Vettel: "Asıl Endişe Hava"

yazar:

kategori:

Red Bull, ilk sıradan başladığı yağmurun etki ettiği Avustralya ve Çin yarışlarından istediği sonuçları alamamıştı ve McLaren’den Button, podyumun zirvesine yerleşmişti.

En hızlı araca sahip olmalarına, her yarışa ilk sıradan başlamalarına rağmen Red Bull, sadece bir defa kazanabildi ve Vettel, Barselona’da olaysız bir hafta sonu umut ediyor.

Barselona’daki hafta sonunda en çok neyin kendisini korkuttuğu sorusuna Vettel: “Hava! Özellikle son yarışın çok karmaşık olduğunu düşünüyorum. bu yüzden temiz bir Pazar ve temiz bir yarış ortaya çıkarmaya çalışacağız. 5 dakikada bir yağmurun gelip gitmesi yardımcı olmuyor”

“Sonrasında da iyi bir iş çıkarmanız gerek. Son defasında istediğimiz sonucu alamadık. Ama burada ne yapabielceğimizi göreceğiz”

Vettel ayrıca ellerinden kaçan fırsatları düşünerek zaman kaybetmediğini belirtti.

Vettel: “Cumartesi günü her zaman iyi göünüyoruz ama Pazarları muhtemelen pek o kadar değil. Ne olacaktı, ne olabilirdi meselesi artık geçmişte kaldı. Bu yarışa bakıyoruz”

“Herkese ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek istiyorum. Bu yarış için durum herkes adına aynı: Yeni parçalar getirip ileri yönde bir adım atmaya çalışırsınız. Yeni parçalarımız olacak ve düşündüğümüz adım olduğunu doğrulamamız gerek. Daha sonra o noktadan devam edeceğiz”

Alman pilot, ön gruptaki mücadelenin, herkesin düşündüğünden daha yakın olduğunu ekledi.

Vettel: “McLaren, Ferrari ve Mercedes. Bütün bu üç takım da çok güçlü görünüyor. Çok yakın oldu. Bazı yarışlarda diğerlerinden hızlıydık ama diğer yarışlarda çok daha yakındı, bazen de McLAren en güçlü ve en hızlı oldu”

“Bu yüzden durum zor ve yakın. Burada bir adım atacağız ama iş, diğerlerine göre ne kadar büyük olduğuna bağlı. Eğer yarım saniye bulursanız harika, ama diğerleri bir saniye bulursa anlamsız kalır”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel yağmurda çok çok iyi süren pilotlardan ama belirleyici faktör lastikler.yağmura yumuşak lastiklerle rastlayınca istediğiniz yerde olamıyorsunuz ve aracın çok da dayanıklı olduğu söylenemez

  2. bence havadan değil dayanıklılıktan bana kalırsa yine favori sizsiniz en iyisi yarını beklemek antremanlar hep aldatıyor adamlar antremanda geride sıralamada pat diye zirvede ilginç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir