Barrichello, Cosworth'teki Yeniliklerden Ümitli

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, kış testlerindeki bazı ümit verici performansların ardından bu sezon Williams-Cosworth pakedinden daha fazlasını beklediğini belirtti.

Bununla birlikte takım, bu momentumunu sezona taşımayı başaramadı ve şimdiye kadar alınan en iyi sonuç, Rubens Barrichello’nun Avustralya’daki 8.liği.

Barrichello, Williams’ın sorununun nerede olduğunu bildiğini ve sürülebilirlik açısından Cosworth’un atacağı adımın gelişime destek sağlayacağını söyledi.

Barrichello: “Daha iyisini bekliyordum. Testler biraz belirsizdi ve belki de diğer araçlara göre yakıt yükü biraz farklıydı. Ama araç bazı nedenlerden dolayı rekabetçi olamadı”

“(araç) Düşük hızlarda biraz tutunma eksikliği yaşıyor ama yüksek hızlarda da zaman kaybetme eğilimimiz var. Virajları düz geçebiliriz ama görünen o ki Red Bull, bizden çok daha sürtünmeye sahip. bu yüzden hızlarını düzlüğe taşıyabiliyorlar”

“Artı motorun gücünde de bazı sorunlarımız var. Bazen belli bir vites oranında oldukça iyi olabiliyor ama başasında öyle değil”

“Aracın potansiyelini göstermek için her şeyi bir araya henüz getiremedik. Bazı iyi sıralamalarımız oldu ama bunları yarışa taşıyamadık”

Cosworth, motorunda gelişim planlıyor ama Barrichello büyük adım beklemiyor.

Barrichello: “Avrupa sezonunda Cosworth’un daha iyi performans göstermesini beklemeliyiz ama şimdi biraz erken”

“Gelişim için açıkçası bir takım çalışmalar yaptılar ama çok ufak çaplı. İstanbul için arka planda olanlar ise yeteri kadar iyi olabilir. Bu yüzden o yarış için umutluyum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir