Ferrari Pit Olayı Nedeniyle Ceza Aldı

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü Rosberg, Alonso’nun pitten çıkışta önüne kırması nedeniyle yavaşlamak ve pit duvarına yaklaşmak zorunda kalmıştı.

Hakemler, Alonso’nun pit ekibi tarafından güvenli olmayan bir şekilde çıkarılması nedeniyle takımı cezalandırdı ancak Alonso’ya ceza vermedi.


Yorumlar

  1. özlem tamer avatarı

    bazıları alonsoya ceza verilmedi diye çıldırmış durumda 🙂 ama hata takımın hatası ve cezası kesildi. Objektif gözlerle bakabilmek çok mu zor?

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Evet katılıyorum Mercedes Benz arkadaşım… hatta admin arkadaşlar alttaki videoyu izleyip, bu kadar basit bir olayı bu kadar büyütenleri; hatta ve hatta daha bu sene içinde olan bir sürü olaya rağmen şu yapsa kesin ceza alırdı(yok artık!!!!) diyenleri de gördükten sonra; siteye üyelik için birde IQ testi koymalı! hatta bir de aklında boy gibi yaş ilerledikçe artmadığını yorumların altındaki uyarılara eklerlerse daha da iyi olur…

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Basın (-) leri hiç önemli değil.Ben doğruları söylüyorum bazılarının zoruna gidiyor.Adam daha bir iki hafta önce kendi takım arkadaşına neler yaptı.Çocukça savunuyorsunuz ya bu adamı.Site yöneticlerinden ricam avatarların yanına yaşlarda eklensin.Görelim çocukları..:))

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    alonso aynı haraketi mclarende yarıştığı dönemde yapmış olsa 5 sıra cezası alırdı burda hiçbir ceza yok. şimdi lewis yapsa kınama yada grid cezası gelirdi.

  5. Rosbergin aracının o esnada hızını bilenler çok az olsa gerek.Orası döner kavşak değil ki pilot önce sağa sonra da sola bakıp yola devam etsin.Fernando nun aracının garajdan çıkarken Rosbergin olay mahalline geliş hızı 10 veya 20 km/h değilki.Biz o hızı şehir içinde yapamıyoruz buna rağmen görüş alanı konularında özellikle yanyol veya tali yol çıkışlarında sorun yaşıyoruz.Size göre Fernando sağa sola bakıp sonra fren yapıp yola devam etmeliydi.Dikkat edin araçlar garajlardan belli bir hesaplamaya göre çıkarılıyorlar.Asla rasgele değil.Bu hesapları pilot değil takım yapar.Pit yolunda araçlar yanyana herzaman gelebilir.Bu yanyana gelmeler çinde de oldu her zaman her yerde de olabilir.Bu güne kadar pit yolunda defalarca olaylara şahit olduk.Kimi nin aracının yanmasına bile.Zamanın, altın değerinde olduğu bu sporda bu tür olaylar normaldir.Birde merak ettiğim neden rosberg bu konuda hakkında yarış hakemi gibi konuşma yapıyor.Aklınca kameralardan kaçmış olabilir diye şikayette mi bulunuyor.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Kesinlikle Alonso onu bilerek yapmamıştır.Zira geçmişinde böyle olaylar hiç yok.:))

  7. buna da bir sey bulmayin arkadaslar yani 🙂 gayet yerinde bir ceza. ancak alonso'nun da bir sucu yok.

    da miktar biraz fazla geldi bana ya. ben 3 bin 5 bin usd falan bekliyordum.

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Veyis, • Mc Laren ~Mercedes GP~ gibi arkadaşlara şunu söylüyorum; Bana bir tane pilot gösterinki garajdan çıkarken kafasını ters yöne çevirip araç geliyor mu diye baksın? Bütün pilotların yaptığı gibi çıkıyor Alonso, bu nasıl bir tabir tarlada sürüyormuş gibi bütün pilotlar tarlada mı sürüyor?

  9. emre özduru avatarı

    Arkadaşlar bu normal bir olay, F1'içinde bunlar hep oldu ve hep de olacak.

    Neyi paylaşamıyorsunuz anlamadım???

  10. Burada hata Alonso'da değil takımdadır. Araç pitten çıkarken pilotun o açıdan gelen başka bir aracı görmesi imkansızdır. O yüzden pit çıkışında bir mekaniker bulunur ve pilota çıkması için işaret verir. Ama burada bu çıkış sorunlu oldu.

  11. Alonso'nun garajdan çıktığını unutuyor insanlar sanırım.

    Şöyle düşünün. Önünüzde 5 metrelik bir koridor var ve dışarı, trafiğe açılıyor. Siz de oradan koşarak çıkacaksınız ve size yardımcı olan arkadaşlarınız "ok, yardır kardeşim" diyor. çıkınca kendinizi trafiğin içinde bulursanız bu sizin çirkefliğiniz mi olur yoksa arkadaşınızın dallamalığı mı acaba?

    garajın içinde pilotun oturduğu yerden 20 metre öteki Rosberg'in aracı görünmüyor yani.

    ayrıca F1 araçlarının nasıl sıçradığını biliyorsunuzdur herhalde. Alonso'nun 2 metre ilerleyip durması kolay değil. araçlar garaja çekilirken görmüşsünüzdür nasıl sıçradıklarını.

    ama çirkef Alonso işte ya.

  12. sanki alonso tarlada sürüyomuş gibi yola bakmadan çıktı. bir çirkeflik daha…

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.youtube.com/watch?v=16KxVDmOqGo&feature=related

    burada sutil ile massa'nın yaşadığı olay var, kınama cezası gereksiz olmuş bence ama sonuçta 3 korner bir penaltı olmadığından…

    cezanın farklılık gösterme sebebinide zaten vega açıklamış…

  14. vega nitro, oraya dikkat etmemişim. ben alonso'nun pit yapıp çıkıyor olduğunu sanmışım ama alonso direkt garajdan çıkarken yaşanıyor bu durum. bunda da alonso'nun bir hatası ya da yapabileceği bir şey yok.

    cezanın takıma gelmesi son derece doğru.

  15. burak bocek avatarı

    Ceza doğru kurallar dahilinde.Bu arada konu ile alakasız ancak Serhan Acar yayında söyledi:"Motor konusu ile ilgili takımların bilgisi dahilinde,Fia dan izin alınabiliyormuş."Yani demediğinizi bırakmadınız bize buyrun şimdi:9

  16. massathebest, bahsettiğin olayla bu olay arasında küçük ama önemli bir fark var. Biri normal pit prosedüründen sonra çıkıyor, diğeri ise "takım garajından". Takım garajından çıkmak ile normal pit prosedüründen sonra bölümden ayrılma arasında "pilotun görüş açısı" arasında bir fark var.

    Pilot garajda iken duvarlar yüzünden belli bir bölümünü göremiyor pit'in ve takımın dediğine "güvenmek" zorunda kalıyor.

    Sanırım FIA bu durumu dikkate alarak takıma ceza verdi.

  17. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    herşeyden o aracı kullanan kişi sorumlu, buna başka açıklama getirmeye çalışmak olur mu hiç, Alonso sorumlu değilse frenide içerden kontrol etsinler

  18. üzülecek bir şey yok. hız dünyasında olağan şeyler bunlar.(daha kötüsü, kaza da olabilir, pit duvarındaki insanlar yaralanabilirdi. buna şükür) ayrıca santander amcam sağolsun. para çookkk:d

    şaka bir yana,
    ayırt edilmesi gereken; kimse kaza yapmak, teklikeli olmak, insanların hayatını tehdit etmek için piste çıkmaz. herkes için söylemiyorum ama ne yazıkki aksini iddia eden arkadaşlar var.

  19. kendi adıma, takım yada pilot cezaya uğramış hiç fark etmiyor. sonuçta bu para cezası pilot ya da takımlar için denizde damla.

    2008 valensiya'da da aynı durum gerçekleşmiş ve massa gaza basmış, sutil ile yanyana gelmişlerdi. bu olayın yarıştan sonra inceleneceğini duyuran fia, yarış sonunda massa'ya kınama ve 10.000 dolar para cezası vermişti. halbuki orada da mekanikerin talimatıyla hareket etmişti massa.

    bu ceza ve incelemelerde, bir standart yok mu? neye göre bu para cezasının miktarı ve takıma mı, yoksa pilota mı verileceği kararlaştırılıyor?

  20. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ceza gelmesini bekliyordum. yerinde bir karar

  21. 2008 de Massa da almıştı Valencia da yanılmıyorsam böyle bir durumda para cezası. Tartışılacak birşey yok bence.

  22. Ertan Akkaş avatarı

    Alonso'ya ceza verilmemesinin sebebi sorunun Alonso'dan kaynaklanmaması. Pitten çıkarken baş bir acaın gelip gelmediğini pit ekibinin lideri kontrol eder ve pilota çıkması için işaret verir. Zaten Alonso işareti alıktan sonra sağına soluna bakmaz tüm pilotlar gibi kafasını yaslayıp yoluna bakar.

  23. kingofspain avatarı

    Neden bu tip olaylarda hep takım ceza alıyorda Alonso olunca ona verilmesini istiyorsunuz?

  24. Karar beklediğimden hızlı geldi. Ferrari'ci arkadaşlarımız üzülmesinler ancak karar böyle.

    "Hakemler, Alonso'nun pit ekibi tarafından güvenli olmayan bir şekilde çıkarılması nedeniyle takımı cezalandırdı ancak Alonso'ya ceza vermedi."

    Tabi ki parayı Alonso ödeyebilir kendi isteğiyle, sanırım öyle de olacak.

  25. efendimayin  avatarı

    Neden alonsoya ceza yok saçma takımın ne suçu var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir