Rosberg: "Alonso Cezalandırılmalı"

yazar:

kategori:

Alonso son seansın başında pitten çıktığı anda Rosberg’in arkadan gelmesine dikkat etmeden yola çıkmış ve Rosberg’in pit duvarına oldukça yaklaşmasına neden olmuştu.

Bu konu hakkında konuşan Rosberg “Bu tehlikeliydi çünkü pit duvarında duran insanlar vardı ve eğer orada bazı parçalar uçsa ya da benzer şeyler olsaydı… Kaza olabilirdi. Neredeyse pit duvarına vuruyordum bu yüzden bu tür şeyler için ceza verilmeli.” dedi.

Alonso ise kazayı önemsemedi: “Umarım kaza, temas ya da performans kazancı olmadığını dikkate alırlar.” dedi.

Bunun yanında Rosberg, takım arkadaşı Michael Schumacher’e bu sezon ilk defa sıralamalarda geçilmesi karşısında üzgün.

Rosberg “Tüm hafta sonu boyunca zorlandım, tüm virajların ortasında önden kayma sorunu yaşadım. Önden kaymaları sevmiyorum. Michael bunun üstesinden daha iyi bir şekilde geldi ancak benim için durum zordu.”

“Sonuç olarak ondan 0.1 sn daha yavaşım ve onun hafta sonu gösterdiği iyi performans karşısında bunun kabul edilebilir olacağını düşünüyorum. Ancak yine de olmak istediğim yerde değilim. Red Bull’ları zorlamak istiyordum ancak şu anda bu konuma yakın yerde değilim.” dedi.


Yorumlar

  1. Fernando kendi evinde kendi seyircisi önünde neden böyle birşey yapsın ki.Olası bir temas kimin işine yarar ki.Bu olayı HRT pilotlarından biri yapsa diyebilirim ki nasıl olsa kaybedeceği hiçbirşey yok.Ama burada Fernando nun bu saatten sonra riske girmeyeceğini anlamak çok zor olmasa gerek.Genel ahlak kurallarına aykırı ,kişi ve kurumlara hakaret niteliğindeki yorumların sebebi Çindeki pit yolu olayının rövanşı mı acaba diye düşünmeden edemiyorum.

  2. çirkeflik parayla mı? evet 20.000 dolar 😀

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    çindeki olayla bunun zerre alakası yok,lewis çıkışta vettelin hemen yanındaydı,patinajda kaldığı için geride gibi göründü,ayrıca alonso gibi yavuz hırsızlık yapıp yanındaki adamı duvara sürmedi,bilakis pistin dışına doğru itildi..
    konu nasıl oluyorsa oluyor hemen neden o almadı şu almadı durumuna geliyor,tamam elbette bazı konularda karsılastırma yapılır ama bu konuların aynı şeyler olması lazım öncelikle..
    ayrıca konu çok fazla büyütülecek bir konu değil,ceza filan alıcak bir konu ise hiç değil,zaten yarım ekmek döner ve bir kutu kola parasına sonuçlanmış galiba:D

  4. kingofspain avatarı

    İlk defa böyle bir olay oldu F1 de.Çinde Hamilton-Vettel arasında hiç yaşanmadı.Verin verin.Sanki bir kaza var ortada.Schumi 200. de çıkarken Webber a çarpmış ve ön kanadını kırmıştı.Bunda hasar bile yok.

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ağzın açılmasından değil ağızdan çıkanlardan dolayı o eksiler. Yahu takmıyorum diyorsun niye bu kadar hayata küstün onu anlamadım.
    Bu site neler gördü neler. Aynı şeyi iki farklı kişi yazmış biri -lerde yüzüyor biri artılarda coşuyor. biri bravo demiş + bilmem kaç oy almış. Düşüncelerini başkalarının değer yargılarına göre değerlendirme bence…

  6. Boşver Michael_F1 biz alıştık eksi yemeye hiç takmıyorum ben salla gitsin:)))

  7. rosberg kesinlikle haklı çinden sonra yaptığı bu olay hoş değil.En azından kınanmalı veya para cezası verilmeli.Ayrıca rosbergi ve mercedesi de küçümseyenler kendilerine baksınlar.Redbullar yarın yarışta bu kadar hızlı olamazlar.F Duct redbuluun tozunu alır merak etmeyin

  8. emre özduru avatarı

    Önden kayma mı?

    Ben bu mercedes'i anlamıyorum. İlk önce Schumi sonra Rosberg nedir bu önden kayma problemi daha önce araç daha fazla önden kaymıyormuydu??

    Eğer ilerleyen yarışlarda bu önden kayma sorununu minimize edebilrlerse ki artık araçın yapısal sorunundan ötürü bu sene tamamen düzeltebileceklerine pek ihtimal vermiyorum ama ne kadar az olursa Schumi öndekilere daha da fazla yaklaşacağı artık gün gibi aşikar oldu.

    Bu arada artık medya olsun yada anti Schumi'ciler nerdesiniz,yorumlarınızı görmek isterdim doğrusu?

    Alonso-Rosberg için se bence normal bir olay. F1 yarışı bu centilmenlik yarışı değil? F1 standartlarına göre normal bir olay,eğer olay denirse!

  9. Sir Jack B.  avatarı

    Ben Vettel ve Rosberge de ceza bekliyorum. Antrenmanda sarı bayrak altında kendi zamanlarını geliştirdiler. 3 pilot daha vardı böyle. Bakalım yaptırımı ne olacak.

  10. Ağzınızı açmayın – alacaksınız.Didem Rosberg bu konuda kesinlikle haklı diyor – alyıor burda söz gümüşse sükut altındır arkadaşlar.Ziya Paşadan bir sözle olayı noktalıyorum ''Nadanlar eder sohbet-i nadanla telezzüz,Divanelerin hemdemi divane gerektir''

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    alışkanlık??? :D:D:D:D
    Diğerlerine verilen cezaları görünce yaklaşımınıza göre tebrik etmeleri lazım,ceza vermeleri değil!

  12. Alonso uyarı almalı en azından rosberg haklı

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    millet pilotuna laf söylesene -'yi basmıyor. Fikir zikir olayı oldu sanırım biraz burada…
    ayrıca madem takmıyorsun,niye takıyorsun??

  14. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    alonso bunu alışkanlık haline getirdi. pit yoluna girince kendini kaybediyor. başkalarına eleştiride bulunacağına önce bi kendin ne yapıyosun ona bak. rosberg kaçmasaydı temas olacaktı büyük ihtimalle. buna da ceza gelmezse bi şey demiyorum artık

  15. Sir Jack B.  avatarı

    Temas yoksa büyütülecek bir şey değil.

  16. bianconera rbr nin bu konuyla alakası yok.
    evet alonso tehlikeli idi.bu gayet açık versinler para cezasını.sıra cezası ağır olur.

  17. MagicAlonso avatarı

    burda takımında hatası büyük sonuçta yolu kontrol edip çıkış iznini takım veriyor.Alonso bunu elbetteki isteyerek yapmamıştır.Görmediği açık zaten çünkü bodoslama yola dalıyor önüne geçeyim yavaşlatayım gibi mantığı olan insan böyle saçma bir giriş yapmaz.Ama yinede dikkat etmek gerekiyor.muhtemelen para cezası alır

  18. Ya bence bu sitedeki + – olayı kaldırılsın bu nedir ya milletin pilotuna hiç laf söylenmeyecek hemen – Alonso hatalı onu bile söyleyemecez.Sanki millet bu verilen – leri takıyorda.Ama çoğu kişinin buraya yorum yazmasını engelliyor ve insanlar burdan soğuyup farklı yerlere gidiyorlar

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    evet bencede Alonso Rosberg'in geldiğini gördü duvarın arkasını görebilme özelliğiyle ve sonra tam saniyesinde takımdaki görevlinin çık talimatından alakasız bir şekilde dışarı çıkıp Rosberg'i duvara çarpmak için yola atıldı! ancak Rosberg esneklik gücüyle arabayı enine küçülttü ve son anda kurtuldu!
    Artık çok olmaya başladı bu Alonso, kesinlikle ceza verilmeli ve süper güçleri Yüzük konseyinde tartışılmalı!

  20. Rosberg bu konuda kesinlikle haklı

  21. Tamam yarışta agresif olun buna birşey demiyoruz; ama olup olmadık yerde de başkalarını tehlikeye atmayın.Alonso bunu sık yapmaya başladı.Artık buna ceza verilmezse kime verilecek acaba.

  22. _bianconera_  avatarı

    Ne dersin sen Rosberg 🙂
    REdbull'un tozunu alırsın ancak..

  23. Ben Rosberg'in her zaman daha iyi olma isteğini çok beğeniyorum. Azimli ve hırslı olduğunu da hep altına yorumlarım.

    Alonso tehlikeli bir çıkış yaptı. Sanırım göremedi Rosberg'i ve acele etti. Bu bir hatadır. Kınama olsacağını sanmam ama bir para cezası durumu olabilir. Akşam alırız haberi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir