Newey, Jeton Sisteminin Kaldırılmasının Harcama Çılgınlığına Sebep Olacağını Söylüyor

yazar:

kategori:

Adrian Newey, motor gelişimindeki jeton sisteminin kaldırılıp tamamen serbestlik gelmesi halinde bunun tam olarak ekonomi savaşına döneceği konusunda uyarıyor.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde 2017’de motor gelişimindeki jeton sisteminin kaldırılacağı ve gelişimin serbest tutulacağı söylenmişti.

Newey “Eski teknik çalışma gruplarına ve 2012-2013’teki görüşmelere bakarsanız o dönemdeki anlaşma motorların dondurulması ancak arkada yer alanların gelişmesine izin verilmesi yönündeydi. Bu olmadı.”

“Bu yüzden öyle olursa harcama çılgınlığı olur… Büyük üreticilerin harcamaları göz yaşartıyor ve Renault gibi o kadar harcamaya  hazır olmayan üreticiler için durum kötü olur çünkü o zaman fark daha küçük değil, daha büyük olur.”

“Bu kurallarla üreticiler aynı donanımı sağlamak zorundalar ancak takımlara aynı yazılımları sağlamaları için bir zorlama yok. O yüzden aynı performans olmaz.”

“Bu konudan kimse şikayet etmiyor. Müşteri takımları şikayet edemezler çünkü anlaşmaları buna izin vermiyor.”

“Motoru ya da içini fotoğraflayamazsınız. Bir avantajınız varsa, bunu bir süre devam ettirebilirsiniz.”

“Ferrari geçen sezon bunu yaşadı. Mercedes mühendislerinden bazıları onlara katıldığında bilgilerini de getirdiler ve Ferrari motorlarında ciddi bir ilerleme oldu.”

“Bu motorlar daha olgunlaşmamış teknolojiye sahipler. Atılabilecek adımları gördük. Mercedes’in bir anda sınıra ulaştığından şüphelenmek için bir neden yok.” dedi.


Yorumlar

“Newey, Jeton Sisteminin Kaldırılmasının Harcama Çılgınlığına Sebep Olacağını Söylüyor” için 5 yanıt

  1. Bu yeni sistem geride olanlardan McLaren’e yarayacak.

  2. Tamam harcamalar mutlaka artacak ama geride olanlar jeton sistemi varken bu şekilde öndekilere yetişmemiz imkansız diyor. Jeton sistemi kalkıyor şimdide yine arkadakiler yetişemez diyor Mr.newey iyi de arkadaş bu arkadakiler nasıl yetişecek ozaman? jetonla olmuyor jetonsuz olmuyor. Reno sıkı çalışsın ve yetişsin bunun başka bir açıklaması yok.

  3. Haklı adam,Renault geride kalabilir,ama motorlar arasında bu kadar fark olmaz..

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Neweyw saygı duyarım, çok büyük mühendis ancak Red Bull takımı olarak yapılan bu açıklamalar ajitastondan başka bir şey değil.

    Senin motor partnerin de harcayacak ayrıca herkes için srrbestliği değil de geride olanın yetişmesi ilerdekinin ise motor dondurmasından bahsediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Adamların elini kolunu bağla sonra hadi de sıra sizde

    1. Alistilar tabii.Baska turlu dort sampiyonlugu ruyalarinda gorurlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir