Basın: Kubica Ferrari Anlaşmasını İmzaladı

yazar:

kategori:

Haberde, 25 yaşındaki Kubica’nın 2011 için opsiyonlu anlaşma imzaladığı ve anlaşma konusunda 15 Haziran’a kadar, Britanya ve Almanya GP’leri arasında Ferrari tarafından bir karar çıkacağı belirtildi.

Kubica ise iddiaları önemsemiyor ve Renault’daki görevine odaklanıyor

Barselona’da gazetecilere verdiği demeçlerde rakiplerinin Renault’yu yakalamasından endişe duyduklarını söylemişti Polonyalı pilot


Yorumlar

  1. massathebest nedense canı gönülden katılıyorum. Sevdiğim takımın başındaki adamın yaptıkları yıllardır düşündürüyor, tiksindiriyor beni.
    Arkadaşın Luca hakkında söylediklerinin eksiği var fazlası yok. Ben böyle giderse bu takımımın başarılı olmasını istemiyorum. Hatta iyice beter olup karanlık bir döneme girmesini istiyorum. Ki bu zihniyet düzelir inşallah.
    Herkese şunu diyebilirim bu zihniyetle uzun süreli başarılar beklemeyin.
    Kırılmasınlar ama bu sözüm Alonso seven arkadaşlara bence bunu göz önüne alın. Uzun süreli, üst üste şampiyonluklar beklemeyin bu takımdan. Her şeyin bir dönemi olduğu gibi Ferrari dönemini kapattı tekrarını ümit ediyordum ama bu zihniyetle mümkün de değil. Gerçekçi olmak lazım. Bazen doğruyu ve yakinini takımını en iyi bilenler söyler…

  2. Sağlık olsun yaw ne yapalımm en iyi f1 pilotlarının Renault da bir geçmişi vardırr Kubicayı severim iyi pilot ama kafaya koymuşsa gitmeyi bana bay bay demekten başka bişey düşmezz kimler geldi geçti Renault dan kubicamı kalıcı olacaktı zaten Zaten Alonsonun yanına gidecek olan pilotdaa kafasına ikinci adam olarak gitmeyi kabul etmiş demektir.Şimdiden ikinci pilotluğu kabul etmiş birylede bizim işimiz olmaz Bakın ferrari uğruna fisecella ne duruma geldi şimdi force india da olmuş olsa idi hem bir koltuğa hemde puan alma mücadelesi vermiş olacaktıı

  3. ross brawn'ı unutmuşum. 2006 sonunda ross'a oldukça yüksek bir maaş bağlanarak başka takıma geçmesi engellendi. adını da "bir süreliğine tatil" koydular. ama 1 yıl sonra ferrari raikkonen ile dünya şampiyonluğuna ulaşınca, monti takımın ross olmadan da başarılı olacağını görüp (daha doğrusu sanıp), büyük bir adam satma örneği göstererek ross ile tekrar çalışmayacağını söyleyip ilişiğini kesti. bir örnek de bu oldu; işte böyle bir başkan, böyle bir takım…

  4. kingofspain avatarı

    Massa 2003 ten beri bu takımın bir parçası.Alonso ya yada Hamilton'a geçilmesi onu kötü bir pilot yapmaz.Zaten kötü bir pilotta değil.Monti'nin Alonsoyuda normal şartlarla yollamayacağını tahmin ediyorum.Alesi zamanından beri böyle gidiyor bu süreç.Umarım takımda kalır Massa.

  5. kingofspain, güzel yorum ve objektif bakışın teşekkürler. ama monti massa'yı gözden çıkarmışsa, massa kalan tüm yarışları kazansa bile takımda kalamaz. ferrari'yi zor günlerinden döndürüp altın sayfa açılmasında anahtar roller üstlenen rory bryne, jean todt, schumacher bile kalamadı. kimisi küstürüldü, kimisi balık tutmaya gönderildi, kimisi zorlandı ama sonuçta başkanın istediği oldu. sonra kimi. hepimiz hikayeyi biliyoruz, tekrar anlatmaya gerek yok. sırada massa var. ve emin olun ferrari alonso'yu da amaçları doğrultusunda kullandıktan sonra nice ferrari çalışanları/pilotlarına yaptığı gibi ahlaksızca bir politikayla küstürüp gönderecektir. işte bu yüzden, bir zaman geldiğinde monti çiftliğine dönüşen ferrari'nin eski günlerdeki gibi arka sıraları süpüren yarış tamamlayamayan sıradan bir takım haline gelmesi, ferrari'nin bu politikasının en acı faturası olacak. işler elbette bu noktaya gelsin istemem, ama ferrari bu kafayla yönetildiği sürece de başına gelecek her türlü başarısızlığı ve gerilemeyi de büyük bir mutlulukla izlerim. artık birileri bu adama dur demeli.

  6. kingofspain avatarı

    İkinci yorumunda sonuna kadar haklısın,kusura bakma yarım yamalak okumuşum.Gerçekten sezon başındayız.Bunun konuşulmaması lazım.Massa'nın performası da kötü değilki.İlk yarışta ikincilik,ikinci yarışta üçüncülük,Malezyada son turlardaki harika performans.Sadece Çin yarışı kötü ve Massa henüz sorunuz yarış çıkaramadı.Gerçi kimse çıkaramadı.

  7. kingofspain avatarı

    Massathebest o uçakta sadece Kubica yokmuş.Hem neden bu agresiflik?Neden takımın başına bunların gelmesini istiyorsunki?Öyle olmasından ziyade Massa nın eski günlerine dönüp bunu Luca'nın gözne sokara cevap vermesi daha iyi olur.Hem ben inanmıyorum böyle birşeyin olacağına.Massa'nın Kubica'dan ne eksiği var?

  8. sezon bitmek üzere olur, massa'nın performansı hiç ümit vaad etmez ve yetersiz kaldığı anlaşılır; o zaman sezon sonunda massa'ya teşekkür edilip ilişik kesilir ve yerine belirlenen aday getirilir. bu şekilde ahlaklı bir yaklaşıma kimsenin söyleyecek sözü olamaz. ama daha sezon yeni başlamışken, massa'yı milletin ağzına sakız yapmalarına göz yumarsan, daha da kötüsü bu haberleri körükleyecek saçma sapan hareketler yaparsan (uçağa yabancı olarak sadece kubica'yı almak gibi), kazadan çıkmış ve kendini kanıtlamaya, şampiyonluk için yarışmaya hazırlanan pilotunun sistemli bir şekilde psikolojisinin içine edersen, işte bu olmaz. bunun adı şerefsizlik olur, vefasızlık olur, hak yemek olur.

  9. montezemolo başkan iken, her şey başa gelebilir. şaşırtıcı diye bir şey olmaz. monti şimdi de kubica'yı almaya karar vermiş ise illa ki yapar. takım içerisinde sözünü geçirebilecek yetkili tek şahıs bile kalmamış; bizzat başkan eliyle takımdan şutlanmıştır. bu haberde adı geçen kubica değil takuma sato olsaydı bile inanırdım. çünkü başkan takım içinde istediği gibi at koşturma yetkisine sahip ve her işi asarım keserim havasında. bir zamanlar schumi aşığı, kimi hayranı, massa'yı bağrına basan adam olan monti'nin kanında var yanar dönerlik. zaten bu kadar kişiliksiz biri olduğu için yıllardır o koltuktan inmiyor. yazık, schumi ve kimi'den sonra harcanma sırası massa'da. ama dilerim kurduğu takım başına yıkılır ve bir zamanlar olduğu gibi formasyon turunda motor patlatan, takımın tasarımcısının ingiltere'deki evinden telefonla araç tasarladığı karanlık günlere yeniden döner takım. massa gibi takımına gönülden bağlı ve hiç bir zaman kirli işlere karışmamış, her türlü problemde bile takımına küçücük bir söz söylememiş bir pilotu harcayacaklar. yazıklar olsun.

  10. Şu anda griddeki en sevdiğim ikinci pilot Robert dir.Ferraride Fernando nun yanında görmek isterim.Zaten çok iyi anlaşıyorlar.Ferrari takımı çıtayı yükseltmeye devam ediyor.Belki Massa kaza yapmasaydı şu an bu ikili(Fernando-Robert) yanyana olurdu.Zaten Robertin reno ile anlaşması 1 yıllık.

  11. El Alonso ... avatarı
    El Alonso …

    kubica f1 in gizli kahramanlarından diye düşünüyorum kendi düşüncem alonso ile cidden aynı takıma yakışırlar

  12. Bir sene içerisinde basında yer alan Alonso, Kimi ve Schumacher ile ilgili haberler doğruyu yansıttı. O zaman bu haberin de gerçeğe dönüşme ihtimali var.

    2009'da Kimi'nin gönderilmesinin performans ile alakası yok evet. Ancak Ferrari F60'ın yenilenmesi ve yeni aracın 0'dan geliştirilmesi ile alakası var. Aslında tam sebebini sadece Kimi biliyor.

    Polonya'nın global bir şirketi yok. Olsaydı Kubica'ya çoktan destek olurlardı. Ancak adamın arkasında büyük bir halk desteği olduğu kesin.

  13. kingofspain avatarı

    Belki bir çoğunuz tepki vereceksiniz ama benim Ferraride görmek istediğim ikili; Alonso-Hamilton ikilisi.Ben öncelikle geleceğin Senna'sı yada Schumacher'i terimlerine karşıyım.Bu iki pilotun yeri ayrı F1 tarihinde.Ben Alonso ve Hamiltonı Pironi ve Villeneuve ye benzetiyorum.Sanki yarış bittikten sonra evlerine gidene kadar yarışıyorlarmı birbirleriyle diye düşünüyorum.Keşke bu ikili politikadan uzak bir gezegende sabaha kadar yarışsalar hiç durmadan.

  14. Massa'nın performansı ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. 2009'da Kimi altındaki araca rağmen çok iyi işler yaptı ama sezon sonu Kimi değil para galip çıktı. Hatta Kimi de belirtmişti; "Gönderilmemin performans ile ilgisi yok" diye.

    Şimdi bilmemiz gereken, Polonya'nın paralı ve F1'e girmeye meyilli bir markası var mı? Eğer var ise haber doğru olabilir.

  15. elif çivici avatarı

    Bu sporda haberlerin pek de asılsız olmadıgını pek çok kez gördük.Ama bir yandan da Massa nın performansına bakacak bu iş,ama yine de Massa yı gönderip Kubica yı alacak bir durum olmayacak bu sene.Massa gayet hırslı ve gelişim kaydeden bir pilot,koltugunu kaybetmeyecektir.En azından 2011

  16. Bu gerçekten büyük bir saçmalık. Anlamadım gitti ya griddeki en iyi ikiliye sahibiz daha Ferrari neyin peşinde olabilir ki ? Kubicada Massadan üstün ney görülmüş ki bu zamana kadarda böyle bir seçim yapılsın. Sezon ilerledikçe Massa bu spekülasyonlara cevabı aldığı sonuçlarla verecektir.

  17. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    massa ferrari için çok fedakarlık yapmış bi pilot bu onun için haksızlık olur bnce şu anda zaman için uygun değil

  18. bana göre artık massa ağzıyla kuş tutsa yine gider.daha önce yazmıştım massa ya yol göründü di montezemelo kafasına takmış diye.massa için rbr ve renault seçenekleri var değerlendirebilir.

  19. massa hızlanmazsa gider. yerine kubica mı gelir bilemem ama şu an hakikaten alonsoya göre yavaş. bekleyelim görelim. alonso çok hırslı burada eğer başarılı olamazsa ciddi hayal kırıklığına uğrar. son 2 yıldır reno ile garibanları oynuyordu.

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'nun tulumu vermişlerdir:D
    yahu fotoşopu kullandın bari boynu birazcık daha kes be arkadaş:D

  21. yalnız kubica nın tulum biraz kısa gelmiş herhalde baksanıza boynu açıkta kalmış:)

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    allah affetsin ama çok komik bi tipi var bu robert'ın =)

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kubica'yı severim, Alonso ile takım arkadaşı olmasınıda isterim ama bu kadar erken değil!
    Massa'nın performansı çok önemli olacak bu dönemlerde. Daha fazla hırslanacaktır ve bu takımı adına iyi olur.
    Bekleyelim görelim, haydi hayırlısı!

  24. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ateş olmayan yerden duman çıkmaz. f1 de böyle söylentiler muhakak doğrulukla sonuçlanır. neden kubica renaultla sadece 1 yıllık anlaşma imzaladı … beliydi böyle olacağı…özellikle kimi olayından sonra herşey mümkün…

  25. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    santander sağ olsun.

  26. massa kalmak isterse kalır

  27. daha sezonun başı şimdiden spekülasyonlar ortaya çıkmaya başladı geçen sene 1 alonso kavgasıdır gitti neyse transefer oldu gitti sonunda tam durulacak yarışlara konsantre olacağmıza bir bu angarya ortaya çıktı.Sıkılmakta haksızmıyım?

  28. daha sezonun başı şimdiden spekülasyonlar ortaya çıkmaya başladı geçen sene 1 alonso kavgasıdır gitti neyse transefer oldu gitti sonunda tam durulacak yarışlara konsantre olacağmıza bir bu angarya ortaya çıktı.Sıkılmakta haksızmıyım?

  29. Tam fotomaç haberi gibi Ronaldinho Fener de misali bir de foto hilesi 🙂 Tuttosport ne kadar güvenilir bilmiyorum ama sezon sonunda Kubica Ferrari'ye gelecek bence. Bu söylentiler daha önce de vardı. Ama imza olayı gerçekse Massa'ya saygısızlık yapılmıştır. Bir müsade edin de adam kendini göstersin şimdiden Massa'yı gözden çıkarmış oldukalarını düşünmek istemiyorum. Doğru olanı yapıp imza sezon sonunda atılırsa daha etik olur. Zaten Ferrari'yi Kubica'nın reddedeceğini sanmıyorum. Bu acele niye ?

  30. Tam fotomaç haberi gibi Ronaldinho Fener de misali bir de foto hilesi 🙂 Tuttosport ne kadar güvenilir bilmiyorum ama sezon sonunda Kubica Ferrari'ye gelecek bence. Bu söylentiler daha önce de vardı. Ama imza olayı gerçekse Massa'ya saygısızlık yapılmıştır. Bir müsade edin de adam kendini göstersin şimdiden Massa'yı gözden çıkarmış oldukalarını düşünmek istemiyorum. Doğru olanı yapıp imza sezon sonunda atılırsa daha etik olur. Zaten Ferrari'yi Kubica'nın reddedeceğini sanmıyorum. Bu acele niye ?

  31. mpalmer o zaman şöyle bi haber eliştireyim de buna miden nası bi tepki verecek bakalım… nelson piquet jr Portekiz'de GT yarışlarında Ferrari'nin test pilotluğunu yapmış. haber Türk f1 sitelerinde yer bulmadı sanırım. ben görmedim. bu adama da kırmızı tulum giydirdikten sonra artık kim gelse fark etmez… haberin linki bu

    http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-news/233691/piquet-tests-gt-ferrari-in-portugal/

  32. ferrari artık mide bulandırmaya başladı:((

  33. mert merter avatarı

    Massa kalici gidecek pilot beli .

  34. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    alonsonun massayı gönderteceğini zaten çok defa yazdık.

    rai yi gönderdi massayı da gönderip takımın en kıdemli pilotu olacak.

    santander sağolsun.

  35. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Bu tür haberler için daha çok erken.

  36. Kubicanın gelip gelmemesi Massaya bağlı. Massa performansını biraz daha artırırsa bu spekülasyonları da bertaraf eder.Yapabileceğine de inanıyorum.

  37. kimi ile yaşanan olaylardan sonra artık ben bekliyorum bu tarz bir anlaşma yapmasının ferrari'nin. çalışma stilleri böyle adamların. önce şu gelcek bu gelecek diye pilotun moralini bozuyorlar. sonra da yolluyorlar…

  38. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kubica massanın yerine gelebilir ama belli değil massa da kalabilir söylentilere inan mamak lazım massa bence cok iyi bir pilot kubicaya gore bir farkı yok bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir