Vasseur: Hedefimiz Beş Yıl İçinde Şampiyon Olmak

yazar:

kategori:

GP2’deki ART takımından Renault’nun yarış patronluğuna geçen Frederic Vasseur, Renault’nun beş yıl içinde şampiyonluk hedeflediğini söyledi.

2010’dan beri sadece motor tedarikçisi olarak F1’de yer alan Renault, eski takımı Lotus’u satın alarak tekrar fabrika takımı olarak F1’e döndü. Geri dönüş projesinde Vasseur’a daha önceden de söylendiği gibi yarış direktörü ifadesiyle takım patronluğu verildi.

Vasseur “Son birkaç yıldır Renault ile konuşuyordum. ART’da pek çok başarı elde ettim ve kendi kendime dedim ki ‘Sayfayı çevirmek için doğru zaman’. Çünkü Renault’nun doğru ekip olduğunu gördüm. Doğru insanlar vardı, yapısı itibariyle doğruydu. Finansman açısından iyiydi. Bunlar önemli şeyler”

“Kazanmak istediğiniz söylemek yeterli değil. Arkanızda şirketin olması gerekiyor. Bunun en büyük örneğin Mercedes”

“Formula 1’e uzun süredir böyle projenin katıldığını görmedim. Bu benim kararımdaki en önemli etkendi”

“Son aylarda Enstone’da ciddi bir mali problem vardı. Bunu sürekli görebiliyorduk. Öte yandan başarılı oldukları zamanlarda Enstone’nun ne kadar motive olduğunu görebiliyordunuz. Takım birbirine gerçekten çok bağlı”

“Renault’nun hırsı ortada. İlk üç yıl içinde podyum mücadelesi, 5 yıl içinde ise şampiyonluk mücadelesi vermek istiyoruz. 2016 yılı için hedef ekibin alt yapısını oluşturmak” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir