İspanya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Tahminlere geçmeden önce bu haftaki “iddaa” proramına bir göz atın tıklayınız

Sıralama

Cuma gününün ardından görünen o ki Red Bull yine önde ama hızlarını sakladıkları düşünülen McLaren şimdilik en ciddi rakip. Cuma ikinci serbest antrenmanda yumuşak lastiklerde Hamilton derecesini pek geliştirememişti, tarafiğe takıldığını söylemişti. Yani tur dereceleri arasındaki büyük fark, yanıltıcı görünüyor. Mercedes’in buraya getirdiği yeni paket işe yaramış görünüyor, özellikle de Schumacher için. Cuma iki seansta da 3. sırada yer almıştı. Bu, onu sıralama için çok önlere taşımayacaktır ama yarışta, güvendiği bir araçla iyi sonuçlar alabilir.

Sıralama tahminlerinin daha çok son antrenmandan sonra yapılması taraftarı olarak ilk izlenimlere göre yumuşak lastiklerde daha iyi iş çıkaran Red Bull’ları önde görüyorum. Webber, hafta sonunun sert lastiklerinde biraz daha iyi göründü ama S3’de yumuşak lastikler kullnılacaktır ve bu nedenle Vettel yine en büyük favori, alışılageldiği üzere.

Yarış

Açıkçası yarış tam bir belirsizlik. Vettel’in de ilk açıklamalarında olduğu gibi en büyük merak konusu hava. Havanın değişiminde Button’un ne kadar başarılı tercihler yaptığını gördük. Artık hava tahmin cihazlarına değil de Button’un ne yaptığı referans alınır olacak yönünde spriler bile dolaşıyor. Yarış galibiyeti riskli. Eğer yağmur yağmazsa büyük ihtimalle ilk virajı önde dönen kazanacak. Bahreyn benzeri bir yarış bizi bekliyor olabilir. Oynamak isteyenler için favori Vettel, sürpriz olarak da sert lastiklerle iyi giden Webber.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Yarış birinciliği ne kadar riskli ise bu grup da öyle. Evinde ayrı bir motivasyonla, fena işler yapmadan çalışan Alonso, her zaman ilk sıraların adayı Vettel, Hamilton ve Webber. Uzak durmanızı tavsiye ederim. Oynayacaklar için ise yarış birinciliğindeki tahminler geçerlidir. Favor: Vettel. Sürpriz: Webber

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Bu grupta ilk başta button ve Massa öne çıkıyor gibi ama artık Barselona’nın beklenmesi gerektiğini her zaman söylediğim Schumacher göze çarpıyor. Çin’deki kötü sonucun ardından eğer eleştirileri hafifletmek için az yakıt yükü ile çalışmadıysa güçlü olacaktır. Cuma çalışmalarında ayarları tam oturtamayan, arklı şeyler deneyip doğru rotada olmayan Rosberg geride kalmıştı. Ayrıca button, antrenmanda pit çıkışında bir parçaya çarparak bargeboard’ın a zarar vermişti. Sıralama sonuçları da büyük önem taşıyacak ama buranın favorisi bana göre Schumacher, sürpriz Button

Grup C (Alguersuari-Barrichello-Kubica-Sutil): Haftalardır beni yanıltmayan Kubica burada da öne çıkıyor. Cuma günü iyi çalışamadı, aracında önden kaymalar yaşadığını söyledi ama bunların üstesinden gelecektir. Sıralamada Sutil’in gerisinde kalsa bile yarış içinde veya kalkışta bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Kubica yazılabilir.

Grup D (Buemi-De la Rosa-Hulkenberg-Kobayashi): Hulkenberg’i önde düşünebilrdim ama dünkü kazası, özgüvenini zedelemiş olmalı. Ayrıca çalışmaları da eksik. Sauber pilotlarının o kadar da zorlayacaklarını da düşünmüyorum. O yüzden Buemi yazılabilir.

Grup E (Kovalainen-Liuzzi-Petrov-Trulli): Bu grupta Lotus’ların önde gelmesi için yarışta bir garipliğin olması gerek. Normal şartlarda bu grubun mücadelesi Petrov ve Liuzzi arasında geçecek. Petrov da takım arkadaşı Kubica gibi önden kaymalardan şikayetçiydi. Yine sürekli söyledim: Petrov yarışı tamamlarsa iyi yerlerde olur, ki son yarışta bunu gösterdi. Şimdi de durum böyle ama sorun yaşamasını bekliyorum. Liuzzi yazılabilir.

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Glock-Senna): Son grupta işler biraz Glock lehine işleyecek gibi. HRT’ye göre daha hızlı görünüyorlar. Virgin takımında ise yeni şasiyi sadece Glock kullanacak. Bu durumda yarışı tamamlaması halinde Glock buranın favorisidir, yazılabilir.

Oynanabilecek kupon: Kubica (Grup C), Buemi (Grup D), Glock (Grup F)

Hazırlayan: Gökhan Kamil


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir