1 aracında gözler akıcılık arıyor. İnşallah değişir renk tasarımı. Hayırlı olsun..

    1. Araçtan ziyade takım tanıtımıydı. Şu ana kadar takımda kim olacak, hangi pozisyonda olacak bir bilgi yoktu. Onlar ve pilotlar tanıtılmış oldu.

  6. hayırlı Olsun.
    Motor Mercedes’e göre on kilo daha ağırmış ve daha çok soğutmaya ihtiyaç duyuyormuş.

  7. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Hade hayırlı olsun. Palmer yerine Vergne’i tercih ederler diye ummuştum ama olmayacağını da biliyordum. Palmer çok kötü değil ama star da değil. Bir diğer Maldonado diyebiliriz.

    Araç zaten geçen senenin aracı bu açık. Bence ilk yarışta göreceğimiz şey siyahlarla sarıların yer değiştirdiği hali olacak.

    1. Palmer iyi bir seöim değilmiydi?

  8. Milli eğitimde ki seminerden dolayı her şeyi kaçırdım. Tüm F1 severlere hayırlı olsun. Benim gibi tüm Renault fanlarına ayrıca hayırlı olsun olay budur adım adım gelişilmeli ve gereken yapılmalıdır. Heyecan verici bir kadro bakalım neler olacak.

  9. Renk tasarımı benim için önemli değil dermişim 🙂
    Araç 2016 da inşallah ön grupta/podyumda olur.
    Benim/renault taraftarının/f1 sevenlere hayırlı olsun.

  10. Palmer benim gözümde kapalı bir kutu, K-MAG bence kendini hala ispatlamalı. Renault’un motor durumu malum, ve bu araç tasarlanmaya arkasında Mercedes motoru varken başladı. Renk kombinasyonu fena değil ama değişeceği kesin ( zaten açıkladılar muhtemelen yarışmaya başka bir tasarımla başlıycaz gibilerinden). Teknik olarak ise gözüken bir şey yok, zaten motor değişikliği yüzünden sekteye uğramış teknik gelişimi toparlamaları biraz zaman alabilir.

    Öte yandan Renault’un üretici olarak kendi takımıyla F1’de bulunması çok ama çok güzel, buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Renault Ferrari Mercedes ve Honda’dan sonra bir üretici takımın daha kendi motoru ve takımıyla F1’e girmesini isterdim, üst düzey rekabet artardı diye düşünüyorum

  11. Aracın sadece adı bile yetiyor heyecanlanmak için 🙂

  12. aracın sadece show aracı oldugnu solemişler zaten

  13. Vay vay vay. K-Mag’i tekrar görmek güzel. Araç geçen seneki aracın neredeyse kopyası ama benim hoşuma gitti açıkçası güzel görünüyor. Sadece sarı detaylar biraz az geldi gözüme, onlar arttırılabilirdi. Yabancı bir forumda geçen seneki araca göre çok ufak değişiklikler olduğunu yazmışlar. Renault fanı arkadaşlara hayırlı olsun. 🙂

  14. bu araçta çok fazla bir şey görmeye çalışmayın bence. neredeyse geçen senekinin aynısı

  15. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Arka taraf çok iyi paketlenmiş.

    Şunu kimse yazmamis şaşırdım valla

  16. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Pandoranın kutusu açıldı sonunda. Bakalım bu zamana kadar kapalı kutu gibi duran Renault ne yapacak merak ediyorum…

  17. ben renk kombinasyonunun pek önemsemem dermişim 🙂 platformun zemin rengi daha güzel duruyor.
    İnşallah 2016 da ön grupta oluruz. sonuna kadar Renault f1 team

  18. sarı-siyah güzel. ben beğendim renkleri. Renault’ya başarılar diliyorum. (her ne kadar ilk sezonunda Lotus’a çok benzer bir performans göstereceğini ve takımlarda ancak 7-8lik için çekişeceğini tahmin etsem de, rekabet her zaman güzeldir f1’de..)

  19. Sponsor açısından başarılı bir çalışma olmuş. Palmer ve Magnussen takım içi rekabeti güzel olucaktır bir de bunun üstüne Bob Bell var. Aracın renklerine hiç şaşırmadım, tam beklediğim şekilde çıktı. Aracın ön kanadı en çok ilgimi çeken yer oldu. Elektrik süpürgesine benziyor umarım puanları,podyumları,zaferleri süpürmek için güzel bir vasıta olur. Palmer Britanya ekolüne renk katıcaktır,Bob Bell’e tek laf yok o işini bilir, hepimize hayırlı olsun.

  20. Geçen seneki aracın aynısı gibi duruyor. Renk kombinasyonu olarak da sarının bu kadar az kullanılması ilginç. Umarım performansı iyi olur. 🙂

  21. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    Hayırlı olsun 🙂 Aracın detaylarını iyi bir incelemek gerekiyor.Mesela egzozda bi yenilik yapmışlar ama çözemedim.

  22. Olmuş bu takım. Ama yas tutar gibi siyaha boyamasalardı daha da iyi olurdu.

  23. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Aslinda dun dusunmustum araci da tanitacaklarini. Arac guzel gorunuyor. Tum Renault’culara hayirli olsun. 🙂

  24. sunucu bile siyah olmasına şaşırdı sanırım 😀 ben de şaşırdım değişir umarım.

  25. Siyah temelli arabalardan sıkılsam da hayırlı olsun diyorum Renault taraftarlarına 🙂

  26. hayırlı olsun, genç sürücüleri gridde görmek iyidir, yalnız seneye gridde baya siyah araç olacak gibi keşke arkadaki mat kısımları da sarı yapsalarmış bence çok daha dikkat çekici olurmuş

  27. Muammer UYAR avatarı

    Eski bir Renault ve halen bir Alonso taraftarı olarak Renault nun dönmesine çok sevindim.Renkleri tam olarak beklediğim gibi çıkmasa da umarım başarılı olur.Ayrıca 2 tane de genç ve gelecek vaat eden pilotla anlaşmaları da ayrıyetten sevindirici.Artık sadece çilek kaldı. Bakalım o ne zaman gelecek 🙂

  28. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Formula E ve diğer motor sporları departmanlarının ortak çalışacaklarına vurgu yaptılar ve takımdan “Senna ve Alonso”nun takımı olarak bahsettiler. Ben en çok arkadaki mat siyah Renault logolarını sevdim sanki markanın yeni aracı kucakladığı gibi bir şey anlatmaya çalışmış olabilirler.

  29. Hayırlı olsun başarılı olurlar umarım. Bu iki genç pilota da fırsat doğmuş oldu…

  30. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Siteye teşekkürler canlı yayında izleyebildik tanıtımı.

    Öncelikle Renault ve taraftarlarına hayırlı olsun. 2016 sezonunun ilk resmi araç tanıtımı yapıldı. Fena görünmüyor araba. Mavili renk kombinasyonunu görmeyi pek çok kişi istemiştir ama yine de güzel görünüyor.

    Burun Mercedesi andırmış. Çok fazla detay yok biraz da koyu olduğundan herhalde anlaşlmıyor. Ön ve arka kanatların klasik tanıtım amaçlı eski olduğunu ve kış testinde değişeceğini düşünüyorum.

    Saygı duymak gerek bu kadar kısa sürede yılan hikayesine dönen bir anlaşma ve alım satım ile aracı yaptılar ve tanıttılar. 2016 yılında hemen başarı beklememek lazım. Belki 2017 de yeni kurallar kesinleşince bir toparlanma olabilir ama ben 2-3 yıl içerisinde başarıya adım adım geçeceklerini düşünüyorum.

    Renault , f1 için önemli bir marka. Spor tarihinde yeri önemli. Son 2 sezondur yaşadıkları saçmalıklar adına biraz gölge düşürdü özellikle Red Bull partneri ile ilişkisinde ve takımı satın almadaki durumda ve tabi motor performansı ile gelişimi göz önüne alındığında. Bunun telafisini etmek için gerekli çalışmaları yapmalarını umuyorum. Mühendislik ve tesis kapasitesini bilemiyorum ama patronları bundan sonraki süreçte Mercedes kadar bütçe ayırmaktan söz etmişti. Tabi herşey para ile olmuyor. F1de çok ciddi bir rekabet var. Ferrari-Mercedes ve gelişen Honda’nın yanında Renault da eski günlere dönerse çok kazananlı – rekabetçi bir f1 izleyebiliriz.

    Hayırlı olsun tekrar,bol şans…

  31. Tüm Renault fanlarına hayırlı uğurlu olsun.

    1. MuhammedAlonso avatarı
      MuhammedAlonso

      Tüm Magnussen fanlarına hayırlı uğurlu olsun
      (bende severim)

  32. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    bu takımla bir şey elde edebiliceklerini sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir