Monako'da Format Değişikliği Takımların Kararına Bağlı

yazar:

kategori:

Monte Carlo caddelerinde sıralamaların ilk seansında yaşanacak trafikten korkuluyordu ve pilotlar bu endişelerini FIA yarış direktörü Charlie Whiting’e bildirdiler.

Pilotlar tarafından ortaya atılan çözüm seansın ikiye bölünmesiydi, buna göre hızlı araçlar yavaş araçlardan ayrı olarak turlar atacaktı.

Autosport’un haberine göre bu konu cuma akşamı yapılan pilotlar brifinginde görüşüldü ve karar takımlara bırakıldı.

Whiting pilotlara böyle bir değişikliğe tamamıyla karşı olmadıklarını ancak böyle bir kararın pilotlar değil takımlar tarafından verilebileciğini söylemiş.

Eğer takımlar ortak bir karar alıp formatı değiştirme kararı alırsa gerekli düzenlemeler yapılacak ancak ortak bir anlaşmaya varılması pek kolay görünmüyor.


Yorumlar

  1. kingofspain avatarı

    O zaman 7nci pilot kim olacak?Biraz garip geldi bana.Geçen senelerdede böyle fikirler ortaya atıldı ama sorunsuz sıralamalar oldu.

  2. kingofspain avatarı

    Ben bunu anlamadım.Hangi seansı ikiye bölecekler?

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    raikonen de,daha fazla benzinle ve her ne kadar monaco da olsa o yılki berbat mp4-21 le alonso yu çok yakından takip ederken ve daha geç pite girip yarışı kazanacağı anda giren sc ile beraber bütün avantajının öldüğü ve sc periyodunda yaşadığı elektrik mi motor mu belli olmayan sorunla yarışdışı kaldığı yarış,muhtemelen mclaren in o yıl kazanmaya en yakın olduğu ama işte bu tür şanssızlıklar yüzünden kazanamadığı yarış.. yanlış hatırlamıyorsam montoya da 2. olmuştu kötü bir performansla(raikonene göre)..
    bu yıl kesinlikle böyle bir kural lazım,yoksa işler içinden çıkılmaz bir hal alır,bunu dostlarla olan sohbetler de bizler bile dile getirirken,pilotların ve takımların bunu düşünerek düzenlemesi isteyişi gayet gerekli zaten

  4. foto 2006'dan. malum, olayli yaris. schumi'nin siralamada yaptiklari ve webber'in cosworth motorunu yaktiktan sonra direksiyonu atisi ve david coulthard'in red bull'a ilk podyumunu getirip supermen pelerini ile podyuma cikisi aklimda kalanlar. ve tabi christian horner'in ciplak denize atlayisi varmis ama onu tv'de goremedik tabi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir