Alonso, Red Bull'a Yetişmenin Zor Olduğunu Söylüyor

yazar:

kategori:

Red Bull’a yetişilmesinin imkansız olup olmadığı sorulduğunda İspanyol pilot, “Bugün ikinci seansta sergiledikleri performansa bakarsak evet (imkansız)” diye cevap verdi.

“Çok çok hızlılardı ve hepimiz için onların derecelerini hedeflemek oldukça zor. Ama bazen birilerinin iyi cuma günleri geçirdiğini ve ardından cumartesi günü biraz sorun yaşadığını görebiliyoruz.”

“Bu yüzden onlara yaklaşmak için araçta elde edebileceklerimiz konusunda şans arıyoruz. Umarım ayarlarda ya da başka bir yerlerde hata yaparlar da biz de farkı kapatabiliriz. Normal şartlarda bu hafta sonu onları yenmenin çok zor olacağının farkındayız.”

Alonso, bu haftaki yarış için çeşitli güncellemelerle gelen Ferrari için henüz tam anlamıyla değerlendirme yapmanın zor olduğunu söylüyor.

“Değerlendirme yapmak zor. Henüz sadece araçtaki her şeyin nasıl olduğunu görmek için kontrol yapabildik. Ama sonuç olarak ben güncellemelerden memnunum. Yarın bunların ne kadar işe yarayacağını ve Red Bull’a ne kadar yakın olabileceğimizi göreceğiz.”

Ayrııca Alonso, Ferrari’nin sıralamalarda daha iyi bir performans sergilemek için Cuma günlerine olan yaklaşımını değiştirdiğinden bahsetti.

“Yarışlar için olan yaklaşımımızda bazı değişiklikler yaptık. İlk yarışlarda sıralamalarda otomobilin performansını maksimumda kullanamadığımızı gördük. Bu yüzden antrenman programının yarısını yarış simülasyonu ve diğer yarısını da sıralama performansı üzerinde çalışmak için ayırdık.”

 


Yorumlar

  1. videoyu izleyince sistemin nasıl çalıştığı da açıkça ortaya çıkıyor. zaten elinin üstünde sargı bezi gibi duran gri ped görünümlü parçanın bir görevi olduğu anlaşılıyordu; nitekim düzlüklere çıkarken, gri pedli bölgeyi hava girişini kapatmak için kullanıyorlar. böylece hava arka kanada gidiyor. elini çektiğinde de hava akımı kesiliyor. güzel bir uygulama ama, yarış heyecanı içerisinde, türlü türlü hava durumları karşısında, büyük bir mücadele içerisindeyken hem konsantrasyon dağıtacak, hem de yanlış bir hareket yapmaya sebebiyet verebilir. yine de, kokpiti delmek mümkün olmadığından güzel bir çözüm olmuş diyebiliriz. aracın performansını arttıracağı kesin, bakalım verimliliği de bu kadar oacak mı? buradan kazanılan zaman, pilotun dikkatini bir parça da olsa yarış boyunca bu bölgeye verme zorunluluğuna değecek mi?

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    burunda delikte zor olur yusuf çünkü şasiye müdahelede bulunamıyorlar. bu yüzden motor kapağına açtılar deliği..

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sanırım Ferrarinin sistemi biraz daha karışık Mclaren'e nazaran… Newey ne yapacak merak ediyorum!:S

  4. Sir Jack B.  avatarı

    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/14051-ferrari-barselonada-f-kanali-kullanma-niyetinde-haberi.html

    Hava girişi motor kapağında. Hava akımı kokpite geri dönüp sonra tekrar arkaya gidiyor olabilir. Biraz dolanbaçlı ama o delikle kokpitin bir bağlantısı olduğu kesin.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    o zaman burunda bir delik açılmış olabilir, ancak düzensiz kullanımda ciddi yol tutuş kaybına yol açabilir. Massa'da bu durumda bahsetmiş biraz, kaş yapayım derken göz çıkarmazlar inşallah

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    şu anda sistemin nasıl tam olarak kullanıldığını bilemediğimiz için yorum yapamayız. Ancak açık şekilde düzlüklerde sol kolunu kullanmayıp köşeye çekiyor, hatta bir iki yerde kolunu eski yerine getirdiğinde araç sersemliyor… Hava konrolünü Mclaren gibi Manuel yaptıkları açıklandı geçenlerde…şasiyi değiştiremediklerine göre ayaklarını kullanamazlar. diğer ihtimal ya kafaları ya da kolları ki kafada imkansız. Tek seçenek kollar kalıyor…

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    iyi güzelde önde hava deliği yok gördüğüm kadarıyla, hangi havayı koluyla kesiyor 🙂

  8. espoir(Al10so)link verebilirmisin:)

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşlar şok şok şok flaş flaş flaş… Ferrari sistemi sol kol ile çalışıyor! facebookta yayınlanan videoda Alonso'nun sol kolunu düzlüklerde direksyondan ayırıp köşeye yanaştırdığı görülüyor!Yarın sıralama turlarında neler yapabileceklerini daha iyi anlarız.Sistemin ayrıntıları da yakında ortaya çıkar!!! Ben buldum:D

  10. herkesin aklında şöyle bir düşünce vardı: diğer takımlar redbulla 0,3 saniye yaklaşacaklarını söylüyorlardı. fakat redbull 0,3 saniye kendisi kazandı. dolayısıyla diğer güncellemelerle beraber daha kararlı çalışan bir araç paketine ulaştılar. bu sene gerçekten redbull iyi bir araç tasarımına sahip ve bu diğer takımları telaşlandırıyor. sene sonu için 1.lik adayının ilk ismi şu anda redbull. bunu da hakediyorlar.

  11. Yine sene başındaki olay.Fernando Red Bull çok iyi diyor,Webber Mclaren gücünü göstermiyor diyor,Hamilton Red Bull çok hızlı diyor bu ne ya :)Anlaşılan ancak sıralamalarda net birşey göreceğiz.

  12. burak bocek avatarı

    Sakin olmalıyız kartını göstermeyen bir tek Mclaren değil.Bizde sürekli sıralama ayarı ile çıkmadık belli ki.Burda epeyce parça deniyoruz.Daha 1 antreman seansı artı sıralama turu var çok şey değişebilir.0.8-0.9sn fark olduğuna inanmıyorum.Çin'deki gibi
    aynı kalmıştır kapatamasak bile bence

  13. kingofspain avatarı

    Bunlar psikolojik demeçler.Çinde esas rakiplerle fark 0.2-0.3 iken şimdi çok çok fazla.Yarın antremandan sonra netleşir.Hatta sıralamaları beklemek en iyisi.

  14. offfffff sıkıldım bu red bull egemenliğinden içecek takımı 40-50 senelik takımları geçebiliyor aslında onları tebrik etmek gerek başta da adrian newey'i

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir