Andretti’den ‘Yeni’ Formula 1’e Destek

yazar:

kategori:

Amerikan yarış efsanesi Mario Andretti, modern Formula 1’e yapılanan eleştirilere katılmıyor.

Andretti 1978 yılında Formula 1 dünya şampiyonu olmuş ve kariyeri boyunca Le Mans, NASCAR ve IndyCar gibi çeşitli serilerde mücadele etmişti.

El Paris’e konuşan 75 yaşındaki Andretti “İnsanların sürekli ‘nerde o eski günler’ dediğini duyuyorum. Ama ben her zaman ileriye bakmayı tercih ederim.”

“F1 bugün muhteşem durumda. Dünya çapında ilgi görüyor ve teknolojiyi sınırlarına kadar kullanıyor”

“Geçmiş yıllarda bazı şaşırtıcı simgeler ve büyük sürücüler vardı. Ancak artık zaman geçiyor. 30 yaş daha genç olmak ve bir sürücü olmak için neler vermezdim ki”

“Modern Formula 1’e haksızlık yapılıyor. Eskiye oranla değişen tek şey, bizim daha az güvenli araç ve pistlerde yarışmamızdı” dedi. Andretti, motorların güçlendirilmesi fikrini destekliyor.

Andretti “Hangi pilota sorsanız daha güçlü araçlar kullanmak istediğini söyleyecektir. Bu aynı zamanda fanlar için de çok önemli. Fanlar çok hızlı araçlar görmek isterim”

“Sürücüler sürmesi daha zor olan araçlar ile yeteneklerini gösterebilir” dedi.


Yorumlar

“Andretti’den ‘Yeni’ Formula 1’e Destek” için 2 yanıt

  1. Fazla yaşayıncada böyle oluyor işte yeni nesillerin yaptığı her haltı iyi sanıyorsunuz 🙂 yaşarsak bigün bizde öyle olacağız.
    Uleyn ne sınırı yol arabaları bile 950 hp üretiyor artık 🙂

  2. MARLon BROndo avatarı

    bence andretti’nin yeni formula 1’e toz kondurmamasının nedeni onun zamanında çok arkadaşını pistte kaybetmesi. bu onu çok etkilemiş anlaşılan. çünkü yeni f1 ile ilgili yapabildiği tek övgü bu ;

    Eskiye oranla değişen tek şey, bizim daha az güvenli araç ve pistlerde yarışmamızdı

    ama bu konuda ona kızmaya pek hakkımız yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir