Alonso: "Red Bull ile Mücadele Edemeyiz"

yazar:

kategori:

Sıralamalarda dördüncü cebi elde eden İspanyol pilot, Mark Webber’den neredeyse bir saniye yavaştı.

Alonso yarışta daha yakın olacakları konusunda umutlu olsa da Red Bull’un yarın yetişilemez olacağını söylüyor.

“Tutunma ve downforce açısından kusursuz değildik bugün. Ayrıca ayarlardan da tüm hafta sonu tam anlamıyla memnun olamadık. Ama bir şekilde son seansta doğru kompozisyonu bulduk ve son seansta attığımız tur ile maksimum potansiyelimizi ortaya koyduk.”

“Yarın yarışta umarım performansımız Red Bull’a daha yakın olur. Çok güçlü bir yarış hızımız var ve bu yüzden yarın biraz daha yakın olmayı umuyoruz.”

“Eğer 0.2 ya da 0.3 gerideyseniz zafer için savaşabilirsiniz ama bir saniye gerideyseniz sadece çok geride kalmamayı umarsınız. Normal şartlarda Red Bull yarının favorisi.”

“Yarışa çok büyük bir güvenle gidiyoruz, podyumda olmak için şansımız olduğunun farkındayız. Sadece fırsatları değerlendirmeliyiz.”

Pit alanından çıkarken Rosberg ile bir temas yaşayn Alonso özellikle de diğer pit alanı olaylarının ardından bir cezayı hak etmediğini söyledi. Rosberg ise Alonso için ceza çağrısında bulunmuştu. Yarış komiserleri şu anda olayı inceliyor.

Alonso: “İlk olarak, ne yazık ki Nico’yu görmediğimi söyleyebilirim. Garajdan çıkarken görüş açısı çok iyi değil. Bu yüzden mekaniklerinize güveniyorsunuz.”

“Eğer buna bir ceza gelecekse, pit alanı olayları açısından diğer yarışlarda olanları da gözden geçirmemiz gerekecek. Son olarak da, bir ceza durumunda, pit alanındaki güvenlik tehlikeye atıldığından takıma ceza gelecektir. Ama umarım böyle bir durum olmaz.”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Startta bişeyler yaptık yaptık çünkü RedBull'a karşı tek avantajımız ilk sektör yoksa sorun yaşamalarını beklemek durumundayız…

  2. Massathebest arkadaşım kıyaslama yaptığın o olayda temas vardı.spin vardı.Ayrıca ceza gelirse bunun takıma gelmesi gerekir demesinden neden rahatsız oluyorsunuz.Hangi durumda cezanın kime ne şekilde verilebileceğini bilmek kötü birşey mi.2010 Melbournede telsizle massaya ne zaman gaza oturup ne zaman fren yapacağı talimatı verenlerin 2008 valenciada sutilin yerini söylemeleri gerekirdi diyebilirmiyiz.O zaman buna da şaşırmayalım olmaz mı.

  3. Hüseyin Timur avatarı
    Hüseyin Timur

    Klasik Alonso tavrı.. Ama suçsuz olduğu doğru…

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bak birader,aşağıdaki yazını karaktersizliğine verip herhangi bir şey yazmadım,ama burada sarf ettiğin kelimelerle hakaret boyutuna ulaştın,sen kimsin de bana herhanbi bir haberden çek git diyebiliyorsun,kaç günlük üyesin birader sen,ya da neyin peşindesin ve ya bunu söyleme hakkını nerden alıyorsun,
    ayrıca tuttugunuz pilota nerede hakaret etmişim ben? şurada yazdıgım hangi yazıda hakaret var alonso için,ki hiçbir yazımda yoktur. nerenden uyduruyorsun da gelip bu kelimeleri kullanıp onur aybarsın sarfettiği kelimeleri hakadecek yazılar yazıyorsun,seninle alakası 0 olan bir konuya eğilip akıl karı olmayan şeyler söyleyip,ondan sonra da,yok sayıyla mı verdiler yok vıdı vıdı muhabbeti yapıyorsun,önce kendi yaptıklarının muhabesini yap bakalım.senin gibilerle de muhattap oluyorum ya suç da ben de ya asıl her neyse ne halin varsa gör.

  5. Onur aybar ne demek istiyorsun sen … konuyla ilgili bir yorum yaptın tamam … buradaki isnaları eleştirip sınırları zorlamayın.Ayıp denen birşey var.Birisi gelir taraftarı olduğumuz pilota hakaret eder defol git diyince diğeri gelip ortamı yumuşatan sözler serfedip peşine bize hakaret eder.Ulan sizi sayıylamı verdiler zibidiler.İnsanın mpralinin bozuk olduğu anlar olurr lütfenn sınırları zorlamayın.

  6. kingofspain avatarı

    Çığırtkanlık yapmıyorum,komplexte yapmıyorum,kinde kusmuyorum,banlanmadımda.Gel istiyorsan efendi efendi konuşalım senle msnde burada ortamı germeylim,orta bir yol bulalım.Sinirlenecek birşey yok.Banlansam banlandım derim.

  7. Alonso'nun, cezayı hakedenin takım olduğunu belirtmesi dışarıdan bakıldığı zaman 'Alonso işte' şeklinde yorumlanabilir. Ama bana göre Alonso bu beyanı ile hangi olaylarda cezanın kime kesileceğini bildiğini göstermiş.

  8. elif çivici avatarı

    Podyum için biraz şansa ihtiyacı var.Redbull u geçmek zaten imkansız belki 3.lük için mücadele edebilir.Ama bu sefer de Hamilton temiz yerden kalkıyor,güzel çekişmeler izleyecegiz bu ikili arasında.Kendi evinde podyumda bitirebilir umarım.

  9. küskü çekip git şu haberin altından.Sizin pilotlarınızda açıklamalarda bulunmuşlar.Orada yorum kısmında bolca boşluklar var ve bence oraya gidiverin.

  10. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ben asla birilerine kin kusmak için her habere yorum yapmam senin gibi,işin gücün alonsoyu savunmak ve bunu yaparken de sürekli seni kompleks sahibi yapan lewisi ortaya sürmek.bir de yalan da söylüyorsun,banlandım ve yeni üyeliğim de bu diyemiyorsun,2 günlük üyelikle kimse gelip burda her haberde çığırtkanlık yapmaz.her neyse,tamam ben kadıköyde yaşıyorum ama farketmez istanbulda herhangi bir yere gelirim çay içmek için.

  11. kingofspain avatarı

    İsim falan değiştirmedimde olur içeriz sende rahatlarsın.Her yerde Alonso ya nasıl laf ederim diye uğraşıyorsun.Benim değilde kendi yazdıklarına dikkat et bilip bilemden iftira atma.

  12. MagicAlonso avatarı

    bazen bazı insanların bişeyleri izlerken özellike bu F1 ise nasıl izlediğini gerçekten çok merak ediyorum.Massathebest arkadaşım orda bir pit stop var ve pilot aynalarını kullanarak yola giriyor kaldıki o durumda takım bi aksaklık olmadığı sürece pilota arkadan gelen araç olduğu biilgisini veriyor burda ise takım çık diyor ve pilot kafayı yan tarfa çevirmeden genelde yoluna devam ediyor ve kaldıki günümüz araçlarında kafayıo çevirse bile pilot çok fazla görüş açısına sahip değil.Alonso dikkat etseydi bu durum olmayabilirdi fakat oda mekanikerlere güveniyor.Nedir bu Alonso düşmanlığı anlamak gerçekten zor.babanızı öldürse bukadar kin gitmez insan sanırım.

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ya vatandaş,senin ağzından lewis kelimesi düşmüyor hayırdır,rüyana mı giriyor adam her gece? lewis aşağa lewis yukarı ne oluyor? anlaşılan üye isimleri değişiyor ama beyinlerdekiler değişmiyor yanılıyor muyum?
    bak o gün de aynısını söylemiştim,şimdi de söylüyorum,böyle her haberde lewis düşmalığı yapmaya bir son ver,insanların canını sıkma,ya da gel birgün bir yerlerde bir çay içelim,rahatlarsın belki,olur mu?

  14. kingofspain avatarı

    Bazılarıda hırsını gazetecilerden çıkarır işler iyi gitmeyince,takım araç kalmaz.Hatta yere yapıştırır.

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    onları hatırlamazlar arkadaşım boşuna yorma kendini… baksana yazdığı iki yorum arasında 7 farkı bulun testi bile uygulanabilecek arkadaşlar var:D

    Bir köşe diyor bir yuvarlak diyor, sonra aradaki fark çıkıyor. Biri birşeyi bir kere söyle,diğer söyledikleri yepyeni şeylerdir. biri bir kere söylediğini çevirdikçe çevirir.

    Yani farklı köşeler ve durmadan aynı doğrultu üzerinden hareket etmenin farkı çıkıyor ortada. bilmem anlatabildim mi?

    Yuvarlanma tanımlarımız tutmuyor olabilir doğaldır. Çünkü kendinde kabul ettiğin şeye genel geçer yuvarlanma derken bizde çat diye söyleme var. E tabi buna yuvarlanma diyorsan tanımlamalarına birşey diyemem. Her yaklaşımın böyleyse diğer eleştrilerini anlayamadığım için özür dilerim!

  16. kingofspain avatarı

    Lewis te 2 yarışta sorun yaşayınca ''takımın hatasıyanlış karar verdiler'' demedimi?

    Geçende birisi ama Monza 2009'da takım Lewis'i korumuştu şeklinde cevap vermişti.Arada bir fark varmı?

  17. Yuvarlanmaya o kadar alışmışsınki artık bizim yuvarlanma tanımı ile seninki uyuşmuyor

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    herkes yuvarlanamıyor ne yapalım bu da bizim kusurumuz olsun;)

  19. 2008 valencia'da sutil ile pitte tehlikeli çıkış nedeniyle sorun yaşayan felipe massa'ya, inceleme getirilmiş ve sonucunda da PİLOTA 10.000 $ para cezası uygulanmıştı. sanırım orada da ışılklı bir sistem vardı ve aynen mekanikerin lolipopu kaldırdığında "git" demesi gibi yeşil ışığın yanması da "git" anlamına geliyordu. ve o sistemi kontrol eden de mekanikerdi.

    "takıma ceza gelmeli". bunu söyleyen alonso olunca hiç şaşırmıyor insan.

  20. Bende senin bu yorumlarına jetonun köşeli olmasına bağlıyorum 😀

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ben bu yorumların sebebini havadaki nem oranının %48 olmasına bağlıyorum. daha mantıklı bir açıklama olamaz!

  22. Alonso ve son zamanlarda Fettel hariç tüm pilotlar böyle konuşur :D.

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ne alakası var "biz bir takımız"la! görende her pilotun durup durup böyle konuştuğunu sanacak!
    Adam demiş ki benim kusurm yok, çık dediler çıktım. Dolayısıyla yanlış yapılmasının kaynağı benden değil takımdan kaynaklanıyor. Dolayısıla ceza gelecekse bana deil takıma gelmeli diyor.
    Görende Alonso şöyle konuştu sanıcak: Ferrari'ye ceza verin!!!!
    Yahu tamam sevmiyorsunuzda, biraz insaf be kardeşim…

  24. forewer Mclaren… burası bir klan değil vee senin takımından birilerine ait bir haberde değil. eee… senin ne işin var burada.Takım bişey diyormu… Alonso ile takımın sorunu olsa gerek.Alonso,mavi çizginin üzerinde pit bitimine kadar gitmedi.Mavi çizginin üzerinde pitin sonuna kadar giden pilotunuz ne ceza aldıki başkasına talep ediyorsun.

  25. Pilotlarda böyle koşullarda biz bir takımız der ve susar
    Ama alonso ceza gelecekse de Takıma gelir der

  26. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso yine kendini ele vermiş. çok talihsiz bir açıklama olmuş. tekım ve pilot ayrımı sanki.takıma gelecek ceza pilotuda etkilemezmi sanki???

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    çünkü garajdan çıkmak için son sözü görevliler söyler pilot kendi kafasına göre fırlamaz…

  28. " Sanırım göremedi Rosberg'i ve acele etti"

    Rosberg haberinde doğru tahmin etmişim.

    Alonso Red Bull'ların hızının fazla olduğunu sıralamadan önce de söylemişti. Ancak elinden gelenin en iyisini yapacağını düşünüyorum.

  29. Neden takıma ceza gelecekse sanki takım itiyor seni pit alanından.Adamlar senin aracını piste sokmak için uğraşıyorlar o arada bir de Rosbergi dakka dakka kontrol mu edecekler.İnsan azıcık takımını koruru ceza geleceksede takıma gelir demez .Direk sana para cezası gelmeli

  30. Alonsomania  avatarı

    elbet fırsatlar olacaktır. Ama red bull ulaşılmaz nerdeyse bi iki yarışı kurtarsalar bile 1 sn çok büyük bi fark red bull bütün sene en önde olucak gbi gorünüyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir